Η συσκευή που συμπλήρωσε τον αριθμό ορόσημο των πωλήσεων της σειράς είναι ένα Nokia Asha 303.

nokia-has-sold-1-and-a-half-billion-series-40-handsetsΗ Nokia ανακοίνωσε ένα ιστορικό ρεκόρ με την πώληση 1,5 δισεκατομμυρίων κινητών Series 40. Η συσκευή No 1.500.000.000 αγοράστηκε από μία γυναίκα στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας. Η Nokia, έπειτα από αυτή την ιστορική στιγμή, συνεχίζει τη στρατηγική που θα της επιτρέψει να συνδέσει άλλο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.


Η συσκευή που συμπλήρωσε τον αριθμό ορόσημο των πωλήσεων της σειράς είναι ένα Nokia Asha 303, μία εκπληκτική συσκευή με οθόνη αφής, πληκτρολόγιο QWERTY, σχεδιασμένο για περιήγηση στο διαδίκτυο, κοινωνική δικτύωση και παιχνίδια, το οποίο περιλαμβάνει προεγκατεστημένη ψυχαγωγία και εφαρμογές όπως το Angry Birds Lite.


Η 21χρονη Mayara Rodrigues, η οποία θέλει να κρατάει επαφή με τους φίλους και την οικογένειά της μέσω κοινωνικών δικτύων, αγόρασε την συσκευή από το κατάστημα Magazine Luiza στο Σαο Πάολο.


Το πρώτο κινητό Series 40 ήταν το Nokia 7110, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999. Από τότε, τα κινητά Series 40 έχουν προαχθεί στην ‘Smartphone Lite’ κατηγορία, χάρη στις καινοτομίες της νέας σειράς Nokia Asha.


Οι Series 40 συσκευές καταργούν τα όρια μεταξύ feature phones και smartphones. Εκατομμύρια καταναλωτών απολαμβάνουν εύκολη και οικονομική πρόσβαση στο διαδίκτυο και, για πρώτη φορά, πληροφορίες με εφαρμογές σχετικές με τοπικά νέα και περιεχόμενο, χάρη στις πρόσφατες καινοτομίες όπως τα Nokia Maps για την Series 40, το Nokia Browser και τα Web Apps, το Nokia Money και τα Nokia Life Tools.


Η Mary McDowell, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του τμήματος κινητών τηλεφώνων στη Nokia, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που φτάσαμε αυτό το ορόσημο. Η πώληση 1,5 δισεκατομμυρίων συσκευών Series 40 ήταν ένας δύσκολος στόχος, πόσο μάλλον για μία μόνο σειρά προϊόντων. Οι συσκευές Series 40 έχουν κάνει την κινητή τεχνολογία προσιτή και βοηθάνε να συνεχίσουν να αλλάζουν οι ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο, σε μια εποχή που διατηρούμε τη δέσμευσή μας να συνδέσουμε το επόμενο δισεκατομμύριο πελάτες σε όλο τον κόσμο “.