H Panda Security Hellas αποστέλλει συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του διαδικτύου προς την εκπαιδευτική κοινότητα.


panda 2011Η Panda Security Hellas, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2012, που διοργανώνεται παγκοσμίως από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, αποστέλλει στην Εκπαιδευτική Κοινότητα ενημέρωση, που αφορά στην περιγραφή των κινδύνων του Διαδικτύου, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους από τους εφήβους.


Σημειώνεται ότι το ενημερωτικό υλικό που αποστέλλεται προς όλα τα σχολεία (δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια) της χώρας, δεν είναι διαφημιστικό των προϊόντων και των λύσεων της Panda Security, παρά μόνο ενημερωτικό και σε ψηφιακή και όχι έντυπη μορφή. Η χρήση ή μη, όλου ή μέρους του περιεχομένου του υλικού είναι στην κρίση της διεύθυνσης του κάθε σχολείου.


Επιπλέον, όσοι δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο μπορούν να ενημερωθούν για την ασφάλεια σε αυτό, μέσα από την ειδική ιστοσελίδα της Panda Security, που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες, και στην ελληνική γλώσσα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://protectyourfamily.pandasecurity.com/gr/ με θέμα «το Internet σε Ασφαλή Χέρια».


Η ιστοσελίδα, προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση και γενικά τη δραστηριοποίηση στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενό της (μεταφρασμένο σε 11 γλώσσες) απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από εφήβους και γονείς, έως και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, και έχει ως στόχο την αύξηση των γνώσεών τους σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Μέσα από εύκολους οδηγούς, συμβουλές, παραδείγματα και ιστορίες κινουμένων σχεδίων, επιχειρεί να βοηθήσει στην προστασία όλης της οικογένειας από τις ενδεχόμενες απειλές του κυβερνοχώρου που ολοένα και αυξάνουν.