Ο Thorsten Heins, President & CEO της RIM, άνοιξε το συνέδριο BlackBerry DevCon Europe στο Άμστερνταμ.


devcon europe keynoteΤο συνέδριο DevCon Europe 2012 ήταν sold out, με πάνω από 2,000 συμμετέχοντες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική (ΕΜΕΑ) αλλά και από όλο τον κόσμο. Όσοι παρευρέθηκαν στη διήμερη εκδήλωση ενημερώθηκαν για το πώς να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της πλατφόρμας BlackBerry® προκειμένου να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας εφαρμογές για πάνω από 75 εκατομμύρια χρήστες BlackBerry παγκοσμίως. Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν επίσης ένα δωρεάν BlackBerry® PlayBook που θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών για tablets.


Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των ευκαιριών που προσφέρει η πλατφόρμα BlackBerry στους προγραμματιστές και στο πώς αυτοί μπορούν να αυξήσουν αποτελεσματικά τα έσοδα από τις εφαρμογές τους. Η ομάδα της Research In Motion που είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους developers ήταν διαθέσιμη για να δείξει την απλοποιημένη διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών για την πλατφόρμα BlackBerry και να προσφέρει καθοδήγηση για το πώς θα πρέπει να δουλεύουν με μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των:
– HTML 5: Δημιουργία εφαρμογών HTML5 με native-like δυνατότητες για BlackBerry smartphones και BlackBerry PlayBook tablets, με τη χρήση BlackBerry® WebWorks™. Μεταξύ των εφαρμογών συμπεριλαμβάνεται και η ενοποίηση με βασικές εφαρμογές των smartphones και με χαρακτηριστικά όπως email, μηνύματα, ημερολόγιο, επαφές, μενού και multimedia.
– C/C++: Ανάπτυξη native software για BlackBerry PlayBook tablets, που συνδυάζει τη δύναμη του BlackBerry PlayBook με το πλούσιο toolset C/C++ για τη δημιουργία εφαρμογών υψηλής απόδοσης και εντυπωσιακής εμφάνισης.
– BlackBerry® Runtime για εφαρμογές Android: μεταφορά εφαρμογών Android στο BlackBerry PlayBook.


Ο δρόμος για το BlackBerry 10
Το BlackBerry 10 συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των BlackBerry OS και QNX®, προσφέροντας στους προγραμματιστές μια ενιαία πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε από το μηδέν για να προσφέρει την πιο ισχυρή, ασφαλή social εμπειρία mobile computing μέχρι στιγμής. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επόμενης γενιάς mobile OS και υπηρεσίες, καθώς επίσης native και HTML5 περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών.


Το HTML5 θα αποτελέσει τη γέφυρα που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να συνδεθούν με τις εκατομμύρια συσκευές BlackBerry που βρίσκονται στην αγορά σήμερα, καθώς και με τις επόμενης γενιάς συσκευές BlackBerry. Οι προγραμματιστές μπορούν ήδη να το χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη εφαρμογών, και πράγματι ήδη το ένα τέταρτο όλων των εφαρμογών του BlackBerry App World έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση του HTML5 και με τις βελτιώσεις και τη native-like ενσωμάτωση που παρέχονται από το BlackBerry WebWorks, το web development toolset της RIM.