Η Intrasoft International, θυγατρική της Intracom IT Services, πιστοποιήθηκε με το 2ο Επίπεδο του Capability Maturity Model Integration (CMMI v1.2) για τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού.

intrasoftΠρόκειται για την πρώτη και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα και στο Λουξεμβούργο -όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία- που επιτυγχάνει αυτήν την πιστοποίηση και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.
Το CMMI αποτελεί μία σημαντική διάκριση για την Intrasoft International, καθώς πιστοποιεί την ορθότητα του πλαισίου διαδικασιών που ακολουθείται από την εταιρεία για την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή της στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και του πλαισίου των ενδοεπιχειρησιακών πρακτικών της. Η αξιολόγηση για την πιστοποίηση CMMI πραγματοποιείται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, τα αποτελέσματα της οποίας επικυρώνονται και παρουσιάζονται από το έγκυρο Software Engineering Institute (SEI) του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ, το οποίο διοικεί το CMMI.

Ο κ. Αθανάσιος Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International, δήλωσε: «H Intrasoft International είναι πλέον μέλος μίας εκλεκτής ομάδα εταιριών από ολόκληρο τον κόσμο που έχουν επιτύχει να πιστοποιηθούν με το CMMI. Η εφαρμογή του μοντέλου θα μας επιτρέψει να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των διαδικασιών μας, ενισχύοντας την προσπάθειά μας να παρέχουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και στις προσδοκίες τους».

Το CMMI είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει τα κύρια στοιχεία μίας αποτελεσματικής διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού και το μοντέλο του περιγράφει την εξελικτική πορεία βελτίωσης από μία πρωτόλεια διαδικασία σε μία τελική. Παράλληλα, καλύπτει τις βέλτιστες πρακτικές για το σχεδιασμό, την τεχνική και τη διαχείριση της ανάπτυξης και της υποστήριξης λογισμικού, επιτρέποντας στις εταιρίες να ανταποκριθούν στους στόχους προϋπολογισμού, προγραμματισμού και ποιότητας των προϊόντων τους. Τέλος, παρέχει ένα σημείο αναφοράς βάσει του οποίου είναι δυνατό να αξιολογηθεί επανειλημμένα η ωριμότητα της τρέχουσας διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού μίας εταιρίας και να συγκριθεί με αντίστοιχες του κλάδου. Το CMMI θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς πληροφορικής ως ένα «ισχυρό πλεονέκτημα για τις δυνατότητες μίας εταιρίας».