Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Optronics αρχίζει αύριο με τιμή εισαγωγής τα 3 ευρώ.

Η διοίκηση της Optronics σχεδιάζει την συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα έργα στον χώρο της ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και για τον λόγο αυτό πραγματοποιείται η εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Optronics είναι μία εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στον χώρο του καλωδιακού εξοπλισμού και της δημιουργίας υποδομών οπτικών ινών, έχοντας αποκτήσει στα 18 χρόνια παρουσίας της στη αγορά μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Η διοίκηση βλέπει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης λόγω των επερχόμενων μεγάλων έργων στη αγορά όπως αυτό της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών σε 2 εκατ. νοικοκυριά της χώρας.
Η εισαγωγή γίνεται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, στην οποία μετείχαν 81 επενδυτές που αποκτούν το 10% της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχουν ισομερώς οι κ.κ. Γ. Παπαγεωργίου, Χρ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Κουκουβίνος. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Το α΄ εξάμηνο, τα έσοδα έφθασαν στα 3,055 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA στα 1,397 εκατ. ευρώ (+4,53%), ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 4,09% στα 1,044 εκατ. ευρώ.