Η Samsung Electronics παρουσίασε τη νέα γκάμα των προϊόντων της στο Samsung Forum 2012 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


SAMSUNG_Series_7_HDTV_MonitorΠιστή στη φιλοσοφία της, «Σπάμε το φράγμα», η Samsung ανακοίνωσε τη στρατηγική ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή αγορά, εστιάζοντας στη διάθεση προϊόντων με υψηλή δυνατότητα συνδεσιμότητας και περιεχομένου μέσω πολλαπλών συσκευών – από τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές, έως και οικιακές συσκευές.


Εντός του 2011, η Samsung Electronics σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 143 δις δολαρίων Η.Π.Α. στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση του μεριδίου αγοράς σε δέκα κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, των κινητών τηλεφώνων.


Παράλληλα, η Samsung λάνσαρε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) σε παγκόσμιο επίπεδο υπό το πρίσμα της «Ελπίδας για τη Νεολαία στην Ευρώπη» (Hope for Youth in Europe). Για παράδειγμα, στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τα Παιδικά Χωριά SOS, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων των νέων για ένα καλύτερο μέλλον. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός e-learning προγράμματος, δωρεά προϊόντων, καθώς και την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη από το ανθρώπινο δυναμικό της Samsung.


Samsung Smart TV: Εξαιρετική ποιότητα, Μοναδικό περιεχόμενο
SAMSUNG_LED8000_(55EU)Για το 2012, η Samsung έχει «σπάσει το φράγμα», επεκτείνοντας τα όρια της οικιακής ψυχαγωγίας, με σκοπό να ανταποκρίνεται στο έπακρο στις ανάγκες των καταναλωτών της και τις νέες προκλήσεις της αγοράς. Η εταιρεία παρουσίασε τις καινοτομίες της για το 2012, σύμφωνα με τους τρεις κατευθυντήριους άξονες: την «Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction), το «Έξυπνο» Περιεχόμενο (Smart Content) και την «Έξυπνη» Αναβάθμιση (Smart Evolution). Η νέα οικογένεια προϊόντων της Samsung προσφέρει διευρυμένο περιεχόμενο, ευφυές περιβάλλον χρήστη, διαδραστικό έλεγχο, εξαιρετική ποιότητα εικόνας και εντυπωσιακό σχεδιασμό.


Η ES8000 LED TV, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εντός του 2011, διαθέτει το λεπτό πλαίσιο της Samsung και αναβαθμίζεται με την προσθήκη μιας νέας «έξυπνης» βάσης και την αύξηση του μεγέθους της οθόνης σε έως 75 ίντσες. Χάρη στο διπύρηνο επεξεργαστή της, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν πολλαπλές εργασίες, ταυτόχρονα, καθώς πλοηγούνται στο διαδίκτυο ή κατεβάζουν εφαρμογές. Μια ποικιλία περιεχομένου είναι διαθέσιμη μέσω του Samsung Apps, το δημοφιλέστερο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών για τηλεοράσεις. Επιπλέον, διαθέτει μια ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, για τις λειτουργίες των φωνητικών εντολών, αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου κίνησης, και ένα γρήγορο διπύρηνο επεξεργαστή για multitasking εργασίες.


Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε την πρώτη 55 ιντσών Super OLED TV, αποτελώντας τη συνέχεια της σημαντικής εμπειρίας της Samsung στην κατασκευή OLED οθονών, έχοντας κατασκευάσει πάνω από το 90% του συνόλου αυτής της κατηγορίας οθονών σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Samsung, η Super OLED TV προσφέρει την απόλυτη ζωντάνια, ταχύτητα και λεπτότητα εικόνας, σε συνδυασμό με το ρεαλισμό, την ενισχυμένη ακρίβεια χρωμάτων και την υψηλή ποιότητα εικόνας κατά την κίνηση ακόμη και στις πιο γρήγορες σκηνές.


Οι ES8000 LED TV και Super OLED TV είναι πλήρως συνυφασμένες με τη φιλοσοφία της εταιρείας και τους τρεις κατευθυντήριους άξονες: την «Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction), το «Έξυπνο» Περιεχόμενο (Smart Content) και την «Έξυπνη» Αναβάθμιση (Smart Evolution), προσφέροντας την τεχνολογία της Smart TV στην καθημερινότητα των καταναλωτών.


Η «Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction) επιτρέπει στους χρήστες των νέων Smart TVs να αλληλεπιδρούν με τις τηλεοράσεις τους μέσω φωνητικών εντολών, αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου κίνησης. Χάρη σε μια ενσωματωμένη HD κάμερα και ευαίσθητα μικρόφωνα, οι χρήστες μπορούν απλά λέγοντας: «Hi TV» να ενεργοποιήσουν τη φωνητική λειτουργία, «Αναζήτηση» να συνδεθούν online και να ψάξουν στο internet, ή με μια κίνηση του χεριού τους να αλλάξουν κανάλι.


Το «Έξυπνο» Περιεχόμενο (Smart Content) υπαγορεύει την αύξηση των πιο δημοφιλών και εξατομικευμένων εφαρμογών μέσω των Samsung Smart TVs. Παράλληλα, η Samsung διαθέτει την ανανεωμένη υπηρεσία AllShare, με την ονομασία “AllShare Play”, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό τους περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο, ή αν έχουν πρόσβαση μέσω τηλεόρασης, ταμπλέτας, φωτογραφικής μηχανής, κινητού τηλέφωνου ή υπολογιστή. Επιπλέον, η Samsung Smart TV προσφέρει σε αποκλειστικότητα τρεις νέες υπηρεσίες: Family Story, Fitness και Kids.


Η «Έξυπνη» Αναβάθμιση (Smart Evolution) μετουσιώνεται με το νέο “Kit Evolution” της Samsung. Το πρώτο κιτ αναβάθμισης για τηλεόραση στον κόσμο, θα διατίθεται κάθε χρόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό, χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη system-on-chip τεχνολογία της Samsung. Εντός του 2012, θα διατεθούν επιλεγμένες τηλεοράσεις με ένα απλό slot-in στο πίσω μέρος τους.


Τεχνολογία SMART Wi-Fi για φωτογραφικές μηχανές
SAMSUNG_WB850FΗ μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή απεικόνιση δεν ήταν ποτέ τόσο αναγκαία όσο σήμερα. Οι χρήστες απαθανατίζουν τις ευχάριστες στιγμές τους και αυτόματα τις μοιράζονται με τους φίλους τους και τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Για να γίνει η διαδικασία πιο προσιτή, εύκολη και γρήγορη, η Samsung παρουσίασε μια πλήρη σειρά από «έξυπνες» φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, που διαθέτουν την τεχνολογία SMART Wi-Fi.


Η Samsung WB850F ηγείται της νέας σειράς των φωτογραφικών μηχανών SMART Wi-Fi και διαθέτει οπτικό zoom 21x και έναν ultra-compact σχεδιασμό, προσφέροντας στους χρήστες την ελευθερία να λαμβάνουν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Με τη λειτουργία Wi-Fi Direct, οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να συνδέσουν τη φωτογραφική τους μηχανή σε ένα τηλέφωνο ή ταμπλέτα και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το YouTube ή το Picasa. Οι φωτογραφίες μπορούν ακόμα και να αποσταλούν απευθείας με e-mail από τη φωτογραφική μηχανή. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Auto Backup για την άμεση μεταφορά των εικόνων στο PC τους, χωρίς τη χρήση καλωδίων.


Νέας γενιάς Οικιακές Συσκευές, ιδανικές για ενεργειακή απόδοση και εργονομία
SAMSUNG WF1124ZAC_12kg_Standard_SizeΓια το 2012, η Samsung θα διευρύνει τη χρήση των καινοτόμων χαρακτηριστικών στις οικιακές συσκευές στην Ευρώπη. Η εταιρεία θα πετύχει το στόχο της, επενδύοντας στην ανάπτυξη και διάθεση νέων προϊόντων που «σπάνε το φράγμα» της οικιακής χρήσης συσκευών, στο παρόν και το μέλλον, μέσα από τους τρείς πυλώνες της φιλοσοφίας της: Ενεργειακή Απόδοση, Εργονομία και «Έξυπνο» Μέλλον.


Η Samsung έχει δεσμευτεί να αναπτύξει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και τεχνολογίες για οικιακή χρήση. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η τεχνολογία πλυντηρίων EcoBubbleTM της Samsung, η οποία επιτρέπει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, κατά το πλύσιμο σε κρύο νερό με την τεχνολογία Super Eco, επιτυγχάνοντας την ίδια απόδοση πλυσίματος των 40° C για τα βαμβακερά.


Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, επενδύοντας στην επέκταση των Digital Inverter Motors για τη σειρά πλυντηρίων EcoBubbleTM και των Digital Inverter Compressor για τη νέα σειρά ψυγείων. Οι τελευταίου τύπου κινητήρες και συμπιεστές διαθέτουν τη βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας και αντοχή, καθώς η Samsung προσφέρει 10 έτη εγγύηση στους καταναλωτές.


Παράλληλα, η Samsung εισάγει έναν εργονομικό σχεδιασμό στα προϊόντα της, με γνώμονα τις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών. Για παράδειγμα, ο βελτιωμένος σχεδιασμός των ψυγείων της σειράς G προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα και εργονομία συγκριτικά με τα ψυγεία του τυποποιημένου μεγέθους. Η εταιρεία για να ελαχιστοποιήσει τον περιορισμό στο χώρο του ψυγείου δημιούργησε τον ψυγειο-καταψύκτη G-Series με χωρητικότητα 440 λίτρων και ιδιαίτερα κομψό σχεδιασμό. Με την εφαρμογή της τεχνολογίας Eco Slim™ αυξάνεται ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος του ψυγείου.


Επιπλέον, οι νέοι convection φούρνοι μικροκυμάτων της Samsung υπόσχονται βελτιωμένους χώρους μαγειρέματος 45 λίτρων με διευρυμένες δυνατότητες. Η φορητή εστία, O’table, προσφέρει στους χρήστες φορητότητα και ευελιξία στο μαγείρεμα. Η εταιρεία προσφέρει επίσης αυξημένη χωρητικότητα στα πλυντήριά της, τα οποία προσφέρουν την κορυφαία απόδοση χωρητικότητας πλυσίματος 12 κιλών σε κάδο κανονικού μεγέθους και 8 κιλών σε κάδο μικρότερου μεγέθους, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση.


Δεύτερη γενιά notebook: 12,9 χιλιοστά x 1,16 κιλά
SAMSUNG_Notebook_Series_5_ULTRA_2Η δεύτερη γενιά Samsung Notebook Series 9 παρουσιάστηκε στο κοινό του Samsung Forum. Με πάνω από 33.000 ώρες στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό του, το νέο Series 9 είναι 21% πιο λεπτό και 28% μικρότερο από τον προκάτοχό του, αποτελώντας το λεπτότερο notebook της εταιρείας στην αγορά. Χάρη στον επεξεργαστή Intel® Core™ i7 και στη μονάδα Samsung SSD, το νέο notebook ενεργοποιείται σε μόλις 9,8 δευτερόλεπτα και επανέρχεται σε μόλις 1,4 δευτερόλεπτα. Η μοναδική κατασκευή από αλουμίνιο, με μία καινοτόμα επιφάνεια αμμοβολής, που αποτρέπει τα δαχτυλικά αποτυπώματα, συνθέτουν το εξωτερικό περίβλημα του φορητού υπολογιστή. Η Super Bright Plus οθόνη χαρίζει ανώτερη ποιότητα εικόνας με 400nit φωτεινότητας.


Ισχυρή τεχνολογία γραφείου
Η Samsung ανακοίνωσε τo νέo ασπρόμαυρo laser πολυμηχανήμα SCX-3405FW. Η καινοτόμος λειτουργία Ecobutton μειώνει το συνολικό κόστος εκτύπωσης πάνω από 20%. Η συσκευή επίσης συνοδεύεται από μία εφαρμογή για εκτύπωση από απόσταση, που επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώσουν τα αρχεία από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Το SCX-3405FW παρέχει ταχύτητα εκτύπωσης 20 σελίδων ανά λεπτό, μαζί με τη δυνατότητα αποστολής φαξ, σάρωσης και δημιουργίας φωτοαντιγράφων.


Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε τη Series 9 (S27B970) 27 ιντσών οθόνη, που παρέχει την καλύτερη εμπειρία θέασης και ρεαλιστικές εικόνες. Η S27B970 διαθέτει την τεχνολογία Plane Line Switching (PLS), η οποία προσφέρει ακρίβεια στην αναπαραγωγή χρωμάτων με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, που μπορούν να προβληθούν σε οριζόντια και κάθετη, ευρεία γωνία θέασης. Η Series 9 οθόνη διαθέτει την τεχνολογία Natural Color Expert της Samsung για μέγιστη απόδοση των χρωμάτων.


GALAXY Tab 2 (7.0) με AndroidTM 4.0
SAMSUNG_GALAXY_Tab_2_(7.0)Το GALAXY Tab 2 (7.0) ανήκει στην σειρά Galaxy, αποτελώντας την πρώτη σειρά ταμπλετών που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android 4.0 – Ice Cream Sandwich. Το GALAXY Tab 2 θα είναι διαθέσιμο σε 3G και Wi-Fi εκδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια στην παγκόσμια αγορά, αρχής γενομένης το Μάρτιο του 2012.


Η πρώτη Android 4.0 ταμπλέτα της Samsung είναι εξοπλισμένη με τα νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά του Android OS. Με άλλα λόγια, περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο Android Market με πρόσβαση σε περισσότερες από 400.000 εφαρμογές, καθώς και βελτιωμένη πλοήγηση στο διαδίκτυο, υψηλότερους χρόνους απόκρισης και ένα πιο διαισθητικό περιβάλλον χρήστη (UI) με αναβαθμισμένες εφαρμογές ελέγχου. Το νέο λειτουργικό σύστημα της συσκευής ενισχύεται περαιτέρω με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας HSPA+ 21Mbps ή WiFi.


Περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν την πρόσβαση σε περισσότερα πολυμέσα, την αναπαραγωγή βίντεο και την ανταλλαγή «εμπειριών» μέσω της υπηρεσίας Samsung Hub. Επιπλέον, το Music Hub της Samsung προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 17 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, το Readers Hub σε περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρονικά βιβλία, 2.300 περιοδικά και πάνω από 2.000 εφημερίδες σε 51 γλώσσες, ενώ το Game Hub συνδέει άμεσα τους χρήστες με τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών.


Το GALAXY Tab 2 (7.0) διαθέτει έναν ισχυρό διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, ιδανικό για τη λήψη πολυμέσων και την αποστολή τους. Μέσω του AllShare Play επιτρέπεται η πρόσβαση στο περιεχόμενο του cloud και η αποστολή του σε άλλες συσκευές, με την παράλληλη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων και σχολιασμού σε πραγματικό χρόνο.


Εκτός από το περιεχόμενο, το GALAXY Tab 2 (7.0) κάνει καθιστά τη σύνδεση στο διαδίκτυο και την επικοινωνία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης πιο εύκολη από ποτέ. Με τη δυνατότητα φωνητικής κλήσης, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν το GALAXY Tab 2 (7.0) ως ένα τηλέφωνο ή αυθόρμητα να προγραμματίσουν μία βίντεο κλήση μέσω του Google+. Το GALAXY Tab 2 (7.0) διαθέτει επίσης τη δυνατότητα WiFi Direct και ενσωματωμένες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το ChatON, τη μοναδική δια-πλατφορμική υπηρεσία της Samsung.