Το Imaging and Printing Group της HP Hellas πραγματοποίησε το Innovation for Impact Event όπου ανακοίνωσε πλήθος νέων καινοτομιών.


hp innovation for impactΕπιπλέον, η HP ανακοίνωσε ότι οι cloud τεχνολογίες και οι υπηρεσίες εκτύπωσης μέσω web έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια εκτυπωτές να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως και με τους πελάτες να τις ενσωματώνουν κατά το μέγιστο δυνατό.


Η ιστορία της HP στον τομέα των καινοτομιών είναι μακρά. Η εκτύπωση, με την παραδοσιακή της έννοια, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που προσφέρει η HP σήμερα, κι επιπλέον φέρνει ανατροπή στην αγορά με κορυφαίες καινοτομίες, που οδηγούν την εκτύπωση σε νέα πεδία.


Σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων
Οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται τα καλύτερα εργαλεία για να λειτουργήσουν και να προωθήσουν στην αγορά τις εργασίες τους, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε διαδικασία ταχείας ανάπτυξης. Οι καινοτομίες της HP βοηθούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών τους:
– Για την αποτύπωση εικόνων τρισδιάστατων αντικειμένων και τη σάρωση εγγράφων, ο HP TopShot LaserJet Pro M275 είναι μια προσιτή λύση, ιδανική για μικρές ή κατ’ οίκον επιχειρήσεις. Διαθέτει το HP TopShot Scanning, μια επαναστατική τεχνολογία η οποία μπορεί να συλλάβει έξι ξεχωριστές εικόνες ενός εγγράφου ή τρισδιάστατου αντικειμένου και να δημιουργήσει μία ενιαία εικόνα εξαιρετικής ποιότητας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν γρήγορα εικόνες υψηλής ποιότητας, για άμεση χρήση σε εκτυπωμένα υλικά ή στο διαδίκτυο.
– Η νέα σειρά HP Officejet Pro 8600 e-All-in-One και ο HP Officejet Pro 8100 ePrinter προσφέρουν έγχρωμα έγγραφα επαγγελματικής ποιότητας με έως και 50% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα εκτύπωσης συγκριτικά με τους εκτυπωτές laser, ενώ επιτρέπουν την εκτύπωση από οπουδήποτε, με τους εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα που διαθέτουν την τεχνολογία ePrint. Σε συνδυασμό με τα δοχεία μελάνης υψηλής χωρητικότητας (XL), με δυνατότητα διπλής εκτύπωσης χωρίς πλαίσια, καθώς και με λύσεις cloud, βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δυνατότητες εκτύπωσης πέρα από την κλασική σελίδα.
– Νέες εφαρμογές της HP για τις επιχειρήσεις όπως Biz Card Scanning, επιτρέπουν στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στους επιχειρηματικούς τους στόχους.


Η HP, επίσης, καθιστά τις τεχνολογίες επιπέδου Enterprise προσιτές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μετά την απόκτηση της Printelligent, ηγέτη στη διαχείριση υπηρεσιών εκτύπωσης, η HP παρουσιάζει τις υπηρεσίες HP Partner Managed Print Services, την αρχή μιας νέας σειράς υπηρεσιών που η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, η HP έχει προσθέσει πολλαπλές λύσεις εγγράφων, όπως το HP Access Control Express, στο χαρτοφυλάκιο της, για τις λύσεις ειδικευμένων καναλιών πώλησης.


Νέοι εκτυπωτές HP LaserJet για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών
Η HP παρουσίασε δύο σειρές εκτυπωτών LaserJet, οι οποίοι διευκολύνουν τη χρήση από απόσταση και τη ροή εργασιών των επιχειρήσεων:
– HP LaserJet Enterprise 600 M601, M602 και M603 printer series: Μια ασφαλής, εύκολη στη χρήση σειρά μονόχρωμων εκτυπωτών με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και διαχείρισης μέσω δικτύου, η οποία έχει κατασκευαστεί ώστε να βοηθά τις επιχειρήσεις να αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους στην εκτύπωση μεγάλου όγκου εγγράφων.
– HP LaserJet Enterprise 500 color M551 series : Ένας εκτυπωτής με τεχνολογία ePrint ιδανικός για εκτέλεση ομαδικών εργασιών σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιζητούν επαγγελματικής ποιότητας εκτυπώσεις και εργαλεία διαχείρισης εγγράφων.


Αναβάθμιση firmware για βελτιωμένη εμπειρία mobile εκτύπωσης
Η αναβάθμιση του firmware επιτρέπει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν επιλεγμένους LaserJet εκτυπωτές της HP να συνδέονται με το cloud και να πραγματοποιούν εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας τις εξελιγμένες τεχνολογίες εκτύπωσης της HP, ePrint Wireless Direct Printing, ePrint by email και AirPrint™. Με το ePrint Wireless Direct Printing της HP, οι χρήστες μπορούν να συνδέονται απευθείας με τους εκτυπωτές HP που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία χωρίς να απαιτείται να συνδεθούν σε κάποιο δίκτυο ή να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδεθούν με τον εκτυπωτή από οποιαδήποτε Wi-Fi φορητή συσκευή μέσω μιας peer-to-peer σύνδεσης.


Βελτιωμένα εργαλεία διαχείρισης επικοινωνίας για επιχειρήσεις
Η HP παρουσίασε μια βελτιωμένη λύση για διαχείριση επικοινωνίας πελατών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολυεθνικές εταιρείες να χτίσουν με τους πελάτες τους σχέσεις εμπιστοσύνης που αντέχουν στο χρόνο, να μειώσουν τα ετήσια έξοδά τους και να αυξήσουν τα ακαθάριστα έσοδά τους. Το λογισμικό Exstream 8.0 της HP εξασφαλίζει στο χρήστη ότι τα έγγραφα που έχει ζητήσει θα παραδοθούν και μάλιστα με αποδεικτικό. Επίσης επιτρέπει τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών για γρήγορες συναλλαγές, ενώ προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες επικοινωνίας μέσα από πολλαπλά κανάλια. Ακόμη, το HP Exstream Delivery Manager διατηρεί αρχείο παραδόσεων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν ποιες επικοινωνίες έχουν πραγματοποιηθεί και με ποιόν.


Φορητές λύσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις
Η νέα σειρά των εκτυπωτών Photosmart και ENVY110 e-All-in-One προσφέρει στους καταναλωτές ευέλικτους τρόπους να εκτυπώνουν τις φωτογραφίες και τα έγγραφά τους, στέλνοντας απλά ένα email με τα αρχεία στους εκτυπωτές τους. Με έμφαση στο design και με μικρό μέγεθος, οι συγκεκριμένοι εκτυπωτές ταιριάζουν σε κάθε σπίτι.


O Βασίλης Αυζώτης, General Manager του Imaging & Printing Group της HP Hellas

O Βασίλης Αυζώτης, General Manager του Imaging & Printing Group της HP Hellas

Οι νέες εφαρμογές ePrint Home και Biz της HP δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να ζήσουν δωρεάν την εμπειρία του HP ePrint μέσα από μια εφαρμογή για Apple iOS, Android ή Symbian smartphones και tablets και να εκτυπώσουν εύκολα έγγραφα και φωτογραφίες. Ο HP ePrint Mobile Driver καθιστά την εκτύπωση από notebook PCs σε εκτυπωτές που διαθέτουν την τεχνολογία ePrint μια απλή διαδικασία. Οι χρήστες απλά πατούν “File and Print” σε κάθε εκτυπωτή με την τεχνολογία ePrint. Η νέα εφαρμογή HP Printer Control mobile app για συσκευές Apple iOS επιτρέπει ασύρματη πρόσβαση στον εκτυπωτή και έλεγχο μέσα από μια πλούσια εμπειρία εκτύπωσης. Οι πελάτες μπορούν να σαρώνουν φωτογραφίες και έγγραφα από το facebook και τα Google Docs, καθώς και να σαρώνουν και να στέλνουν με email από τις φορητές συσκευές τους. Μπορούν επίσης να ελέγχουν την κατάσταση του εκτυπωτή και των αναλωσίμων του. Η cloud HP ePrint εφαρμογή για BlackBerry® επιτρέπει στους χρήστες των συγκεκριμένων smartphones να εκτυπώνουν με μια εφαρμογή σε τρεις cloud λύσεις: σε εκτυπωτές που διαθέτουν την τεχνολογία ePrint, σε Enterprise εκτυπωτές της HP και σε HP Public Print Location εκτυπωτές.


Με την έκδοση 1.6 του HP ePrint Enterprise mobile printing οι χρήστες των φορητών συσκευών μεγιστοποιούν την απόδοση των εκτυπωτικών εργασιών τους. Επιπλέον, η λειτουργικότητα αυξάνεται με τη χρήση του PIN, το οποίο είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 Laserjet συσκευές, και βάσει του οποίου ο χρήστης στέλνει από τις φορητές του συσκευές έγγραφα σε εκτυπωτές HP και πραγματοποιεί εκτύπωση, εισάγοντας τον προσωπικό και μοναδικό κωδικό του στον εκτυπωτή.