Η κρίση θέλει εξωστρέφεια και η συμμετοχή αρκετών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων στο φετινό Mobile World Congress στη Βαρκελώνη δείχνει το δρόμο.

IntracomΕλληνικό χρώμα έχει πάρει το Hall 7, όπου οι mobile εφαρμογές έχουν την τιμητική τους και συναντήσαμε τις Velti, Upstream, InternetQ και Innova. Στο Hall 2 βρήκαμε τις Intracom Telecom, Globo, Raycap, Adaptit, Cytech, Metis, Mobylla, Mobiweb, InAccess Networks και την βορειοελλαδίτικη AMD Telecom. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρόταση της Intracom στους παρόχους όσον αφορά στην ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τη διακίνηση τεράστιων όγκων δεδομένων στο δίκτυο, ενημέρωση η οποία μάλιστα εμπλουτίζεται, όπως μας ανέλυσε ο Content Delivery & VAS Manager της εταιρείας, Σπύρος Σακελλαρίου, ακόμα και από τα social media. Με τον τρόπο αυτό ο πάροχος ενημερώνεται άμεσα για τις αντιδράσεις των καταναλωτών στις δυσλειτουργίες του δικτύου λόγω τεράστιου φόρτου δεδομένων και μπορεί να λάβει άμεσα μέτρα, είτε για να διορθώσει τη συμπεριφορά του δικτύου του, είτε για να ξανακερδίσει άμεσα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών π.χ. με κάποια προσφορά.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης βρέθηκε στη Βαρκελώνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων στο περιθώριο του συνεδρίου. Στις περιηγήσεις του μάλιστα στα ελληνικά περίπτερα της έκθεσης, τον συνόδευσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος.
Αισθητή, ωστόσο, ήταν η απουσία ελληνικού εθνικού περιπτέρου, σε αντίθεση με την εμφατική παρουσία χωρών όπως π.χ. Ιρλανδία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρουμανία και Λιθουανία, οι οποίες είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα χωρών που προσπαθούν να προσελκύσουν συντεταγμένα σημαντικές επενδύσεις τεχνολογίας.