Oι εκπρόσωποι των κατασκευαστών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας σας ξεναγούν με αποκλειστικές τους δηλώσεις στα κινητά που περιμένουμε το πρώτο εξάμηνο του έτους.

KINHTA_2012Το 2012 αναμένεται να είναι μια συναρπαστική χρονιά για το χώρο της κινητής τηλεφωνίας, με νέες τεχνολογίες να μετατρέπουν τις συσκευές σε αναντικατάστατους συνεργάτες αλλά και… διασκεδαστές μας. Αρμοδιότεροι για να μας κατατοπίσουν στις εκπλήξεις που μας κρύβει το νέο έτος δεν είναι άλλοι παρά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας. Καλέσαμε, λοιπόν, στελέχη σε θέσεις κλειδιά να μας απαντήσουν στην ερώτηση:


«Ποιά νέα κινητά να περιμένουν οι Έλληνες καταναλωτές το πρώτο εξάμηνο του 2012 και πώς βλέπετε την πορεία της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας τους επόμενους μήνες;»


Διαβάστε τις απαντήσεις που μας έδωσαν και ξεκινήστε… οικονομίες, καθώς οι τεχνολογικοί πειρασμοί που αναμένονται είναι πολυάριθμοι!


Nokia
Greig Williams,
General Manager Nokia Ελλάδος.

Η Nokia έχει ήδη παρουσιάσει με υπερηφάνεια τα Nokia Lumia 800 και Nokia Lumia 710, τα δύο πρώτα smartphones που βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Phone, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.
Το εντυπωσιακό Nokia Lumia 800, με έντονους χρωματισμούς (γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο) και σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα, έρχεται εξοπλισμένο με το πρόγραμμα Internet Explorer 9, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση στο ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Η οθόνη ClearBlack, τεχνολογίας AMOLED έχει διάστασεις 3.7 ιντσών, ενώ η συναρμογή της με το –λεπτό- σώμα της συσκευής είναι τέλεια. Tο Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1.4 GHz ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration. Διαθέτει κάμερα με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία instant-share, αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, εσωτερική μνήμη 16GB και χώρο 25GB για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και φωτογραφιών.
Tο Nokia Lumia 710 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, να επιτρέπει το άμεσο ανέβασμα φωτογραφιών και να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή περιήγηση στο ίντερνετ, μέσω του IE9. Το Nokia Lumia 710 διαθέτει επεξεργαστή 1.4 GHz, hardware acceleration και επεξεργαστή γραφικών με το Nokia Lumia 800, εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή.
Η Nokia πρόκειται να κυκλοφορήσει ακόμα τέσσερα καινούρια κινητά (Nokia Asha 300, Nokia Asha 303, Nokia Asha 200 and Nokia Asha 201) τα οποία διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, βέλτιστη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα και πρόσβαση σε πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος.
Εν μέσω αυτών των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, στη Nokia είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε συσκευές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, κατανοώντας σε βάθος τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές για τη μακροχρόνια σχέση και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρία μας.


Samsung
Ιούλιος Μώκος,
Director of Samsung Mobiles Division Hellas.

Κυρίαρχος στόχος της Samsung είναι να αντιλαμβάνεται και να καλύπτει τις ανάγκες κάθε καταναλωτή και οι υποδομές, η τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει το εξασφαλίζουν δίνοντάς της τη δυνατότητα να λανσάρει μοντέλα σε κάθε κατηγορία που εμφανίζεται αντίστοιχη ανάγκη. Απόδειξη αποτελεί ότι η Samsung είναι μία από τις λίγες εταιρίες που είναι παρούσα σε όλες τις κατηγορίες και αυτό είναι σημαντικό, αν σκεφτούμε την πληθώρα των operating systems, form factors και price segments. Την ίδια στρατηγική θα ακολουθήσουμε και τη νέα χρονιά δίνοντας στον καταναλωτή επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες του.
Στο δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς παρατηρήθηκαν τάσεις αυξημένης ζήτησης για συσκευές χαμηλότερης αξίας, κατηγορία που αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο της αγοράς, γεγονός που είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι η αγορά πολώνεται μεταξύ των low end και high end κατηγοριών. Στην πραγματικότητα οι ενδιάμεσες κατηγορίες εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό και δεδομένου ότι η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται και σε αυτές τις κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι καινοτόμα στοιχεία που συναντούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν στις high end κατηγορίες πλέον θεωρούνται σχεδόν δεδομένα και στις ενδιάμεσες κατηγορίες. Η πτώση τιμών που συναντάται συχνά στα τεχνολογικά προϊόντα είναι άλλος ένας παράγοντας που ενισχύει την παραπάνω άποψη.


LG
Ζαφείρης Ψαραδέλλης,
Mobile Communications (MC) & ISP Director για την Ελλάδα και την Κύπρο, LG Electronics Ελλάς.

Για την LG, το 2011 σημαδεύτηκε από την κυκλοφορία των κορυφαίων και επαναστατικών smartphones της σειράς Optimus. Παγκοσμίως, πετύχαμε σημαντικές καινοτομίες στα κινητά, με το Optimus 2X -το πρώτο Dual Core-, το Optimus 3D -το πρώτο 3D κινητό χωρίς γυαλιά – και τέλος την αιχμή του δόρατος, το πρώτο LTE κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως, που αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία 4G και τη νέα γενιά δικτύων.
Ως εταιρεία αφουγκραζόμαστε τους παλμούς της αγοράς και τις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών, και για αυτό το λόγο κινούμαστε στην παρουσίαση λύσεων σε όλα τα price segments. Έτσι και φέτος, αναμένεται να τοποθετηθούμε ακόμη πιο δυναμικά στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, διατηρώντας το momentum της χρονιάς που πέρασε. Το λανσάρισμα του εντυπωσιακού premium smartphone PRADA Phone by LG 3.0 τον Ιανουάριο –το οποίο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα της συνεργασίας των δύο εταιρειών-, σηματοδοτεί το ξεκίνημα στην ελληνική αγορά και αποτελεί ισχυρό statement για το τι θα επακολουθήσει. Στις νέες προτάσεις της LG, οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν μία γκάμα ισχυρών smartphones, με νέες τεχνολογίες αιχμής και πρωτοποριακό design.
Μη ξεχνάμε τέλος, ότι η πλούσια γκάμα της LG για το 2012, πλαισιώνεται από κορυφαίου επιπέδου τεχνική υποστήριξη, διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα και ποιοτικές after sales υπηρεσίες μέσα από το πρόγραμμα LGhere4U.
Το 2011 υπήρξε κομβική χρονιά με πολλές προκλήσεις για ολόκληρη την αγορά. Ο κλάδος της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση της κινητής τηλεφωνίας, επαναπροσδιορίσθηκε στον πυρήνα του. Το 2012 προβλέπεται δυσκολότερο σε όλους τους τομείς, κι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες και το λιανικό εμπόριο, προοιωνίζεται ιδιαιτέρως σκληρός, στον αγώνα επιβίωσης και επικράτησης. Από την πλευρά μας, ως κατασκευαστές, αναπτύσσουμε και διοχετεύουμε στο εμπόριο περισσότερα μοντέλα και μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, διευρύνοντας τις επιλογές για το κοινό. Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στον κλάδο της κινητής τεχνολογίας είναι ραγδαίες και ήδη προμηνύεται μία χρονιά σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων. Εκτίμησή μας είναι, ότι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν εν τέλει από τη νέα συγκυρία, καθώς θα διατίθενται καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα σε ακόμη καλύτερες τιμές. Κι αυτή είναι και μία δέσμευση μας ως LG Electronics Ελλάς, να παρέχουμε ποιοτικά και τεχνολογικά ανώτερα προϊόντα, για να κάνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων πιο όμορφη και άνετη.


HTC
Νικήτας Γλύκας,
Executive Director HTC South Eastern Europe.

Η HTC αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο παράλληλα με την ανάπτυξη των πωλήσεων των smartphones. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για κινητά τηλέφωνα που μπορούν να τους παρέχουν όλο και περισσότερες δυνατότητες για να είναι συνεχώς «online» και σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Ελλάδα παράλληλα, ενώ έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη, τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μείωση αυτού του ρυθμού, καθώς και ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζει εμφανή σημάδια κορεσμού.
Σε αυτό το πλαίσιο η HTC, αναγνωρίζοντας ότι η αγορά δέχεται μεγάλες πιέσεις, έχει ως στόχο το 2012 να δημιουργήσει συσκευές οι οποίες θα είναι όπως πάντα υψηλής τεχνολογίας και παράλληλα θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών τους. Εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία των κινητών τηλεφώνων, και δη των smartphones, κρύβεται στο γεγονός ότι ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Η προσέγγιση μιας πιο ευρείας καταναλωτικής βάσης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη στρατηγική της HTC, με στόχο οι συσκευές της να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο και παράλληλα ένα lifestyle αξεσουάρ για τον σύγχρονο άνθρωπο, εστιάζοντας σε κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν σε λογισμικό Android, αλλά και στην πλατφόρμα Windows Phone.
Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Android πλατφόρμα με άξονα τη μουσική, σε συνέχεια της συνεργασίας με την Beats, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους, η HTC θα συνεχίσει την προώθηση του HTC Sensation XE με Beats Audio στην Ελλάδα. Σε επόμενο στάδιο, η HTC θα συνεχίζει να ξαφνιάζει ευχάριστα τους καταναλωτές με προϊόντα που θα ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες τους.


Sony Ericsson
Aysun Sabanli, Head of Marketing Sony Ericsson Mobile Communications S.A.

Τα smartphones αυξάνονται συνεχώς και έχουν κερδίσει την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών, που περιμένουν εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Οι Έλληνες καταναλωτές είναι απαιτητικοί και θέλουν παραπάνω από ακόμα ένα smartphone, χρειάζονται νέες εμπειρίες μέσα από αυτό, έναν ολοκληρωμένο κόσμο διασκέδασης.
Η σειρά των Xperia smarphones συνδυάζει μοναδικά την πλατφόρμα Android με τον κόσμο της Sony, προσφέροντας τα πιο διασκεδαστικά smartphones. Πρόσφατα ανακοινώσαμε το πρώτο Xperia smarphone της νέας γένιας, το Xperia S, το οποιο προσφέρει εύκολο μοίρασμα περιεχομένου και εύκολη σύνδεση με τις διαφορετικές οθονες της Sony, καθώς και μια εκπληκτική HD οθόνη. Η Sony Ericsson είχε προβλέψει την εξέλιξη των smartphones εδώ και 2 χρόνια και, παρολο που η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει προφανώς επηρεάσει και την αγορά της κινητής, καταφέραμε να πετύχουμε την 1η θέση στις πωλήσεις smartphones στην Ελλάδα, αλλά και στις πωλήσεις Android συσκευών. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα τους επόμενους μήνες.



Motorola
Σπύρος Τσίτος,
Country Manager της Motorola Mobility Hellas.

Μεγαλύτερες οθόνες, λεπτότερος σχεδιασμός, γρήγοροι επεξεργαστές και custom applications θα είναι μερικά από τα κύρια trends στα smartphones για το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το Android θα έχει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των smartphone και αναμένεται η συρρίκνωση της μεσαίας κατηγορίας και αντίστοιχα, η άνοδος στα affordable smartphones και τις high end συσκευές.



Huawei
Αιμίλιος Βουδούρης,
Executive Director Sales and Business Development της Huawei.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η αγορά της κινητής τηλεφωνίας τόσο σε ρυθμούς ανάπτυξης όσο και εσόδων παρουσιάζει μείωση τα δύο τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ και τα κέρδη κατά 600 εκατ. ευρώ. Ωστόσο παρά τη γενικότερη δύσκολη οικονομική συγκυρία φαίνεται ότι αναδεικνύεται μια σχεδόν νέα αγορά μέσα στην υπάρχουσα αγορά της κινητής τηλεφωνίας, η οποία οφείλεται στη σταθερή και επίμονη τάση αύξησης των πωλήσεων smartphones και tablets. Η τάση αυτή μάλιστα αποτελεί σημαντικό στοιχείο αν συνυπολογίσουμε τη δεδομένη οικονομική συγκυρία και τη μείωση του μέσου οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα το διάστημα αυτό. Η δημοτικότητα των smartphones και των tables σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο τη στροφή του κλάδου γενικότερα προς την έννοια των υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα. Η Huawei πιστή στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της φέρνει τεχνολογίες επόμενης γενιάς, απαντώντας στις νέες προκλήσεις της αγοράς με τη διάθεση νέων, έξυπνων συσκευών αποδεικνύοντας ότι η λειτουργικότητα και η απόδοση μπορούν να είναι προσιτές για τον καθένα. Τα πρώτα δείγματα αποτέλεσαν τα τηλέφωνα Ideos U8150 και X5 που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα Ideos X1, Χ3, το Sonic, και το Boulder, καθώς και η ταμπλέτα S7 Slim. Εντός του νέου χρόνου περιμένουμε πραγματικά μοναδικά μοντέλα, όπως το Honor, το Ascend P1 και P1 S και την ταμπλέτα 7 ιντσών Mediapad με Android 4.0 Ice Cream Sandwich.


ZTE
Σωτήρης Σκανδάμης,
Terminal Sales Director της ZTE.

Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τη γενικότερη κατάσταση και τις κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις στην περιοχή. Παράλληλα, καθώς το κινητό τηλέφωνο έχει καταστεί πλέον απαραίτητο μέσο επικονωνίας, για μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, παρατηρείται μια μετατόπιση στην αγοραστική τάση, από τις πιο ακριβές συσκευές στις λεγόμενες «value for money» συσκευές. Η κύρια μάζα των καταναλωτών, λοιπόν, αναζητά κινητές συσκευές που παρέχουν πολλές δυνατότητες, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει όμως υπερβολικά ποσά. Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι και μια σαφής αυξητική τάση στην αγορά των smartphones, ιδιαίτερα εκείνων που πωλούνται σε προσιτή τιμή.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΖΤΕ προσφέρει μια ευρεία γκάμα συσκευών, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις πολλές και διαφοροποιημένες ανάγκες των καταναλωτών. Ειδικότερα, για το πρώτο εξάμηνο του 2012, η ΖΤΕ αναμένεται να λανσάρει τις παρακάτω συσκευές:
S203: Ο διάδοχος του S202, του πρώτου τηλεφώνου με μεγάλα πλήκτρα και πλήκτρο έκτακτης ανάγκης, τώρα με μεγαλύτερη, έγχρωμη οθόνη και ανανεωμένο design.
V857: Ένα πολύ προσιτό smartphone με Android 2.3, για αυτούς που θέλουν γρήγορη κι εύκολη πρόσβαση στο internet και σε χιλιάδες εφαρμογές, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.
Tania: Το πρώτο Windows phone της ΖΤΕ με οθόνη 4.3 ιντσών και με την τελευταία έκδοση του Windows Mango λειτουργικού από τη Microsoft, στην πιο προσιτή –για την κατηγορία του- τιμή της αγοράς.
Blade II: Η συνέχεια του απόλυτα επιτυχημένου smartphone Blade με οθόνη 3.5 ιντσών, Android λειτουργικό και ξεχωριστή σχεδίαση.
Νέο Tab II: Η νέα πρόταση της ΖΤΕ στα Tablets 7 ιντσών, με λειτουργικό Android, πρόσβαση στο internet κι εφαρμογές Android, καθώς επίσης και εμπρόσθια κάμερα για πραγματοποίηση βιντεο-κλήσεων στην πιο value for money τιμή.