Η σειρά Intel Solid-State Drive 520 είναι γρήγορη και αξιόπιστη, αλλάζοντας την εμπειρία χρήσης ενός καθημερινού PC.


SSD_Candy_01Η Intel παρουσιάζει τη σειρά Intel® Solid-State Drive 520, από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους δίσκους SSD που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία των καταναλωτικών προϊόντων, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία 25-nm της Intel στην κατασκευή μνήμης NAND.


Με ταχύτητα 6 gigabit-per-second (gbps), οι συγκεκριμένοι SATA III SSD έχουν στόχο να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών PC, των gamers, των επαγγελματιών ή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εκτός από τη μεγάλη ταχύτητα, η σειρά Intel SSD 520 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και των πλέον απαιτητικών εφαρμογών.


Οποιαδήποτε εφαρμογή για την οποία απαιτείται μεγάλη ταχύτητα (throughput), μεγάλο εύρος ζώνης και μικρή υστέρηση (latency) μπορεί να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά των δίσκων της σειράς Intel SSD 520. Προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, λογιστές, μηχανικοί, μουσικοί, παραγωγοί πολυμέσων και καλλιτέχνες είναι μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της σειράς SSD 520 μπορούν πραγματικά να απογειώσουν την παραγωγικότητα τους, πετυχαίνοντας καλύτερους χρόνους στην επεξεργασία γραφικών, το compiling προγραμμάτων, τη μεταφορά δεδομένων, την εκκίνηση του υπολογιστή τους ή την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών.


Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη και πλατώ, αλλά βασίζονται στο πυρίτιο, σε μνήμες NAND flash. Γι’ αυτό καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και αποτελούν μια πολύ πιο αξιόπιστη και γρήγορη λύση για την αποθήκευση δεδομένων, μια λύση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, όπως το streaming από το διαδίκτυο και η παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multi-tasking).


Αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία των 25nm της Intel για την κατασκευή των στοιχείων μνήμης NAND, και το SATA III interface των 6gbps, η σειρά Intel SSD 520 χρησιμοποιεί επεξεργαστή Flash Storage από την LSI SandForce και firmware που η τελευταία έχει αναπτύξει από κοινού με την Intel, καταφέρνει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην αγορά των SSD, με επιδόσεις που φτάνουν τις 80.000 τυχαίες εγγραφές και 50.000 αναγνώσεις αρχείων 4K το δευτερόλεπτο (4Κ random write / reads IOPS). Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις διαδοχικών (sequential) αναγνώσεων και εγγραφών, που φτάνουν τα 550 και 520 MB/s, αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από χιλιάδες ώρες δοκιμών, καθώς και από την εγγύηση των 5 ετών.


Η σειρά 520 αποτελεί τη ναυαρχίδα των client SSD της Intel και διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: χωρητικότητες που ξεκινούν από τα 60GB και φτάνουν τα 480GB, προηγμένη κρυπτογράφηση AES 256 bit, ισχυρότερους κωδικούς εισόδου που παρέχουν καλύτερη προστασία των δεδομένων, ακόμη και σε περίπτωση κλοπής ή διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με τις δοκιμές PCMark Vantage benchmarking, οι χρήστες των Intel SSD 520 μπορούν να δουν αύξηση της συνολικής απόδοσης του PC τους έως και 78 τοις εκατό, ενώ οι gamers θα δουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους στα παιχνίδια να εκτοξεύεται έως και 88 τοις εκατό ψηλότερα. Οι επαγγελματίες από το χώρο του IT θα διαπιστώσουν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και την απόδοση των υποδομών τους, αλλά και να εκμεταλλευτούν την αυξημένη αξιοπιστία, το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, την ομαλότερη λειτουργία και το μικρότερο συνολικό λειτουργικό κόστος που προσφέρει η σειρά Intel SSD 520.


Οι δίσκοι Intel SSD 520 προσφέρονται σε πολλές χωρητικότητες από 60 GB έως 480 GB, και συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών.