Αλλαγή κορυφής στην Research In Motion, καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοί της, Mike Lazaridis και Jim Balsillie, πληρώνουν τον «ανταγωνισμό» από την Apple.

mike_lazaridisΟ Thorsten Heins, διευθυντής στην RIM ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμική της πριν από τέσσερα χρόνια από τη Siemens, θα αντικαταστήσει το ζευγάρι των διευθυνόντων συμβούλων άμεσα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


Επίσης, μία εκ των διευθυντών, η Barbara Stymiest, θα αναλάβει ως πρόεδρος, καθώς και οι δύο τους μοιραζόταν και τις θέσεις του προέδρου.


Ο Lazaridis ο οποίος ίδρυσε την RIM το 1984, θα γίνει αντιπρόεδρος, ενώ ο Balsillie θα παραμείνει μέλος του δ.σ. χωρίς λειτουργικό ρόλο.


Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αναδιάρθρωση αυτή έρχεται καθώς οι Balsillie και Lazaridis δεν έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ισχυρό ανταγωνισμό των Apple Inc και Google Inc, οι οποίες κατακλύζουν την αγορά mobile-computing με προϊόντα όπως το iPhone το iPad.


Χαρακτηριστικό είναι πως η μετοχή της RIM υποχώρησε 75% το περασμένο έτος καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση, και οι δύο 50χρονοι, συγκέντρωσαν την κριτική των επενδυτών που τους κατηγορούν ότι παρουσίασαν στην αγορά προϊόντα χωρίς τα αναγκαία χαρακτηριστικά για να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.