Ο Bill Ford Junior εξήγησε στο συνέδριο MWC στη Βαρκελώνη γιατί το δικτυωμένο αυτοκίνητο αποτελεί μονόδρομο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

bill-ford-jrΤην παράσταση την πρώτη μέρα του συνεδρίου Mobile World Congress στη Βαρκελώνη δεν έκλεψαν ούτε τα τετραπύρηνα κινητά, ούτε οι “φαντεζί” ταμπλέτες. Ήταν ο Bill Ford Junior, ο οποίος, εκπροσωπώντας την αυτοκινητοβιομηχανία, έθεσε τον προβληματισμό του ενώπιον όλης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς: υπάρχουν ένα δισ. αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, νούμερο που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να τετραπλασιαστεί! Η διαχείριση, διασύνδεση και επικοινωνία μεταξύ όλων αυτών των οχημάτων αποτελεί μονόδρομο, εκτός κι αν θέλουμε ένα παγκόσμιο, αδιάκοπο μποτιλιάρισμα στους δρόμους όλων των μεγάλων αστικών κέντρων. Ενστερνιζόμενος πλήρως τη φιλοσοφία της καθολικής διαδικτύωσης που το πρωί της ίδιας μέρας ανέλυσε ο CEO της Ericsson, Hans Vestberg, ο Bill Ford Junior, βλέποντας 40 χρόνια μετά, εξήγησε πως τα δικτυωμένα αυτοκίνητα θα μπορούν να διαμοιράζουν κατάλληλα τα δεδομένα που παράγουν προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα, τροχαία ατυχήματα, απρόβλεπτες βλάβες, δυσκολίες εύρεσης θέσης parking κλπ. Φανταστείτε αυτοκίνητα που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να οδηγούνται μόνα τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος ή σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα λειτουργούν με συστήματα ηλεκτρονικής πληρωμής.
Η ανοιχτή πρόσκληση του Bill Ford Junior, για συνεργασία προς παρόχους, εταιρείες υποδομής δικτύων, developers αλλά και την πολιτεία, ελπίζουμε να βρει άμεση ανταπόκριση, καθώς εκτός της πολυπόθητης κερδοφορίας που μπορεί να επιφέρει στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, θα μας απαλλάξει και από ένα αρκετά εφιαλτικό μέλλον, όπου θα σπαταλάμε την περισσότερη ώρα μας κολλημένοι στην κίνηση…