Μια διαφορετική εκδήλωση, που πάντρεψε τη μόδα και την τεχνολογία, πραγματοποίησαν η Microsoft Ελλάς και Nokia Ελλάς.


lumia 800 modelΑφορμή για την εκδήλωση αυτή αποτέλεσε η έλευση στην ελληνική αγορά του Windows® Phone Nokia Lumia 800, της πρώτης Nokia συσκευής με λειτουργικό Windows® Phone 7.5, καρπό της στενής συνεργασίας των δύο εταιριών.


Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο bar restaurant Mezzanine (πρώην Interni), σε μια βραδιά που συνδύαζε το ρομαντισμό του χθες και την καινοτομία του σήμερα, ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας ένωσε τις δυνάμεις του με τη Microsoft και τη Nokia, παρουσιάζοντας ένα interactive fashion cocktail party, με πρωταγωνιστές το νέο κινητό τηλέφωνο και τις κομψές δημιουργίες του.


Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του τηλεφώνου, μέσα από χαρακτηριστικά ενσταντανέ των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και να δουν από κοντά το Windows® Phone Nokia Lumia 800. Ευφάνταστες δημιουργίες, «ζωντανά installations», εμπνευσμένο στήσιμο του χώρου, αγαπημένα μουσικά κομμάτια από τα παλιά, φωτογραφικά φλας και επώνυμοι καλεσμένοι συνέθεσαν τη λαμπερή βραδιά, που έφερε ένα βήμα πιο κοντά τον κόσμο της τεχνολογίας με αυτόν της μόδας.


lumia 800 fashion partyΤο εντυπωσιακό Nokia Lumia 800, με έντονους χρωματισμούς (γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο) και σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα, έρχεται με οθόνη ClearBlack, τεχνολογίας AMOLED με διάσταση 3.7 ιντσών, ενώ η συναρμογή της με το –λεπτό– σώμα της συσκευής είναι τέλεια. Tο Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1.4 GHz ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration. Διαθέτει κάμερα με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία instant-share, αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, εσωτερική μνήμη 16GB και δωρεάν χώρο SkyDrive για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και φωτογραφιών.


Πέρα από τα αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά και το υψηλής αισθητικής design, το Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με το λειτουργικό σύστημα Windows® Phone 7.5. Με βασικό γνώμονα να φέρει την επικοινωνία, τις εφαρμογές και τον κόσμο του διαδικτύου πιο κοντά στον χρήστη και τις ανάγκες του, το Windows® Phone 7.5 έχει ενσωματωμένο το Xbox Live, Internet Explorer 9, Office Mobile και εξασφαλίζει πολύ γρήγορη πρόσβαση στο Ίντερνετ και μοναδική εμπειρία social networking και διασκέδασης. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να βρει χιλιάδες εφαρμογές στο Marketplace και μέσω της καινοτομίας των live tiles και των hubs μπορεί να ομαδοποιήσει τις επαφές του και να δημιουργήσει ένα μενού που να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.


Διαθεσιμότητα στην ελληνική αγορά
Σημειώνεται πως το Nokia Lumia 800 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.