Η Nokia ανακοίνωσε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διάθεση του Nokia Lumia 800 σε λευκό χρώμα.


nokia-lumia-800-white-back-and-frontΒασισμένο στην πλατφόρμα Windows® Phone 7.5, το λευκό Nokia Lumia 800 διακρίνεται όχι μόνο για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, αλλά και για τις κορυφαίες επιδόσεις του. Άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και το Ίντερνετ με ένα άγγιγμα, εύκολη ομαδοποίηση των επαφών, integrated communication threads και νέο Internet Explorer 9.


Το νέο Lumia 800 διαθέτει οθόνη 3.7’’ τεχνολογίας AMOLED ClearBlack, η οποία έχει καμπυλωθεί ώστε να γίνει ένα με το κομψό σώμα της συσκευής, και επεξεργαστή 1.4 GHz με hardware acceleration και επεξεργαστή γραφικών. Tο Lumia 800 υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο HD, ενώ διαθέτει κάμερα instant-share, κορυφαίο φακό από την Carl Zeiss, εσωτερική μνήμη 16GB και δωρεάν χώρο SkyDrive για την αποθήκευση φωτογραφιών και μουσικής.


nokia-lumia-800-white-gulp-screenΌπως όλα τα smartphones της σειράς Lumia, το νέο 800 περιλαμβάνει ορισμένες μοναδικές εφαρμογές της Nokia, ειδικά προσαρμοσμένες στην πλατφόρμα Windows Phone, όπως το Nokia Drive, μια εφαρμογή που μετατρέπει το κινητό σε μια κανονική συσκευή πλοήγησης (PND) με δωρεάν, turn-by-turn navigation και ειδικό interface για χρήση σε αυτοκίνητο, καθώς και το Nokia Music.


Τέλος, το Windows Marketplace δίνει στους χρήστες του Lumia τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιες από τις 55.000 διαθέσιμες εφαρμογές.