H HP κατακτά την 1η θέση στην κατηγορία των Blades για το τρίτο τρίμηνο του 2008 με συνολικό μερίδιο αγοράς 62% σύμφωνα με την έκθεση της IDC.

HP logoΗ HP κατακτά για άλλη μια φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία των Blade servers για την περιοχή της EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική) σύμφωνα με την έκθεση της IDC. To HP BladeSystem σημείωσε συνολικό μερίδιο αγοράς που έφτασε το 62% , πετυχαίνοντας παράλληλα μέσα σε ένα χρόνο να μεγαλώσει με ποσοστό ανάπτυξης 48% σε τεμάχια, ενώ η συνολική αγορά παρουσίασε αύξηση ύψους 36%.

Όσον αφορά την Ελληνική και Κυπριακή αγορά , το HP BladeSystem βρέθηκε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση στην αγορά των Blades τόσο για τους x86 Blade Servers όσο και στο σύνολο της κατηγορίας. Tα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αφού η εταιρία πέτυχε να διακριθεί με μερίδιο αγοράς 53,5%, παρουσιάζοντας ισχυρή ετήσια αύξηση της τάξης του 58%. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι η HP ξεπέρασε τον δεύτερο στην κατάταξη (IBM) κατά 75% σε αριθμό μονάδων blade servers.

Στην κατηγορία των Business Critical Servers (συστήματα UNIX) για το τρίτο τρίμηνο του 2008, η HP οδηγεί την ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς 46,4%, με διαφορά 12% από το δεύτερο της κατάταξης IBM, ενώ παρουσίασε αλματώδη ετήσια αύξηση που έφτασε το 78%, διπλασιάζοντας τα έσοδα της από τις πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας τα οποία ανήλθαν σε 7,94 εκατομμύρια δολάρια.