Η Microsoft ανακοινώνει το πρόγραμμα υποστήριξης Kinect Accelerator και προσκαλεί προγραμματιστές και start ups να δηλώσουν συμμετοχή.

Kinect for Xbox 360 LogoΟι δέκα ιδέες που θα διακριθούν μέσα από τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.


Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί η ενασχόληση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες που σχετίζονται με το Kinect της Microsoft και το Natural User Interface, ενώ η προθεσμία αιτήσεων είναι 8 Φεβρουαρίου 2012. Οι δέκα συμμετοχές που θα διακριθούν, θα φιλοξενηθούν από τη Microsoft στο Σηάτλ για τη χρονική περίοδο 2 Απριλίου – 28 Ιουνίου 2012, όπου υποστηριζόμενες από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους. Κάθε διακριθείσα συμμετοχή θα λάβει από 20.000 δολάρια, καθώς και ένα Xbox development kit, το Windows Kinect SDK, συνδρομή στο πρόγραμμα BizSpark και τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη. Στο τέλος του προγράμματος οι εταιρίες, που θα έχουν αναπτυχθεί, θα συμμετέχουν σε μία Investor Demo Day και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε angel investors, venture capitalists, στελέχη της Microsoft, εκπροσώπους των media και του κλάδου.


Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Kinect Accelerator υποστηρίζει η εταιρία TechStars, η οποία χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή mentor-driven μεθοδολογία ήδη εφαρμοσμένη με επιτυχία σε αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη, το Σηάτλ και τη Βοστώνη. Οι Μέντορες του Kinect Accelerator περιλαμβάνουν μία σημαντική βάση από κορυφαίους entrepreneurs, venture capitalists και στελέχη των Microsoft Studios, του Xbox, του Kinect για Windows, του Microsoft Research και άλλων τμημάτων της Microsoft.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/bizspark/kinectaccelerator/