Ericsson και Telstra θα είναι οι πρώτες εταιρείες στον κόσμο που θα παρέχουν κινητή ευρυζωνικότητα στα 21 Mbps σε εμπορικό δίκτυο.

Ericsson logoΗ Ericsson και η Telstra πέτυχαν μια πρωτιά για τον κλάδο: την επιτυχή ενεργοποίηση της λειτουργίας HSPA Evolution με μέγιστες ταχύτητες δικτύου έως και 21 Mbps στο εμπορικό δίκτυο Next G™ της Telstra και την πρώτη κλήση δεδομένων στον κόσμο στο πρόσφατα ενεργοποιημένο δίκτυο. Για πρώτη φορά, ένα εμπορικό δίκτυο αξιοποιεί τις προηγμένες και προτυποποιημένες βελτιώσεις που ονομάζονται HSPA Evolution.
Αυτή η βελτίωση δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία ευρυζωνικής πρόσβασης, παρέχοντας σημαντικά ταχύτερη περιήγηση στο Internet και λήψη αρχείων, ακόμη και από πολλές σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις. Με το HSPA Evolution, οι πάροχοι θα αυξήσουν τη χωρητικότητα των δικτύων και θα μειώσουν τα κόστη παροχής κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Ο Michael Rocca, Group Managing Director του τμήματος Networks & Services της Telstra δήλωσε, “Το HSPA Evolution για πρώτη φορά στον κόσμο τίθεται σε λειτουργία σε εμπορικό δίκτυο, στο δίκτυο Next G™ της Telstra στην Αυστραλία”. Η Ericsson και η Telstra διαπιστώνουν ήδη πάρα πολύ καλά αποτελέσματα πριν καν διεξαχθούν οι σχετικές δοκιμές και τεθούν σε χρήση οι κατάλληλες συσκευές”.

Ο Mike Wright, Executive Director της Telstra Wireless έκανε την πρώτη κλήση δεδομένων στο δίκτυο Next G™ στο Brisbane, Queensland στις 16:00 AEST στις 5 Δεκεμβρίου 2008. Οι δοκιμές της κινητής ευρυζωνικής υπηρεσίας 21 Mbps στο δίκτυο Next G™ θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα και η πλήρης εμπορική λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους.

“Η Ericsson συνεχίζει να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Ulf Ewaldsson, Vice President και Head of Product Area Radio της Ericsson. “Η Ericsson έχει θεαματικό ρεκόρ σε παγκόσμιες πρωτιές σχετικά με το HSPA, όπως το πρώτο εμπορικό δίκτυο HSPA, η πρώτη πλήρης λειτουργία με HSPA στην ανερχόμενη ζεύξη και επίσης η πρώτη πλήρης λειτουργία με 5,8 Mbps στην ανερχόμενη ζεύξη. Με την επίτευξη των 21 Mbps στο δίκτυο της Telstra, συνεχίζουμε την ηγετική τεχνολογική θέση της Ericsson στον κλάδο της κινητής ευρυζωνικότητας. Ευχαριστούμε την Telstra για τη στενή συνεργασία και την επίτευξη αυτού του οροσήμου“.