Με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων συνεχίζει και το 2012 η Wind την εκστρατεία «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου.


web_page wind safeΑφετηρία για το 2012 είναι η υποστήριξη του 1ου Συνεδρίου στην Ελλάδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 8 Φεβρουαρίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο συνέδριο συμμετέχει με ομιλία του ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημαντική διείσδυση που έχει το Internet στα παιδιά και τους εφήβους τονίζοντας ότι ασφάλεια δεν είναι η απαγόρευση, αλλά η γνώση. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα εργαλεία και τις ενημερωτικές δράσεις που έχει αναπτύξει η WIND με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών. Υπενθυμίζεται ότι η WIND από το 2011 υποστηρίζει τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα.


Η δεύτερη δράση που συμμετέχει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 17/02. Πρόκειται για Ημερίδα ενημέρωσης γονέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.


Οι δράσεις της εκστρατείας «kids@safety» για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα ολοκληρωθούν με:
– την υποστήριξη ειδικής έκδοσης της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) με κεντρικό θέμα το cyber bullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), καθώς και την ολοκλήρωση της πανελλαδικής έρευνας που διεξάγει η ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. διερευνώντας τις στάσεις και συμπεριφορές των νέων σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.
– Στη συνέχεια – και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 – η WIND έχει προγραμματίσει ομιλίες και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια με στόχο να προσεγγίσει όσο γίνεται περισσότερους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι η ασφαλής χρήση των νέων τεχνολογιών προϋποθέτει συνεχή και ορθή ενημέρωση.