Νέα υπηρεσία email και άμεσων μηνυμάτων στις συσκευές Nokia, παράλληλα με την ηλεκτρονική διεύθυνση email από το Ovi, για πρόσβαση σε υπηρεσίες Ovi από κινητό ή PC.

mail_on_oviΗ Nokia παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου (8/12) στην Αθήνα τη νέα υπηρεσία Nokia Messaging, που κάνει «κινητές» τις υπηρεσίες προσωπικού email και άμεσων μηνυμάτων στις συσκευές Nokia. Η υπηρεσία Nokia Messaging θα προσφέρει σε εκατομμύρια καταναλωτές πρόσβαση σε λογαριασμούς email και IM από Yahoo! Mail και Yahoo! Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail και Google Talk, AOL Mail καθώς και λύσεις email από χιλιάδες ISPs από όλον τον κόσμο, για την πλειοψηφία των συσκευών Nokia.
Η Nokia επίσης, παρουσίασε το διαδικτυακό Portal για το Mail on Ovi, το οποίο θα επιτρέψει σε κατόχους PC να δημιουργήσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς email του Ovi καθώς και να έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες του Ovi με τη χρήση μόνο ενός ενιαίου λογαριασμού.

«Πιστεύουμε πως όλοι θα πρέπει να έχουν δυνατότητα χρήσης κινητών μηνυμάτων – δεν είναι μια προνομιούχα υπηρεσία η οποία απευθύνεται μόνο σε περιορισμένο καταναλωτικό κοινό. Με την υπηρεσία Nokia Messaging, οι πελάτες μας μπορούν απλά και οικονομικά να αποκτήσουν πρόσβαση στους πιο διαδεδομένους λογαριασμούς email και IM. Κάνουμε τα κινητά μηνύματα μια προσιτή εμπειρία για όλους, όχι μόνο για εκείνους που διαθέτουν εξειδικευμένες συσκευές γραπτής επικοινωνίας, αλλά για όλους όσους διαθέτουν μία συσκευή Nokia.
Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καταναλωτών, που θεωρούν ότι οι δυνατότητες μηνυμάτων είναι ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο χαρακτηριστικό, η Nokia απαντάει με λύσεις που φέρνουν τα μηνύματα σε μια ευρεία σειρά συσκευών και εξασφαλίζοντας πως η υπηρεσία υποστηρίζει τις πιο γνωστές υπηρεσίες μηνυμάτων της αγοράς Windows Live Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail»
τόνισε ο Tom Furlong, Senior Vice President, Consumer Messaging, Services & Software, Nokia.

Mail on Ovi

Η Nokia ανακοίνωσε τη διαδικτυακή πρόσβαση στο Mail on Ovi, το οποίο παρέχει στους καταναλωτές αποθηκευτικό χώρο 1GB και φίλτρα προστασίας από ανεπιθύμητα email. Δημιουργώντας ένα λογαριασμού στο Mail on Ovi οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στα email τους, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες του Ovi, τόσο στο κινητό τηλέφωνο όσο και στο PC. Η δοκιμαστική έκδοση του Mail on Ovi θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2008 σε 12 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλικής, Ισπανικής, Πορτογαλικής, Γαλλικής, Γερμανικής σε όλες τις συσκευές Nokia Series 40 που θα διατεθούν και με δυνατότητα υποστήριξης πολλών ακόμη γλωσσών, που θα προστεθούν στην πορεία. Η έκδοση για τη διαδικτυακή πρόσβαση θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2009.

Nokia Messaging

Το Nokia Messaging θα κυκλοφορήσει εμπορικά το πρώτο τρίμηνο του 2009 στην Αυστραλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Αγγλία και Βενεζουέλα και σε επιλεγμένες χώρες αργότερα μέσα στο έτος. Συμφωνίες με τους μεγαλύτερα Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα καταστήσουν την υπηρεσία Nokia Messaging ως υποστηριζόμενη υπηρεσία των Δικτύων αυτών, ώστε οι συνδρομητές που θα προμηθεύονται και ένα «πακέτο» δεδομένων το οποίο θα περιλαμβάνει την υπηρεσία Nokia Messaging, θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ενσωματωμένο push email και στο IM χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Οι κάτοχοι των γνωστών συσκευών Nokia S60 όπως το Nokia E71 και το Nokia N95 μπορούν άμεσα να μεταβούν στο email.nokia.com και να εγκαταστήσουν την υπηρεσία στις συσκευές τους. Η υπηρεσία Nokia Messaging είναι μια εφαρμογή email, που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για την υποστήριξη κινητού email. Η υπηρεσία Nokia Messaging διευκολύνει την ανάγνωση, την αποστολή την προώθηση και την απάντηση των emails, το κατέβασμα και την ανάγνωση επισυναπτόμενων αρχείων, καθώς επίσης και την προσθήκη αρχείων ως συνημμένα, απευθείας από τη συσκευή Nokia.

Η υπηρεσία Nokia Messaging είναι άμεσα διαθέσιμη για μια ευρεία σειρά συσκευών Nokia S60 για τη δημιουργία κινητού προσωπικού email. Άμεσα μηνύματα και υποστήριξή για τις συσκευές Nokia Series 40 θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2009.