Η AMD ανακοίνωσε πως τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ανήλθαν στα 1,69 δις δολάρια, σημειώνοντας ζημία ύψους 177 εκατ.

amd-logo-apuΤα καθαρά κέρδη σε non-GAAP βάση έφθασαν τα 138 εκατ. δολάρια ή 0,19 δολάρια ανά μετοχή, και τα λειτουργικά κέρδη τα 172 εκατ. δολάρια. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, τα καθαρά κέρδη της AMD σε non-GAAP βάση δεν περιλαμβάνουν την απομείωση των επενδύσεων της εταιρείας στην GLOBALFOUNDRIES ύψους 209 εκατ. δολαρίων, τα έξοδα αναδιάρθρωσης ύψους 98 εκατ. δολαρίων, τη ζημιά από τις διακοπείσες δραστηριότητες ύψους 4 εκατ. δολαρίων, την απόσβεση των αποκτηθέντων άυλων περιουσιακών στοιχείων ύψους 3 εκατ. δολαρίων και την απώλεια για την επαναγορά του χρέους ύψους 1 εκατ. δολαρίων.


Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η AMD κατέγραψε έσοδα 6,57 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 491 εκατ. δολάρια ή 0,66 δολάρια ανά μετοχή και λειτουργικά κέρδη 368 εκατ. δολάρια. Σε non-GAAP βάση, τα καθαρά κέρδη για το έτος ανήλθαν σε 374 εκατ. δολάρια ή 0,50 δολάρια ανά μετοχή και τα λειτουργικά κέρδη σε 524 εκατ. δολάρια.


«Η AMD σημείωσε πωλήσεις άνω των 30 εκατομμύριων τεμαχίων APUs εντός του 2011, με αποτέλεσμα να καταγράφουν ρεκόρ ετήσιων εσόδων στον κλάδο των notebooks. Ο απαράμιλλος συνδυασμός υπολογιστικών και γραφικών δυνατοτήτων της χαμηλού προφίλ πλατφόρμας Brazos, την καθιστά την ταχύτερη πλατφόρμα που λάνσαρε ποτέ η εταιρεία, ανοίγοντας το δρόμο για συνεχή ανάπτυξη σε βασικούς τομείς και γεωγραφικές περιοχές. Ο κλάδος των servers έχει εκ νέου επιταχυνθεί, σημειώνοντας δύο συνεχόμενα τρίμηνα ισχυρή διαδοχική αύξηση. Το 2011, συνεχίσαμε τη βελτιστοποίηση στο οικονομικό μοντέλο μας, με έμφαση στα λειτουργικά μας κέρδη και τη βάση για μία βιώσιμη επιτυχία. Ξεκινάμε το 2012, με σαφής κατεύθυνση προς τις προτεραιότητες μας και τις ευκαιρίες. Οικοδομούμε μία AMD που με συνέπεια τηρεί τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο Rory Read, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMD.