Η Samsung Electronics παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον του κλάδου των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στη CES 2012.

samsung CES 2012Ξεπερνώντας τα υπάρχοντα εμπόδια ανάμεσα στις συσκευές και το περιεχόμενο, η Samsung προσφέρει προϊόντα για μια πιο έξυπνη, απλή και «διαδικτυακή» ζωή στους καταναλωτές. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Samsung – Central Hall στη CES, που πραγματοποιήθηκε στις 10-13 Ιανουαρίου 2012 στο Las Vegas Convention Center, Las Vegas στις Η.Π.Α.


Εξαιρετική ποιότητα εικόνας, Απόλυτο περιεχόμενο
Για το 2012, η Samsung θα προχωρήσει ένα βήμα μπροστά την οικιακή ψυχαγωγία και εμπλουτίζει τις επιλογές περιεχομένου στις Smart TVs, παρουσιάζοντας την πρώτη Super OLED τηλεόρασή της, τη UNES8000.


Η Samsung με την πολυαναμενόμενη 55 ιντσών Samsung Super OLED TV ως επάξια νικήτρια του βραβείου “Best of Innovations 2012” από τη CES, αξιοποίησε τη μακρόχρονη ιστορία και τεχνογνωσία της γύρω από την ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED, ώστε να τη μεταφέρει σε τηλεοράσεις μεγάλων διαστάσεων. Η ιδιόκτητη τεχνολογία Super OLED της Samsung ενσωματώνει την απόλυτη ζωντάνια, την ταχύτητα και τη λεπτότητα, με τη ρεαλιστική απόδοση εικόνας, ενισχυμένη χρωματική ακρίβεια και υψηλή ποιότητα εικόνας κατά την κίνηση, ακόμη και στις γρηγορότερες σκηνές. Επίσης, η Samsung στις Samsung Super OLED TVs ενσωμάτωσε πλήθος δυνατοτήτων, όπως η λειτουργία Smart Interaction, Samsung Apps, 3D τηλεοπτικό υλικό και δυνατότητες multitasking, παραδίδοντας την τηλεόραση του μέλλοντος στη CES.


Αντίστοιχα η νέα LED TV ES8000 επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές είχαν πρόσβαση, βίωναν και χρησιμοποιούσαν τις τηλεοράσεις τους μέχρι σήμερα προς όφελος της οικιακής τους ψυχαγωγίας. Το νέο μοντέλο τηλεόρασης LED διαθέτει ένα διπύρηνο επεξεργαστή, που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο διαδίκτυο κατά τη χρήση ή τη λήψη πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του Samsung Apps, το πιο δημοφιλές κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της αγοράς.


Το 2012, η Samsung έχει στόχο να συνεχίσει να ηγείται στην κατηγορία του Smart TV, βασισμένη σε τρεις φιλοσοφίες: την «Έξυπνη» Διαδραστικότητα, το «Έξυπνο» Περιεχόμενο και την «Έξυπνη» Αναβάθμιση, για «Μια πιο Έξυπνη Καθημερινότητα».


«Έξυπνη» Διαδραστικότητα – Οι χρήστες των νέων Smart TVs επικοινωνούν με τις τηλεοράσεις τους μέσω φωνητικών εντολών, αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου κίνησης. Χάρη σε μια ενσωματωμένη HD κάμερα και ευαίσθητα μικρόφωνα, οι χρήστες μπορούν απλά λέγοντας: «Hi TV» να ενεργοποιήσουν τη φωνητική λειτουργία, «Αναζήτηση» να συνδεθούν online και να ψάξουν στο internet, ή με μια κίνηση του χεριού τους να αλλάξουν κανάλι.


«Έξυπνο» Περιεχόμενο – Η αύξηση των πιο δημοφιλών και εξατομικευμένων εφαρμογών που ανταποκρίνονται ιδανικότερα στις ανάγκες των καταναλωτών αποτελεί βασικό στόχο των Samsung Smart TVs. Κατά τη διάρκεια της CES, εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρθηκαν στη μεγάλη επιτυχία του περιεχομένου των Smart TVs, με πάνω από 1.400 διαθέσιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Angry Birds, Discovery Channel, καθώς και το μεγάλο αριθμό των προγραμματιστών που έχει αυξηθεί από 550 σε 25.000 σε μόλις δύο χρόνια.


Παράλληλα, η Samsung διέθεσε την ανανεωμένη υπηρεσία AllShare, με την ονομασία “AllShare Play”, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό τους περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο, ή αν έχουν πρόσβαση μέσω τηλεόρασης, ταμπλέτας, φωτογραφικής μηχανής, κινητού τηλέφωνου ή υπολογιστή.


Η Samsung προσφέρει τρεις νέες αποκλειστικές υπηρεσίες στην Samsung Smart TV: Family Story, Fitness και Kids, επιτρέποντας στις οικογένειες να μοιράζονται φωτογραφίες και μηνύματα μεταξύ τους, να θέτουν και να παρακολουθούν εύκολα στόχους για τη φυσική τους κατάσταση και τις δραστηριότητές τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε εφαρμογές με εκπαιδευτικό χαρακτήρα καταγράφοντας την πρόοδό τους.


«Έξυπνη» Αναβάθμιση – Το νέο “Kit Evolution” της Samsung, το πρώτο κιτ αναβάθμισης για τηλεόραση στον κόσμο, θα διατίθεται κάθε χρόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό, χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη system-on-chip τεχνολογία της Samsung. Με αυτό τον τρόπο μια παλαιότερη έκδοση Smart TV θα λαμβάνει βελτιώσεις στο περιεχόμενο και την απόδοση ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει δυνατότητες εφάμιλλες μίας νεότερης έκδοσης των Smart TVs. Με ένα απλό slot-in στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, το όνειρο της εμπειρίας χρήσης του πιο σύγχρονου κατασκευαστή στην τεχνολογία των τηλεοράσεων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.


Ισχυρά LTE Smartphones & Tablets για την αμερικάνικη αγορά
Στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, η Samsung ανεβάζει τον πήχη διαθέτοντας το Galaxy Note™, μία συσκευή η οποία παραδίδει μια νέα κατηγορία smartphone, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των αμερικανών καταναλωτών.


Το Galaxy Note παρουσιάστηκε με επιτυχία, μέσω του Galaxy Note World Tour, σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Κίνα και Κορέα και κατά τη διάρκεια του AT&T Developer Summit στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.


Το Galaxy Note διαθέτει την πρώτη και μεγαλύτερη 5,3 ιντσών HD Super AMOLED οθόνη στον κόσμο. Πρόκειται για μια διευρυμένη, υψηλής ευκρίνειας smart οθόνη, η οποία παρέχει εξαιρετική εμπειρία θέασης και παράλληλα εξασφαλίζει τις δυνατότητες της φορητότητας ενός smartphone και της χρήσης εν κινήσει. Στις προηγμένες λειτουργίες της συσκευής, η Samsung έχει συμπεριλάβει το εργαλείο S Pen το οποίο σε συνδυασμό με την οθόνη αφής προσφέρουν μία εντελώς μοναδική εμπειρία χρήσης. Με το S Pen ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει χειρόγραφα κείμενα ή να σχεδιάσει μία ζωγραφιά στην οθόνη αφής, να σημειώσει πάνω στις φωτογραφίες και να μοιραστεί το περιεχόμενο με sms, e-mail και στιγμιαία μηνύματα. Τέλος, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την μεγάλη οθόνη του, οι χρήστες του Galaxy Note θα έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες, να τις επεξεργαστούν και να ανταλλάξουν αρχεία εν κινήσει.


Εκτός από το Galaxy Note, η Samsung παρουσίασε το Galaxy Tab™ 7.7 με Verizon Wireless. Με πάχος μόνο 7,9 χιλιοστά και βάρος ούτε 338 γραμμάρια, το Galaxy Tab 7.7 είναι το πιο λεπτό, ελαφρύ και φορητό Honeycomb tablet της αγοράς.


Το Galaxy Tab 7.7 είναι το πρώτο tablet στις ΗΠΑ που διαθέτει οθόνη Super AMOLED Plus και λειτουργεί μέσω του ισχυρού 4G LTE Verizon Wireless δικτύου. Οι χρήστες θα νιώσουν την εμπειρία της αδιάλειπτης συνομιλίας μέσω βίντεο chat, της γρήγορης πλοήγησης στο διαδίκτυο, των πλούσιων γραφικών σε υψηλές ταχύτητες 4G LTE, καθώς επίσης και της αρτιότερης και φωτεινότερης οθόνης που χωρά στην παλάμη του χεριού τους. Όμοια με το Galaxy Note, το Galaxy Tab 7.7 διαθέτει την πιστοποίηση SAFE της Samsung για εταιρική χρήση.


Νέες φωτογραφικές μηχανές με τεχνολογία SMART
Με πάνω από το μισό των εκτιμώμενων κατόχων ψηφιακών μηχανών στον κόσμο, που ανέρχονται περίπου στα 2,5 δις, να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου και σελίδων κοινωνικών δικτύων, και με περισσότερα από 500.000 σημεία Wi-Fi σε πάνω από 150 χώρες, οι δυνατότητες του WiFi δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητες ή προσβάσιμες. Μετά την επιτυχία της φωτογραφικής μηχανής SH100, η γκάμα των wireless SMART φωτογραφικών μηχανών της Samsung αποτελείται από τουλάχιστον πέντε νέες φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες με δυνατότητα WiFi.


Συγκεκριμένα, η Samsung παρουσίασε το μοντέλο WB850F, μια φωτογραφική μηχανή με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Wi-Fi και με 21x super zoom, την υψηλότερη δυνατότητα ζουμαρίσματος σε προϊόν της Samsung ως σήμερα. Ο πρωτοποριακός αισθητήρας 16 Megapixel BSI CMOS της συσκευής μειώνει το θόρυβο και την παραμόρφωση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε να παρέχει υψηλότερης ποιότητας εικόνες που είναι εφικτό να προβληθούν με σαφήνεια στην οθόνη VGA AMOLED 3.0 ιντσών. Επιπλέον, το νέο μοντέλο διαθέτει τα χαρακτηριστικά GPS και Live Landmark, τα οποία αποτελούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα ταξίδια, βοηθώντας στις εξορμήσεις με χάρτες και τοπικές πληροφορίες, με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Μέσα σε μία εξαιρετικά συμπαγής συσκευή, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν λήψεις φωτογραφιών με εκπληκτική διαύγεια, να τις αποθηκεύσουν και να τις μοιράζονται οπουδήποτε, οποτεδήποτε.


Η καινοτόμος τεχνολογία SMART Wi-Fi της Samsung αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι απαθανάτιζαν και διαχειρίζονταν τις φωτογραφίες τους έως σήμερα, μετατρέποντας την αποθήκευσή των φωτογραφιών σε άλλες συσκευές και το μοίρασμα μέσω διαδικτύου παιχνιδάκι, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.


Χάρη στη λειτουργία Auto Backup, οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν πλέον για να χρησιμοποιούν τα καλώδια ώστε να μεταφέρουν τις εικόνες τους στο σκληρό τους δίσκο. Μέσω της Στιγμιαίας Ανταλλαγής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν φωτογραφίες μέσω email ή σελίδες κοινωνικών δικτύων, όπως επίσης και να συγχρονίζουν φωτογραφίες από την κάμερά τους σε άλλες συσκευές σε πραγματικό χρόνο.


Η δεξιοτεχνία συναντά την απόδοση
Η Samsung παρουσίασε το Series 9 Notebook νέας γενιάς, το οποίο είναι 21% πιο λεπτό και 28% πιο μικρό από τον προκάτοχό του και θα αποτελεί το λεπτότερο premium notebook της αγοράς, απευθυνόμενο σε καταναλωτές που επιθυμούν υψηλή ποιότητα. Διαθέτει νέο περίβλημα αλουμινίου και θα διατεθεί με SuperBright Plus οθόνη 13,3 ιντσών και 15 ιντσών. Τα δύο μεγέθη θα διαθέτουν επεξεργαστές δεύτερης γενιάς Intel® Core™ και ενσωματωμένες δυνατότητες πλήρους συνδεσιμότητας.


Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε το Series 5 ULTRA. Μέσα σε μία λεπτή και ελαφριά συσκευή, εξοπλισμένη με τον Intel® Core™ i5 επεξεργαστή, τα νέα Ultrabooks παρέχουν υψηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όσους βρίσκονται εν κινήσει. Διαθέτουν οθόνες 13,3 και 14 ιντσών, με την έκδοση των 14’’ να παρέχει μια μοναδική μονάδα DVD. Τα νέα ultrabooks ενεργοποιούνται σε 20 δευτερόλεπτα και επανέρχονται από την κατάσταση αναμονής σε 2 μόνο δευτερόλεπτα. Η πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται δύο φορές πιο γρήγορα από ότι στην προηγούμενη γενιά notebook PCs.


Ο αποθηκευτικός χώρος του νέου Series 5 ULTRA μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ακόμα πλεονέκτημα της συσκευής, καθώς διαθέτει 500GB HDD και 16 GB SSD ExpressCache, διασφαλίζοντας βελτιωμένες ταχύτητες κατά τη διάρκεια των καθημερινών εφαρμογών, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο.


«Έξυπνες» συσκευές, «Έξυπνη» κουζίνα
Η Samsung, αξιοποιώντας την επιτυχία που σημείωσε το ψυγείο της με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, παρουσίασε το πλυντήριο WF457 με δυνατότητα WiFi. Το νέο πλυντήριο διαθέτει το σύστημα Smart Control, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τις επιλογές κατά τον κύκλο της πλύσης και τον υπολειπόμενο χρόνο της, καθώς επίσης και να λαμβάνουν μια ειδοποίηση όταν το πλύσιμο έχει ολοκληρωθεί μέσω ειδικής εφαρμογής στο Samsung smartphone τους.


Παράλληλα, η εταιρεία παρουσιάζει την εφαρμογή Grocery Manager για τα ψυγεία LCD με δυνατότητες εφαρμογών. Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες των ψυγείων να βρίσκουν την τοποθεσία και την ημερομηνία λήξης των βρώσιμων. Οι εφαρμογές πρόκειται να προστεθούν και στα μοντέλα side-by-side (RSG309) και four-door French Door (RF4289).