Ο John Tu, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Kingston Technology ανακοίνωσε τις προβλέψεις του για την αγορά μνήμης το 2012.


Kingston logo_high resolutionΤο 2011 οι πωλήσεις των SSD αυξήθηκαν σταθερά. Η αύξηση στη ζήτηση των SSDs προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον απλό, τεχνολογικά ενημερωμένο, καταναλωτή και όχι μόνο από τους ΙΤ enthousiasts. Φαίνεται ότι και ο μέσος καταναλωτής σκέφτεται πια να προσθέσει SSD drive στον υπολογιστή του, για να αυξήσει την απόδοσή του. Ο SSD δεν θα θεωρείται πλέον πολυτελής, αλλά απαραίτητη αναβάθμιση. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν την τιμή των SSDs στο 1 δολάριο ανά GB. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2012, γεγονός που θα αποτελέσει επανάσταση για την αγορά των SSD, καθώς θα προωθήσει τη μαζική υιοθέτησή τους.


Οι πλημμύρες που έπληξαν την Ταϊλάνδη θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των Ηard Disks Drives (HDDs) τουλάχιστον μέχρι και το 2ο τρίμηνο του 2012, αυξάνοντας τη ζήτηση των SSD και σε ΟΕΜ επίπεδο, ειδικά από κατασκευαστές ultra note book. Αυτό θα κάνει και την αγορά να επανεξετάσει τις επιλογές της: Δεδομένου ότι η τεχνολογία SSD συνεχίζει να προσφέρει υψηλότερο ROI λόγω επιδόσεων και αντοχής, οι εταιρείες πιστεύουμε ότι θα επιλέγουν SSD για την αναβάθμιση ή την ανανέωση των παλαιότερων συστημάτων τους.


Tablets & Ultra notebooks – αποθηκευτικά διλήμματα!
Οι πωλήσεις των tablets παγκοσμίως αναμένεται να έχουν φτάσει τις 320 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2015. Η ταυτόχρονη αύξηση του περιεχομένου υψηλής ποιότητας που απευθύνεται στις κινητές συσκευές, θα αυξήσει και τη ζήτηση για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.


Οι χρήστες των tablets, χωρίς slots για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ήδη χρειάζεται να αποφασίζουν ως προς το τι πρέπει να διαγράψουν και τι να κρατήσουν στις συσκευές τους. Αυτό το γεγονός δημιούργησε μια νέα γενιά Ασύρματων Συσκευών Επέκτασης Αποθήκευσης, όπως το Kingston Wi-Drive. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν στους κατόχους τους, από τη μία εύκολη αποθήκευση και πρόσβαση στα αρχεία τους ασύρματα, και από την άλλη τη δυνατότητα να μοιράζονται περιεχόμενο με πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Για tablets με δυνατότητα σύνδεσης με επιπρόσθετα αποθηκευτικά μέσα, η Kingston διαθέτει μια σειρά από λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους για επιπλέον χωρητικότητα: Από υψηλής χωρητικότητας microSDHC και SDHC κάρτες μέχρι μικρά USB Flash drives, όπως το DataTraveler Micro, όλα ειδικά σχεδιασμένα για smart phones και Tablet.


USB 3.0 – εξοικονομήσετε χρόνο
Σήμερα, ο μέσος καταναλωτής κατεβάζει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, σε μεγάλα αρχεία, που βέβαια, θέλει και να το μοιράζεται. Τα νεότερα USB 3.0 Drives έχουν νέους controllers υψηλής ταχύτητας, 8 καναλιών και φτάνουν σε χωρητικότητα τα 256GB. Είναι σήμερα η καλύτερη λύση για επέκταση του χώρου αποθήκευσης, και προσφέρουν μέχρι και δεκαπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς.


Επιδόσεις της μνήμης- αύξηση του PC Gaming και του over-clocking
Η παγκόσμια αγορά του PC gaming hardware αναμένεται να αυξηθεί κατά 6%, στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Αυτή η τάση ήδη αντανακλάται στην αύξηση περισσότερο από 60% των πωλήσεων στην περιοχή ΕΜΕΑ για τις HyperX μνήμες, το 2011. Η Intel με τον X79 οδηγεί την αγορά σε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη. Ειδικά λόγω των δυνατοτήτων quad channel, θα δούμε τον JEDEC να κάνει τα 1600 MHz επίσημο spec μέσα στο 2012 και αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση. Θα δούμε τα 4GB να γίνεται το νέο standard για τα καινούργια συστήματα μέσα στο 2012. Το Performance computing θα αναπτυχθεί περισσότερο και ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας να συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε αυτό.


Ασφάλεια Δεδομένων
Η απώλεια εμπιστευτικών δεδομένων ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα της πληροφορικής. Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ponemon και της Kingston επιβεβαίωσε την επιτακτική ανάγκη των οργανισμών να υιοθετήσουν πιο ασφαλή προϊόντα USB και να επιβάλλουν πολιτικές ασφάλειας για τα δεδομένα εκτός του Δικτύου. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών οργανισμών έχουν χάσει εμπιστευτικά δεδομένα, λόγω απώλειας USB flash drives. Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί οργανισμοί αγνοούν τον κίνδυνο της χρήσης μη κρυπτογραφημένων USB drives και δεν ακολουθούν κατάλληλες πολιτικές ασφαλείας για τα USB.


Τα ασφαλή USBs είναι μόνο ένα μέρος της λύσης. Η εισαγωγή πολιτικών ασφαλείας, νέων διαδικασιών και η ενημέρωση /κατάρτιση του προσωπικού είναι απαραίτητα στοιχεία μιας επιτυχημένης στρατηγικής αποφυγής απώλειας δεδομένων. Οι οργανισμοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να επενδύσουν για να σταματήσουν την απώλεια των εμπιστευτικών δεδομένων τους. Υπάρχει ανάγκη επίσης να διαμορφωθούν κατάλληλα παγκόσμια πρότυπα και να σχεδιαστεί ισχυρή νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων, και να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της.


Virtualisation
Οι υπηρεσίες cloud και τα datacenters που τις φιλοξενούν θα συνεχίσουν να προωθούν το virtualization σαν βασικό μέσο βελτιστοποίησης της απόδοσης του hardware. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη για επαρκή μνήμη για να τρέξουν σταθερά και αποδοτικά τις εφαρμογές και το επερχόμενο πρότυπο JEDEC των 1600MHz, θα επιφέρει αύξηση στις πωλήσεις των 8GB, ειδικά για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη. Μια άλλη εξέλιξη θα είναι η νέα τεχνολογία μνήμης για servers, που θα επιτρέπει την εγκατάσταση σε αυτούς μνήμης μεγαλύτερης χωρητικότητας.


Η Gartner προβλέπει αύξηση 7% σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά των servers ενώ αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις (της τάξης του 22%) στην Ανατολική Ευρώπη. Θα δούμε μια τάση οι εταιρείες να απομακρύνονται από τους παραδοσιακούς ΟΕΜ servers, και να αναζητούν servers ανεπτυγμένους ειδικά για τις ανάγκες τους. Η Kingston συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες της, για να παρέχει τις αντίστοιχες λύσεις μνήμης που χρειάζονται.


Οι SSD θα κερδίσουν επίσης έδαφος στην αγορά των Server /Datacenter. Αυτή η αγορά έχει ήδη αρχίσει να εμπιστεύεται αρκετά την τεχνολογία SSD, ώστε να εξετάζει την αντικατάσταση των υφιστάμενων ΗDDs. Σε ανεξάρτητα tests έχουν αναδειχθεί πιο κατάλληλοι από τους HDDs για το περιβάλλον των servers. Οι νέοι, οικονομικά αποδοτικοί MLC (Multi Level Cell) SSD μπορούν να αντικαταστήσουν σχεδόν 200 από τα μοντέλα ΗDDs υψηλής απόδοσης, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διαμορφώσεις RAID. Στην κούρσα για εξοικονόμηση ενέργειας και βελτιστοποίησης της απόδοσης, θα δούμε τους SSDs να κυριαρχούν στις επενδύσεις στον τομέα αυτό για το 2012. Η Kingston, στον τομέα των SSD, απομακρύνεται σταθερά από την προώθηση ενός εξειδικευμένου προϊόντος για λίγους, εστιάζοντας στην παροχή λύσεων που ζητά η αγορά.