Η δύναμη του virtualization στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε ειδική εκδήλωση της Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με τη Uni Systems.

microsoft_getvirtualΤα πολλαπλά πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής τεχνολογίας virtualization για τις σύγχρονες επιχειρήσεις αναδείχτηκαν στην ειδική εκδήλωση «getVirtual now», που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με τη Uni Systems, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου.

Τα στελέχη της πληροφορικής που παρακολούθησαν την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους, με τους οποίους η τεχνολογία του virtualization μπορεί να υποστηρίξει τους σύγχρονους οργανισμούς στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την ισχύ των πληροφοριακών τους συστημάτων, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής τεχνικής ενότητας της εκδήλωσης, οι επαγγελματίες της πληροφορικής γνώρισαν την ολοκληρωμένη οικογένεια εργαλείων που προσφέρει η Microsoft, όπως τα Windows Server 2008 Enterprise, Hyper-V και System Center Virtual Machine Manager 2008, με τα οποία μπορούν να επιτύχουν μια καλύτερη διαχείριση φυσικών και εικονικών servers, μέσων αποθήκευσης και δικτύων, αλλά και προσωπικούς υπολογιστές, προκειμένου να ελαττώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Σαμ Ζακάρ, Διευθυντής Πωλήσεων, Τμήμα Μεγάλων Πελατών & Συνεργατών, Microsoft Ελλάς, με την αφορμή της εκδήλωσης, δήλωσε «Η σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του virtualization μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για έναν οργανισμό, καθώς επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων που διαθέτει. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι πολλαπλά και για το λόγο αυτό η Microsoft Ελλάς προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και την κατάλληλη καθοδήγηση που θα βοηθήσουν τις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά τους».

Ο κ. Γιάννης Λουμάκης, Γενικός Διευθυντής της Uni Systems, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ανέφερε: «Η Uni Systems, ως ο μεγαλύτερος integrator στην ελληνική αγορά, επενδύει τα τελευταία χρόνια στις νέες αρχιτεκτονικές λύσεις, που επιτρέπουν το μετασχηματισμό των data centers για την οικονομικότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη διακίνηση δεδομένων και εφαρμογών στους τελικούς χρήστες. Με αυτό τον τρόπο, λύσεις όπως Server Virtualization, Storage Virtualization, Application Delivery και Desktop Consolidation, αποτελούν τους κεντρικούς πυρήνες λύσεων και υπηρεσιών της εταιρείας μας. Η συνεργασία με τη Microsoft στον τομέα αυτό, αποτελεί στρατηγική μας επιλογή».

«Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας European Server Virtualization, υπάρχει μια ευρεία διάδοση και υιοθέτηση τεχνολογιών virtualization. Το virtualization σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα όσον αφορά στα data centers παγκοσμίως. Ήδη, πολλές εταιρίες στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αυτές και έχουν να καταθέσουν θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Pavel Roland, Senior Research Analyst, Systems & Infrastructure Solutions – Verticals, IDC CEMA.