Η νέα έκδοση του λογισμικού πλοήγησης της Nokia, είναι ενσωματωμένη στο Ovi, προσφέροντας 3D μνημεία και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της σχεδίασης διαδρομής από το PC.

nokia_mapsΣε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα (8/12) στο Ζάππειο, Η Nokia παρουσίασε στο πλαίσιο του Nokia World 2008 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη, την τελευταία έκδοση της βραβευμένης εφαρμογής χαρτών και υπηρεσιών πλοήγησης Nokia Maps καθώς και την προσωπική εμπειρία της online χαρτογράφησης από το Ovi της Nokia.
Ο συνδυασμός του Nokia Maps και του  Ovi είναι η πρώτη δωρεάν υπηρεσία η οποία επιτρέπει στο χρήστη να προσχεδιάσει ένα ταξίδι από τον υπολογιστή του σπιτιού του και να το συγχρονίσει με το κινητό του δίνοντας πρόσβαση σε πορείες και αγαπημένους προορισμούς κατά τη διαδρομή.

Επιπλέον το Nokia Maps έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως υψηλής ανάλυσης αεροφωτογραφίες, τρισδιάστατα μνημεία 216 πόλεων και εδαφικούς χάρτες καθώς και μια νέα επισκόπηση της διαδρομής κατά τη διάρκεια της οδήγησης με την φωνητική πλοήγηση.

«Η Nokia έχει ξεκάθαρα αυξήσει την χρησιμότητα του Maps και τώρα με την ενσωμάτωσή του στις υπηρεσίες του Ovi μπορεί να φανεί η λειτουργικότητά του» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nokia location based experience. “Το Nokia Maps ενεργοποιώντας τη δυνατότητα συγχρονισμού των αγαπημένων τοποθεσιών μεταξύ του κινητού και του υπολογιστή έγινε ο κύριος λόγος για οποιονδήποτε να μεταβεί από άλλες συσκευές πλοήγησης το Nokia Maps”.

Το Maps on Ovi είναι δεν είναι μόνο ένα εργαλείο χαρτών. Μέσα στους επόμενους μήνες το Maps θα γίνει ο προορισμός όσων αποθηκεύουν και οργανώνουν προορισμούς, προγραμματίζουν και επεξεργάζονται  ταξίδια. Ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τοποθεσίες καθώς και το προσωπικό και κοινωνικό ουσιαστικό περιεχόμενο με φίλους, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και να μοιραστούν εμπειρίες.

Άλλες νέες επιλογές για το Nokia Maps είναι η  άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες πραγματικού χρόνου, όπως η ενημέρωση για κάμερα, την ασφάλεια της πόλης και πληροφορίες για την κυκλοφορία σε επιλεγμένες χώρες, καθώς και ο οδηγός Wcities που δίνουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με διάφορα δρώμενα και κινηματογραφικές ταινίες σε περισσότερους από 450 προορισμούς.

Η πλοήγηση πεζών έχει βελτιωθεί από την τελευταία εκδοχή της, καθώς έχει προστεθεί ευθεία γραμμή καθοδήγησης, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να περπατήσει η μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ των σημείων Α και Β. Στην περίπτωση που τα ταξίδια σας να είναι πιο αστικά, σύντομοι ήχοι και  δονήσεις σας προειδοποιούν κατά τη διάρκεια της πλοήγησης όταν πρέπει να κάνετε αλλαγή της πορείας σας. Το επίπεδο της λεπτομέρειας στους χάρτες έχει αυξηθεί σε σημείο που μπορείτε να δείτε πολλαπλές εισόδους στον ίδιο υπόγειο μετρό.

Η υψηλή ποιότητα του χάρτη είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Nokia και της εταιρείας NAVTEQ. Η συνεργασία αυτή επιτρέπει της Nokia την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων που χάρτη NAVTEQ προμηθειών, ο οποίος παρέχει υψηλότερη ποιότητα και μεγαλύτερο εύρος της κάλυψης το οποίο επιτρέπει πιο αποτελεσματική εύρεση προορισμών.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής  Nokia Maps για επιλεγμένες συσκευές είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Nokia Beta Labs: http://www.nokia.com/betalabs. Η ηλεκτρονική έκδοση θα είναι προσβάσιμη από http://maps.ovi.com. Και οι δύο εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει ως Beta, ορισμένα χαρακτηριστικά του προϊόντος ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα στην έκδοση Beta, αλλά θα προστεθούν σε μελλοντικές εκδόσεις.