Η Nikon Europe ανακοινωσε την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών με φακό υπερ-zoom.


nikon-coolpix-p510-l810Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX P510, διάδοχος της εξαιρετικά δημοφιλούς φωτογραφικής μηχανής COOLPIX P500, διαθέτει εκπληκτικό φακό NIKKOR οπτικού zoom 42x με δυναμική εστιακή απόσταση που φτάνει την απόσταση ενός υπερ-τηλεφακού 1000mm και ευρυγώνια κάλυψη έως 24mm. Επίσης, διαθέτει οπίσθια φωτιζόμενο αισθητήρα CMOS 16 megapixel και προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών με μετατόπιση φακού. Η φωτογραφική μηχανή L810 με 16 megapixel, διάδοχος της COOLPIX L120, σάς φέρνει πιο κοντά στη δράση, χάρη στον υπερ-ευρυγώνιο φακό οπτικού zoom 26x που διαθέτει.


Λειτουργία zoom που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Η μηχανή εξαιρετικής απόδοσης με το απαράμιλλο εύρος, η συμπαγής COOLPIX P510 διαθέτει zoom 42x, οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης, 921.000 κουκκίδων, με δυνατότητα κλίσης και δυνατότητα εγγραφής video Full HD (1080p) με στερεοφωνικό ήχο.


Είτε πραγματοποιείτε ευρυγώνιες λήψεις μιας ομάδας φίλων, είτε φωτογραφίζετε τα δελφίνια στη θάλασσα από μεγάλη απόσταση, το εκπληκτικά δυναμικό εύρος της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX P510, που ξεκινάει από την ευρυγώνια λήψη και φτάνει μέχρι το εύρος υπερ-τηλεφακού, καλύπτει κάθε περίσταση. Ο οπίσθια φωτιζόμενος αισθητήρας CMOS 16 megapixel και η προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών με μετατόπιση φακού εξασφαλίζουν ευκρινείς λήψεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, έτσι ώστε τα καρέ να παραμένουν σταθερά και τα θέματα να είναι ευκρινή ακόμα και σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις.


p510Η άμεση πρόσβαση στη λειτουργία video σάς δίνει τη δυνατότητα να εναλλάσεστε εύκολα μεταξύ της λήψης φωτογραφιών και της εγγραφής video Full HD (1080p) με στερεοφωνικό ήχο. Οι λειτουργίες οπτικού zoom και αυτόματης εστίασης είναι διαθέσιμες και κατά την κινηματογράφηση, ενώ παράλληλα η φωτογραφική μηχανή COOLPIX P510 παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σε αργή ή γρήγορη κίνηση χρησιμοποιώντας ταχύτητες έως και 120 fps (VGA). Μπορείτε να εγγράψετε video σε φορμά iFrame, ενώ η ενσωματωμένη επαφή HDMI σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε τη φωτογραφική μηχανή απευθείας σε μια τηλεόραση HDTV, για να απολαύσετε άμεσα τις φωτογραφίες και τις ταινίες σας με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Η οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα κλίσης θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το δημιουργικό σας εαυτό, διευκολύνοντας τη λήψη φωτογραφιών από επάνω ή από κάτω, ώστε να επιτύχετε μια διαφορετική προοπτική. Το ενσωματωμένο GPS καταγράφει την ακριβή θέση στην οποία τραβήχτηκε μια φωτογραφία με τη μορφή geotag στα δεδομένα εικόνας.


Η COOLPIX P510 διατίθεται σε τρία χρώματα: Μαύρο, κόκκινο και σκούρο γκρι.


P510: Πρόσθετα χαρακτηριστικά
– Λειτουργία αυτόματου HDR
– Εύκολη πανοραμική λήψη 360°/180°
– Λειτουργία λήψης 3D
– Συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας
– Επιλογέας λειτουργιών που διαθέτει λειτουργίες χειροκίνητης έκθεσης (P/S/A/M) καθώς και τη Λειτουργία χρήστη
– Δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς δεδομένων
– Μενού επεξεργασίας


Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX L810
Με το φακό υπερ-zoom και τη δυνατότητα εγγραφής video 720p, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX L810 παρέχει εξαιρετική και εύχρηστη τεχνολογία εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη αποτύπωση των σημαντικότερων στιγμών σας. Η εύκολη αυτόματη λειτουργία βελτιστοποιεί όλες τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε για φωτογράφιση χωρίς κόπο.


Ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός οπτικού zoom 26x NIKKOR με εύρος 22,5–585mm θα καλύψει κάθε θέμα, από τις εκτεταμένες πανοραμικές λήψεις μέχρι τα θέματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση. Παράλληλα, ένας μοχλός χειρισμού στο πλάι της μηχανής διασφαλίζει ομαλό, σταθερό zoom σε όλο το εύρος της εστιακής απόστασης, είτε εγγράφετε video είτε τραβάτε φωτογραφίες, ενώ η τεχνολογία VR (απόσβεση κραδασμών) με μετατόπιση φακού αντισταθμίζει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Επιπλέον, ο αισθητήρας εικόνας CCD 16 megapixel και οι τέσσερις διαφορετικές αυτόματες λειτουργίες κατά του θαμπώματος διασφαλίζουν τη λήψη ευκρινών εικόνων σε κάθε περίσταση.


Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από εύχρηστες μπαταρίες μεγέθους AA κι επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως εξαντληθεί το φορτίο– είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε ταξιδεύετε στο εξωτερικό.


Η COOLPIX L810 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Μαύρο, κόκκινο, μπλε και θερμό γκρι.


L810: Πρόσθετα χαρακτηριστικά
– Ευκρινής εγγραφή video 720p
– Λειτουργία κατά του θαμπώματος
– Λειτουργία λήψης 3D
– Δυνατότητα εύκολης κοινής χρήσης
– Σύστημα έξυπνου πορτραίτου
– Δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς δεδομένων