Η συνέντευξη Τύπου της Ericsson στα πλαίσια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη επισφράγισε την ηγετική θέση της εταιρείας στη δικτύωση των κοινωνιών μας.

ericssonΜε θέμα “shaping the networked society” (διαμορφώνοντας τη δικτυωμένη κοινωνία), η Ericsson δια μέσου του προέδρου και CEO της, Hans Vestberg, μας ξενάγησε στο όραμά της για την εξέλιξη των δικτύων αλλά και των κοινωνιών. Ο Hans Vestberg, ξεκίνησε την ομιλία του στα πλαίσια του συνεδρίου Mobile World Congress, παρέχοντας στοιχεία που πιστοποιούν τη δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στην αγορά των υποδομών τηλεπικοινωνιών, καθώς πέρυσι αύξησε το μερίδιό της σε 38%. Δυναμική είναι η παρουσία της και στην αναπτυσσόμενη αγορά του LTE ενώ το τεχνολογικό “νόμισμα” της εποχής μας, η πατέντα, βρίσκει την Ericsson να κατέχει 30.000 πατέντες, με τις 3.000 από αυτές να έχουν κατοχυρωθεί το περασμένο έτος, ενδεικτικό της νευραλγικής σημασίας που κατέχει η έρευνα και ανάπτυξη καινοτομιών στο σχεδιασμό των Σουηδών.
Το τρίπτυχο mobility-broadband-cloud αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη σουηδική εταιρεία, η οποία μετά το πρόσφατο διαζύγιο που επήλθε στην κοινοπραξία της με τη Sony, απέκτησε επιπλέον πόρους για να επικεντρώσει στους στρατηγικούς της στόχους. Ένας από αυτούς είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι και οι πληρωμές μέσω κινητού. Το γεγονός αυτό υπογράμμισε άλλωστε και η πρόσφατη συνεργασία με τον πάροχο MTN ο οποίος υιοθέτησε την πλατφόρμα mWallet της Ericsson αλλά και ε την Western Union, η Chief Marketing Officer της οποίας, Diane Scott, συντρόφευσε για αρκετή ώρα τον πρόεδρο της Ericsson στη σκηνή, μιλώντας για την σημασία της μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού, ιδίως για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο Hans Vestberg συνέχισε την ομιλία του παρουσιάζοντας μερικές εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες όπως ένα ιδιαιτέρως μικρών διαστάσεων σφαιρικό picocell και την εξέλιξη των IP geteways της Ericsson. Κλείνοντας, ο κος Vestberg ανέλυσε τις τάσεις της αγοράς και τη διάθεση των καταναλωτών για έξυπνα κινητά, εξυπνότερες εφαρμογές και το κυριότερο, για απροβλημάτιστη και ταχύτατη συνδεσιμότητα.