Το αδιάβροχο Panasonic Eluga είναι όσο ανθεκτικό χρειάζεται για να λειτουργήσει ως… “πολιορκητικός κριός” και να ανοίξει τις πόρτες της Ευρώπης στους Ιάπωνες.

Panasonic ElugaΣτον εκθεσιακό χώρο της Panasonic στο MWC στη Βαρκελώνη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Eluga, την απόπειρα των Ιαπώνων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για μια συσκευή που αναμένουμε την άνοιξη, με μια επιβλητική OLED οθόνη 4.3 ιντσών, ανάλυσης qHD 960 x 540pixels, βάρος που δεν ξεπερνά τα 103γρ (αρκετά ελαφρύ για το μέγεθός της) και υποστήριξη τεχνολογίας NFC. Ενσωματώνει ακόμα και λειτουργίες τηλεχειριστηρίου για της τηλεοράσεις της Panasonic, ενώ η τεχνογνωσία της Panasonic στα Toughbooks, τους σκληροτράχηλους φορητούς της Η/Υ, οδήγησε στη δημιουργία ενός κινητού ανθεκτικού σε σκόνη, νερό, χτυπήματα και πτώσεις.
Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε και ο μεγάλος αδερφός του Eluga, το Eluga Power, μια συσκευή εξοπλισμένη με Android 4.0 που υπερτερεί σαφώς της πρώτης όχι μόνο στην οθόνη (5 ιντσών, ανάλυσης 1280x720p) αλλά και σε υπολογιστική ισχύ, χάρη σε ένα διπύρηνο 1.5GHz επεξεργαστή.
Το βάρος των 133γρ είναι αρκετά ελαφρή για μια συσκευή 5 ιντσών και το λειτουργικό Ice Cream Sandwich δίνει την ευκαιρία στην Panasonic να αξιοποιήσει και υπηρεσίες NFC.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε και την ταχύτητα επαναφόρτισης του εν λόγω κινητού, καθώς 30 λεπτά στην πρίζα αρκούν για να γεμίσουν το 50% της 1800mAh μπαταρίας του.