Ελκυστικά οφέλη για επιχειρήσεις και δυνατότητες μείωσης του κόστους έχουν ως αποτέλεσμα την ταχύτατη αύξηση των πελατών.

cisco logo correctΗ Cisco ανακοίνωσε ότι μέσα σε δύο μόλις χρόνια, το νέο σύστημα Unified Computing System, (UCS™) το οποίο ενσωματώνει υπηρεσίες υπολογιστή, δικτύωσης και virtualization, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον διαχειριστών data center και διευθυντών τμημάτων πληροφορικής (CIO) σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 10.000 πελάτες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 3.000 στην Ευρώπη, έχουν ενσωματώσει στην επιχείρησή τους το UCS. Πολλοί αναλυτές του κλάδου είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη βιωσιμότητα μιας νέας τεχνολογίας υπολογιστών σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά, αλλά τα οικονομικά και τα λειτουργικά οφέλη της τεχνολογίας αποδείχθηκαν εξαιρετικά ελκυστικά για όλους τους τομείς της αγοράς και όλους τους όγκους εργασιών. Από την κυκλοφορία του τον Ιούλιο του 2009, το UCS έχει κατακτήσει 54 παγκόσμια ρεκόρ στα πιο γνωστά προγράμματα αξιολόγησης της αγοράς και έχει συγκεντρώσει δώδεκα βραβεία του κλάδου για την καινοτομία του.


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη για Server και Virtualization από την TheInfoPro,™ η Cisco κατάκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των προμηθευτών server για το όραμα, την τεχνολογική καινοτομία, τις επιδόσεις και το δυναμικό πωλήσεών της. Το 33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θεωρούν τη Cisco “τον πιο επιτυχημένο προμηθευτή server” 8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το δεύτερο.*


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Cisco Cloud Index για το 2011, το cloud computing μεταμορφώνει τις δομές των επιχειρήσεων: Μέχρι το 2014, προβλέπεται ότι ο όγκος εργασίας των data center θα έχει κάνει τη μετάβαση στο cloud σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50%, ενώ η κυκλοφορία δεδομένων αναμένεται να δωδεκαπλασιαστεί μέχρι το 2015, φτάνοντας τα 1,6 zettabyte ετησίως, ένας όγκος δεδομένων που αντιστοιχεί περίπου σε τέσσερις ημέρες βίντεο υψηλής ποιότητας για κάθε κάτοικο του πλανήτη. Οι προηγμένες δυνατότητες data center που παρέχει το UCS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αξιοποίηση αυτής της εκρηκτικής ανάπτυξης των τεχνολογιών cloud, καθώς υποστηρίζουν ολοκληρωμένες διαδικασίες παροχής εφαρμογών μέσω cloud.


Το Cisco UCS είναι μια ενοποιημένη λύση η οποία έχει σχεδιαστεί εκ του μηδενός με σκοπό τη βελτιστοποίηση των υπολογιστικών πόρων, των δικτύων, της πρόσβασης σε χώρους αποθήκευσης, του virtualization και της διαχείρισης. Το UCS ανταποκρίνεται στην ισχυρή ζήτηση της αγοράς για μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση υπολογιστικών πόρων και επιτρέπει στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του IT να χρησιμοποιούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες με την πρωτοποριακή προσέγγιση της τεχνολογίας data center fabric. Το UCS είναι η πρώτη πλατφόρμα δικτύου θυρών (fabric) η οποία συνδυάζει τους διαδεδομένους server αρχιτεκτονικής x86 και την πρόσβαση σε χώρους αποθήκευσης σε ένα μοναδικό, ενιαίο σύστημα. Η Cisco συνεργάζεται με τους κορυφαίους προμηθευτές υποδομών και λογισμικού, όπως είναι μεταξύ άλλων οι BMC, CA, Citrix, EMC, Hitachi Data System, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP και VMware προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει δοκιμασμένες και ολοκληρωμένες λύσεις.


Πελάτες UCS παγκοσμίως


Euronet Worldwide
Η Euronet Worldwide, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων για ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές ασφαλείας ήταν η εταιρεία που δημιούργησε το πρώτο ανεξάρτητο δίκτυο ATM στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η Euronet Worldwide επεξεργάζεται όγκους συναλλαγών που ξεπερνούν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή συναλλαγών σε ATM, προπληρωμένων καρτών και πληρωμών μέσω εμβασμάτων για περισσότερα από 115 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, 200 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, 320.000 σημεία πώλησης και εκπροσώπησης και εκατομμύρια ιδιωτών σε 46 χώρες. Με τη βοήθεια της S&T Consulting Hungary, η Euronet συνδύασε το Cisco UCS με τεχνολογίες των NetApp και VMware σε μια ενιαία λύση για το κεντρικό της data center, το οποίο βρίσκεται στην Ουγγαρία και επεξεργάζεται συναλλαγές για τις θυγατρικές της Euronet σε 26 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. “Χρειαζόμασταν μια υποδομή cloud που θα μας βοηθούσε να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα στις επιχειρηματικές ανάγκες μας, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς, καθώς και να προσαρμόσουμε τις δυνατότητές μας στη ζήτηση που δεχόμαστε”, δήλωσε ο Suresh Nandihalli, Γενικός διευθυντής επιχειρήσεων (COO) της Euronet EFT Europe. “Αυτή η πλήρως ενοποιημένη λύση εξασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, καλύτερη απόδοση για την επένδυσή μας και μας παρέχει μια σαφώς πιο ευέλικτη υποδομή η οποία διευκολύνει την υποστήριξη των επιχειρηματικών εφαρμογών μας και την αντιμετώπιση επιχειρηματικών προκλήσεων και απαιτητικών εργασιών”.


AudienceView Ticketing
Με 140 πελάτες που εκπροσωπούν περισσότερους από 500 χώρους παραστάσεων και αθλοπαιδιών στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική, η AudienceView Ticketing παρέχει λύσεις έκδοσης εισιτηρίων για οργανισμούς αξιοποίησης θεάτρων, γηπέδων, σταδίων και χώρων τέχνης. Η AudienceView χρησιμοποίησε μια περιορισμένη και αποτελεσματική γενική λύση που αποτελείται από το Cisco UCS, χώρους αποθήκευσης της EMC και virtualization με το VMware Sphere Hypervisor για την υποστήριξη του περιβάλλοντος cloud computing της. “Ο βασικός στόχος μας ως οργανισμός είναι η ανάπτυξη και τώρα έχουμε στη διάθεσή μας ένα βασικό δομικό στοιχείο για την εξέλιξη των data center μας” δήλωσε ο Gopi Balasingam, Αντιπρόεδρος επιχειρήσεων της AudienceView Ticketing. “Το UCS επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους διάθεσης των προϊόντων μας στην αγορά- στο παρελθόν, χρειαζόμασταν έως και μιάμιση μέρα για την προμήθεια ενός νέου server, αλλά τώρα μπορούμε να το κάνουμε σε 60 λεπτά. Αυτός ο αυξημένος βαθμός ευελιξίας θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση κόστους κατά τη δημιουργία νέων data center στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Επίσης, έχουμε μειώσει τα λειτουργικά μας έξοδα κατά 25%, επειδή το UCS απαιτεί λιγότερο περιφερειακό εξοπλισμό”.


Boston University Medical Center
“Το UCS είναι μια ισχυρή και ευέλικτη λύση για το περιβάλλον ερευνών μας, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε αποκλειστικούς server για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή. Με τα προφίλ υπηρεσιών του UCS μπορούμε να αλλάζουμε τα blade μας για την υποστήριξη μιας νέας εφαρμογής μέσα σε λίγα λεπτά”, δήλωσε ο Dr. John Meyers, διευθυντής τεχνολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Boston University Medical Center. “Έχουμε χρησιμοποιήσει επίσης το UCS για την προμήθεια ασφαλούς file transfer protocol (FTP) το οποίο μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τεράστιους όγκους δεδομένων με άλλα ερευνητικά ιδρύματα προκειμένου να διευκολύνουμε τη μεταξύ μας συνεργασία στην ιατρική έρευνα”.


Οικοσύστημα συνεργατών ανεξάρτητων προμηθευτών λογισμικού (ISV)
Οι ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού αναπτύσσουν νέες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το ανοικτό περιβάλλον προγραμματισμού (API) του Cisco UCS. Σήμερα, υποστηρίζονται περισσότερες από 10.000 εφαρμογές. Το UCS είναι μια ιδανική πλατφόρμα για την ευέλικτη παροχή πόρων IT σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη: Το API του UCS επιτρέπει στο λογισμικό διαχείρισης cloud να αλλάζει ταχύτατα τη διαμόρφωση λειτουργιών υπολογιστών, δικτύων και πρόσβασης σε χώρους αποθήκευσης, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μιας επιχείρησης.


Το Cisco Unified Computing System υποστηρίζει οικολογικά data center και τεχνολογίες αποτελεσματικής κατανάλωσης ενέργειας
Με το Cisco Unified Computing System, oι διευθυντές IT μπορούν να δημιουργούν data center με πιο αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας αφού απαιτούνται τα μισά επιμέρους στοιχεία, λιγότερα καλώδια, λιγότερη ψύξη και μειωμένη παροχή ρεύματος σε σχέση με τους server παλιάς τεχνολογίας. Με την αντικατάσταση των παραδοσιακών server και της υποδομής υποστήριξης με τεχνολογίες ενοποιημένου υπολογιστικού περιβάλλοντος και virtualization στο data center, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ετησίως περισσότερες από 30 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας. Αυτό αντιστοιχεί στην παραγωγή ενέργειας 15 σταθμών ηλεκτρικού ρεύματος με λιγνίτη στις ΗΠΑ και σε εκπομπές 35 εκατομμυρίων τόνων C02.



Η αρχιτεκτονική data center της Cisco

Η αρχιτεκτονική data center της Cisco αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες: Unified Computing, Unified Fabric και Unified Management. Αυτή η ενοποιημένη αρχιτεκτονική, την οποία καλούμε συνολικά Cisco Unified Data Center, επιτρέπει την ταχύτερη παροχή νέων υπηρεσιών, μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο το τμήμα IT μιας εταιρείας μπορεί να υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς στόχους της, δημιουργώντας τα θεμέλια για την επόμενη γενιά data center, είτε πρόκειται για εξολοκλήρου υλικές λύσεις, είτε για συστήματα με υψηλό βαθμό virtualization, είτε για περιβάλλοντα cloud computing.