Αναβάθμιση για τις θυγατρικές εταιρείες της KPN International, την E-Plus Group στη Γερμανία και KPN Group στο Βέλγιο.


ericsson-logoΟι θυγατρικές της KPN International, E-Plus Group στη Γερμανία και KPN Group Belgium στο Βέλγιο επέλεξαν την Ericsson για την αναβάθμιση των δικτύων mobile backhaul στη Γερμανία και το Βέλγιο κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών.


Η Ericsson θα εγκαταστήσει περισσότερες από 15,000 MINI-LINK κομβικές συνδέσεις μετάδοσης σε αυτές τις χώρες πριν από το τέλος του 2013. Η αναβάθμιση του δικτύου οφείλει να διασφαλίζει ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται και ότι ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση από τους χρήστες κινητών. Στο Βέλγιο και στη Γερμανία, υπήρξε ταχεία αφομοίωση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο διαδίκτυο, όπως βίντεο και Web 2.0 εφαρμογές για smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablet PCs.


Για τους παρόχους, η αναβάθμιση του mobile backhaul θα οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος ανά bit, στην ομαλή μετάβαση από Time Division Multiplex (TDM) σε packet transport και την ευκαιρία να αναβαθμίσουν βήμα προς βήμα τη χωρητικότητα των μικροκυμάτων σε gigabit.


Οι εργασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία έχουν ήδη αρχίσει. Η Ericsson θα μεταφέρει τα δύο mobile TDM-based δίκτυα μετάδοσης σε mobile back δίκτυα ‘ανοίγοντας’ το δρόμο για την εισαγωγή του HSPA Evolution και του LTE.


Σχετικά με το mobile backhaul
Λόγω της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης για εφαρμογές σε mobile δίκτυο για smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablet PCs, το backhaul δίκτυο είναι ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το mobile backhaul εξασφαλίζει IP συνδεσιμότητα σε ολόκληρη τη ‘διαδρομή’ μέσω του δικτύου, παρέχοντας χαμηλότερο κόστος και σωστή λειτουργία. Οι Packet-based λύσεις παρέχουν δυνατότητα κλιμακούμενης, οιικονομικά αποδοτικής μεταφοράς χωρητικότητας για το backhaul. Η Ericsson παρέχει τις συγκεκριμένες λύσεις μέσω του συνδυασμού οπτικών προϊόντων και προϊόντων με μικροκύματα. Στις αρχές του 2011, η Ericsson παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο σύστημα μικροκυμάτων MIMO (πολλαπλής εισόδου, ​​πολλαπλής εξόδου) και ένα e-band σύστημα, το οποίο υποστήριζε ταχύτητες έως 5 Gbps. Η backhaul λύση της Ericsson μειώνει το κόστος ανά bit και εξασφαλίζει ότι η μελλοντική ζήτηση χωρητικότητας δικτύου από τη συνεχή αυξανόμενη χρήση των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων μπορεί να επιτευχθεί διατηρώντας παράλληλα την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών.