Η Ericsson παρουσιάζει την αιχμή της τεχνολογίας στο Mobile World Congress 2012, με πολλαπλές εφαρμογές και καινοτομίες.


ericsson_barcelona_connectedmeΑπό τις 27 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου, οι επισκέπτες στο ‘Hall 6’ της Ericsson θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μέλλον των επικοινωνιών και της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας. Η Ericsson θα λανσάρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών παρουσιάσεων στους κλάδους της κινητής ευρυζωνικότητας, των OSS/BSS και των Υπηρεσιών Διαχείρισης.


LTE – Η Ericsson ενισχύει το οικοσύστημα του LTE στο MWC 2012
Η Ericsson, εταιρεία με ηγετική θέση στην τεχνολογία LTE, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα επιδείξει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Qualcomm, LG, Sony, Renesas, Nvidia και ST-Ericsson παρέχοντας τη δυνατότητα για πλήρη κάλυψη συσκευών και chipsets που έχουν αναπτύξει οι συγκεκριμένες εταιρείες και τροφοδοτούν το οικοσύστημα του LTE.


Η συγκεκριμένη συνεργασία επιτρέπει στις συνεργαζόμενες εταιρείες να επιδείξουν τις LTE συσκευές τους live χρησιμοποιώντας την υψηλής τεχνολογίας υποδομή της Ericsson. Οι διαφορετικοί UE προμηθευτές είναι στενοί συνεργάτες της Ericsson και όλοι μαζί σαν ομάδα οδηγούν το οικοσύστημα του LTE ένα βήμα παραπέρα. Αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ericsson για το ‘χτίσιμο’ του οικοσυστήματος LTE και συγκεκριμένα της ενίσχυσης των smartphones που έχουν ως βάση τους το LTE.


Περισσότερα από 30 LTE προϊόντα θα παρουσιαστούν στο κομμάτι του LTE της Ericsson κατά τη διάρκεια του MWC.


H λύση ‘Voice over LTE (VoLTE GSMA IR.92)’, καθώς και video calling μέσω LTE (GSMA IR.94) θα παρουσιαστούν σε συσκευές Samsung και LG. Επιπλέον θα παρουσιαστεί live πρώτη φορά παγκοσμίως από LTE σε WCDMA voice handover (SRVCC, Single Radio Voice Call Continuity) σε συνεργασία με την Qualcomm. Οι υπηρεσίες φωνής circuit switched fallback (CSFB) θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την LG στα LTE smartphones.


Υπηρεσίες
Οι πωλήσεις των Smartphones αυξάνονται ραγδαία με προβλέψεις για 400 εκατ. πωλήσεις μέσα στο 2012 και 4 δισ. έως το 2016 γεγονός από όπου προκύπτει η ανάγκη για εκσυγχρονισμό, εξέλιξη και ανάδειξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα του δικτύου.


Η Ericsson θα παρουσιάσει 3 νέες υπηρεσίες. Η υπηρεσία ‘Smartphone Network Optimization’ υποστηρίζει τους παρόχους για την έγκαιρη απορρόφηση των δεδομένων και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών μέσα στο δίκτυο. Η υπηρεσία ‘Managed End-user Service Assurance’ δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους για παρακολούθηση και οπτικοποίηση της ποιότητας που απολαμβάνουν οι τελικοί χρήστες. Τέλος η υπηρεσία ‘Data Center Build & Optimization’ βοηθάει τους παρόχους σχετικά με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν στο cloud.


H Ericsson θα παρουσιάσει υπηρεσίες που βοηθούν τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να εκσυγχρονιστούν, να εξελιχθούν και να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες που εξασφαλίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Ο συνδυασμός τεχνολογίας και ηγετικών υπηρεσιών της Ericsson ‘μεταφέρονται’ και σε συγγενείς κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό η Ericsson θα αποκαλύψει τη συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία Volvo πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πώς αυτά μπορούν να φορτίζονται και να χρεώνονται σε προσωπικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη από οπουδήποτε.


Σε ζωντανή σύνδεση με ένα από τα παγκόσμια Κέντρα Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (Global Network Operation Center) θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που προσφέρει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το εύρος των υπηρεσιών που διατίθενται. Περισσότεροι από 56.000 επαγγελματίες της Ericsson στον κλάδο των υπηρεσιών αποδεικνύουν τις δυνατότητες τους στην παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως μέσω τεσσάρων παγκόσμιων Κέντρων Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου με τη χρήση τυποποιημένων διαδικασιών, μεθόδων και εργαλείων.


Σήμερα η εξέλιξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών, IT, ευρυζωνικότητας και όλων των σχετικών συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, ανεβάζει τον πήχη της διαχείρισης αντίστοιχων projects, τα οποία γίνονται περισσότερα περίπλοκα με την αξιοποίηση πολλών και διαφορετικών προμηθευτών. Η Ericsson ως εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο θα παρουσιάσει την εμπειρία της και τις δυνατότητες της στη διαχείριση περίπλοκων projects είτε εμπλέκονται πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες είτε εμπλέκονται πολλοί προμηθευτές.


Υψηλής Ευκρίνειας Video Conferencing
Η Ericsson σε συνεργασία με τους σημαντικότερους παρόχους τηλεπικοινωνιών, όπως η Deutsche Telekom AG, η Orange, η Telecom Italia και η Telefónica, καθώς με τους προμηθευτές εξοπλισμού όπως η Italtel, η Polycom και η Quanta Computer μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν τις νέες, διαλειτουργικές δυνατότητες για HD videoconference.


Πρακτικά παραδείγματα θα παρουσιαστούν στο χώρο της Telefónica (Hall 8), της Ericsson (Hall 6) και της Polycom’s (Stand 2D01) συνδέοντας τη Deutsche Telekom στη Γερμανία με την Telecom Italia στην Ιταλία. Οι υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν θα βασίζονται σε 3GPP IMS με τη χρήση GSMA IPX για τη διασύνδεση, καθώς και multi-party HD video conferences ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό video του κάθε χρήστη, την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τη χώρα πρόσβασης στο δίκτυο ή τη χώρα προέλευσης και προορισμού, με την εμπειρία του πελάτη να γίνεται τόσο εύκολη, όσο κι ένα τηλεφώνημα.


M-commerce
Το portfolio υπηρεσιών του ‘M-commerce’ της Ericsson έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σε κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο την υποδομή και τις λύσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη σύνδεση ‘m-wallets’ σε ένα παγκόσμιο m-commerce οικοσύστημα.


Το ‘Ericsson Converged Wallet’ μπορεί να ‘απελευθερώσει’ τις δυνατότητες του ‘m-wallet’ για τους παρόχους και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεταφέροντας την ήδη πελατειακή βάση των περισσότερων από ένα δισεκατομμύρια καταναλωτών από την λύση ‘Ericsson Billing & Charging’ της Ericsson σε ‘m-wallets’. Περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως που χρησιμοποιούν ήδη ένα είδος πρώτης γενιάς m-wallet voice accounts, μπορούν πλέον εύκολα να μεταφερθούν σε επόμενης γενιάς ‘m-wallets’ μέσω του Ericsson Converged Wallet της Ericsson. The Ericsson Merchant Wallet service will help provide large Internet brands and merchants with a solution for payments including payments; virtual currency transactions, loyalty points.


Η ‘Wallet Platform’ της Ericsson παρέχει λύσεις λογισμικού και ’φιλοξενεί’ υπηρεσίες για ασφαλείς και άνετες mobile χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, π.χ. μεταφορά χρημάτων από άτομο σε άτομο, πληρωμή λογαριασμών, εμπορικές πληρωμές και μικροδάνεια.


•Το ‘M-commerce Interconnect’ της Ericsson λειτουργεί ως κόμβος ενός οικοσυστήματος για μεταφορά χρημάτων, συναλλαγές πληρωμών και υπηρεσιών μεταξύ των συνδρομητών mobile δικτύων και άλλων παρόχων υπηρεσιών (π.χ. τράπεζες, οργανισμοί μεταφοράς χρημάτων, πάροχοι υπηρεσιών πληρωμής, πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου).


Η Ericsson συμμετέχει στην Πρωτοβουλία “Picture today, Inspire tomorrow”
Η Ericsson είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας “Picture today inspire tomorrow”, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό project φωτογραφίας, με στόχο να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως να μοιραστούν τις ζωές τους και να μάθουν από τις ζωές άλλων. Στις 15 Μαΐου 2012 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο -ερασιτέχνες, επαγγελματίες φωτογράφοι, φωτορεπόρτερ, καλλιτέχνες, ομάδες μέσων, ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοινωνικά δίκτυα, οποιοσδήποτε- θα προσκληθεί να στείλει φωτογραφίες που περικλείουν την ενέργεια μιας και μόνο ημέρας. Το αποτέλεσμα θα είναι μια γιγαντιαία συλλογή φωτογραφιών στην οποία θα δοθεί κατεύθυνση, δομή και πλαίσιο σχηματίζοντας έτσι σήμερα το πορτρέτο του αύριο.


Στο hall 6 της Ericsson θα φιλοξενηθεί σε δικό της χώρο η ομάδα που είναι πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ‘Picture today inspire tomorrow’, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για συζήτηση και παρουσίαση του project.