Η Research In Motion ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα των υπηρεσιών BlackBerry® Business Cloud για τα Microsoft Office 365.


BlackBerry Business CloudΠρόκειται για μία νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς η οποία επεκτείνει την υπηρεσία Microsoft Exchange Online στα BlackBerry® smartphones και επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις BlackBerry εγκαταστάσεις τους στο cloud. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη χωρίς επιπλέον χρέωση για τις μεσαίου μεγέθους εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν ήδη συνδρομή στο Office 365 suite ή για εκείνους που κάνουν μεμονωμένη χρήση του Exchange Online, και δουλεύει με ΒlackΒerry smartphones τόσο πάνω σε εταιρικό όσο και σε πελατειακό πρόγραμμα δεδομένων.


«Η RIM είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που παρουσιάζει την υπηρεσία BlackBerry Business Cloud για τα Microsoft Office 365. Αυτή η νέα cloud εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να υποστηρίζουν αποδοτικά σε σχέση με το κόστος τη φορητότητα σε όλο το εύρος του οργανισμού καθώς και να διαχειρίζονται εύκολα και με ασφάλεια τις BlackBerry εγκαταστάσεις τους» δήλωσε ο Alan Panezic, Vice President, Enterprise Product Management και Marketing στη Research In Motion. «Εξελίσσουμε την ολοκληρωμένη λύση για το BlackBerry για τους πελάτες μας, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς, μέσα από μια σειρά επιλογών τεχνικής υποστήριξης για οργανισμούς κάθε μεγέθους, καθώς και μέσα από ένα όλο και μεγαλύτερο «οικοσύστημα» εφαρμογών και υπηρεσιών για τους χρήστες».


«Η συνεργασία της Microsoft με την RIM καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες την καλύτερη εμπειρία παραγωγικότητας από το PC, τον browser και το τηλέφωνο» είπε η Julia White, Senior Director της Microsoft Exchange Product Management Group. «Η διαθεσιμότητα των εφαρμογών BlackBerry Business Cloud αποτελεί πολύ καλό νέο για τους χρήστες του Office 365 και των smartphones BlackBerry οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν στο maximum από τις υπηρεσίες που προκύπτουν από τη συνεργασία των δύο επιχειρήσεων.»


Η υπηρεσία BlackBerry Business Cloud προσφέρει προηγμένη διαχείριση και ευέλικτα self-service χαρακτηριστικά του smartphone που υποστηρίζουν την εγκατάσταση BlackBerry ενός οργανισμού στο cloud. Στα βασικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται:
– Ασύρματος συγχρονισμός με το Microsoft Exchange Online email, το ημερολόγιο και τις επαφές από BlackBerry smartphone
– Τεχνολογία BlackBerry® Balance™, η οποία παρουσιάζει μία ενιαία άποψη των εργασιακών και προσωπικών δεδομένων ενός BlackBerry smartphone, διατηρώντας το παράλληλα ξεχωριστά και ασφαλή
– Ένα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης δίνει στους IT administrators τη δυνατότητα να διατηρούν τον έλεγχο των λογαριασμών των χρηστών, των δικαιωμάτων πρόσβασης και ανάπτυξης από οπουδήποτε
– Online πρόσβαση στα self-service χαρακτηριστικά ασφαλείας του smartphone για τους εργαζομένους που επιτρέπει στους χρήστες την εύκολη επαναφορά του κωδικού μιας συσκευής ή το εξ αποστάσεως κλείδωμα ή τον καθαρισμό δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής
– Πάροχοι υπηρεσιών, εταιρείες ολοκληρωμένων λύσεων, κομιστές, μεταπωλητές και λοιποί συνεργάτες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία cloud για να διαχειριστούν την ανάπτυξη BlackBerry εκ μέρους των πελατών τους.


Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από σήμερα σε πάνω από 50 χώρες. Οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν www.blackberry.com/cloudservices για να ξεκινήσουν.