To ανερχόμενο κοινωνικό δίκτυο θα προχωρά σε επιλεκτική λογοκρισία των tweets που παραβιάζουν τη νομοθεσία μεμονωμένων χωρών.


Η νέα πολιτική έγινε γνωστή μέσα από το blog του Twitter, όπου διευκρινιζόταν ότι το δίκτυο θα έχει τη δυνατότητα να κρύβει συγκεκριμένο περιεχομένο από τους χρήστες συγκεκριμένης χώρας, όπου παραβιάζεται η νομοθεσία, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους το εν λόγω tweet θα παραμένει κανονικά διαθέσιμο.


twitterΗ συγκεκριμένη πολιτική δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, ενώ σημειώνεται ότι έαν και εφόσον γίνει η χρήση της, ο χρήστης του οποίου το tweet θα λογοκρίνεται θα ενημερώνεται έγκαιρα και με τον κατάλληλο τρόπο.


Ήδη έχουν σημειωθεί αντιδράσεις τόσο υπέρ όσο και κατά της νέας πολιτικής με πολλούς χρήστες να φέρνουν το παράδειγμα της Ταϊλάνδης που στη συγκεκριμένη περίπτωση η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει την κριτική στο πρόσωπο του βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, οι νέες ρυθμίσεις του Twitter χαρακτηρίστηκαν ως μία “ευπρόσδεκτη εξέλιξη” αφού με αυτό τον τρόπο, δεν θα βγαίνουν στον αέρα όλα εκείνα τα tweets που περιλαμβάνουν αρνητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια για το βασιλιά.


Μένει να δούμε πώς και σε ποιο βαθμό θα γίνει ευρεία χρήση αυτής της δυνατότητας, ειδικά στις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις όπου ναι μεν ο νόμος παραβιάζεται, αλλά γίνεται στο πλαίσιο μίας συλλογικής διαμαρτυρίας, όπως στην περίπτωση της Αιγύπτου.