Η Nokia θολώνει τη γραμμή που χωρίζει τα feature phones από τα smartphones, παρουσιάζοντας τρεις νέες συσκευές Asha.


1200-nokia-asha-302-mwc-2012-1Tο Nokia Asha 302 είναι μια QWERTY συσκευή υψηλών προδιαγραφών, η οποία έχει σχεδιαστεί για τον σύγχρονο καταναλωτή και επιχειρηματία. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή Nokia Series 40 που υποστηρίζει την εφαρμογή Mail for Exchange, η οποία μετατρέπει το Asha 302 σε κινητό γραφείο, με δυνατότητες push email και συγχρονισμό σε ημερολόγιο και επαφές.


Σχεδιασμένα να διευκολύνουν την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, τα Nokia Asha 202 και 203 φέρνουν τις οθόνες αφής στα κινητά της χαμηλής κατηγορίας, μαζί με ένα πακέτο 40 δωρεάν παιχνιδιών Electronic Arts. Επίσης, το Asha 202 υποστηρίζει την τεχνολογία Easy Swap Dual SIM,της Nokia, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί δύο συνδέσεις ώστε. Με απλό τρόπο, να έχει τις καλύτερες δυνατές χρεώσεις.


Επίσης, η Nokia ανανεώνει τη δημοφιλή εφαρμογή Life Tools, τα οποία ονομάζονται πλέον Nokia Life. Η εφαρμογή τρέχει σε όλες τις συσκευές Series 30 και Series 40 της Nokia, συμπεριλαμβανομένων και των νέων Asha 202 και Asha 203, και προσφέρει πληροφορίες που βελτιώνουν τη ζωή του χρήστη. Έτσι, οι άνθρωποι στην Ινδία, την Κίνα, την Ινδονησία και τη Νιγηρία μπορούν να λαμβάνουν μέσω SMS πληροφορίες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους, την εκπαίδευση, την αγροτική παραγωγή και την ψυχαγωγία.


Οι νέες συσκευές Asha έρχονται να συμπληρώσουν την οικογένεια Nokia Asha, η οποία διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 100 αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.