Aνεξάρτητη εταιρεία ερευνών αναγνωρίζει την EMC Greenplum ως “Ηγέτη” στην αγορά των εφαρμογών Hadoop.


EMCΗ Forrester Research χαρακτηρίζει την EMC® Greenplum® ως “Ηγέτη” στην έκθεση “The Forrester Wave™: Enterprise Hadoop Solutions Q1 2012”, που εξέδωσε τον Φεβρουάριο του 2012. Η EMC Greenplum αναγνωρίζεται ως ηγέτης επειδή προσφέρει λύσεις Hadoop στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πακέτου επιχειρησιακών λύσεων EDW.


Η Forrester απαριθμεί μια σειρά ισχυρών σημείων, όπως το γεγονός ότι η EMC Greenplum είναι ο πρώτος προμηθευτής EDW που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Hadoop για επιχειρήσεις, στην οποία ενσωματώνονται εφαρμογές Hadoop, EDW, και data integration σε ένα μόνο rack.


Οι εφαρμογές Hadoop της EMC προσφέρονται κάτω από την ομπρέλα των προϊόντων Greenplum HD. Το Greenplum HD δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data analytics) χωρίς την πρόσθετη δυσκολία του να χτίσουν ένα τέτοιο σύστημα από το μηδέν. Το Greenplum HD αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα στην οποία περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες εγκατάστασης, εκπαίδευσης και υποστήριξης, καθώς και εφαρμογές προστιθέμενης αξίας βασισμένες στο πλαίσιο Apache Hadoop.


Σε πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι το EMC Isilon® Scale-out NAS με HDFS, συνδυαζόμενο με το Greenplum HD, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο data analytics το οποίο προσφέρεται σε μια εξαιρετικά ευέλικτη, επεκτάσιμη και αποδοτική πλατφόρμα αποθήκευσης. Η συγκεκριμένη λύση συνδυάζει ένα σύστημα NAS data storage με δυνατότητα Hadoop analytics, και υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση, η πιστοποίηση και η υποστήριξη των χρηστών από έναν μόνο προμηθευτή, γεγονός που εγγυάται λιγότερα προβλήματα από τη χρήση. Συνδυάζοντας το EMC Isilon scale-out NAS με το EMC Greenplum HD, η EMC μειώνει την πολυπλοκότητα που παραδοσιακά συνοδεύουν τις υλοποιήσεις Hadoop και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξάγουν πολύτιμη γνώση από τα μη δομημένα data που διαθέτουν.