Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που φτάνει το 1Gbps και η αξιοπιστία των νέων καρτών δημιουργούν μοναδικές δυνατότητες.

QD-H32Η νέα σειρά καρτών μνήμης XQD της Sony υποστηρίζει τις πρόσφατες προδιαγραφές XQD για γρήγορες ταχύτητες και υψηλή απόδοση στην εγγραφή ψηφιακών εικόνων προσφέροντας έτσι στους επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και στους εραστές της φωτογραφίας, νέα επίπεδα ταχύτητας και απόδοσης. Οι συμβατές με το πρότυπο XQD high-end φωτογραφικές μηχανές DSLR (Digital Single Lens Reflex) μπορούν να καταγράψουν μέχρι και 100 περίπου καρέ σε φορμά RAW*3 σε λειτουργία συνεχόμενης λήψης. Επιπλέον, εκτός από τη μοναδική μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα, οι κάρτες διαθέτουν αξεπέραστη αξιοπιστία όσον αφορά την προστασία των δεδομένων και των εικόνων του χρήστη.


«Οι έμπειροι φωτογράφοι επιθυμούν να απαθανατίσουν τη στιγμή στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα και αυτό σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι πρέπει να διαχειριστούν αρχεία τεράστιου όγκου, όπως αυτά των εικόνων RAW», δηλώνει ο Benoit Delfau, European Marketing Manager, Sony Media & Peripherals Europe (MPE). «Οι συγκεκριμένες κάρτες XQD δίνουν μια τελείως καινούργια διάσταση στην έννοια ταχύτητα και απόδοση στους φίλους της ψηφιακής απεικόνισης».


Με την εκπληκτική ultra-high ταχύτητα εγγραφής τους, οι κάρτες μνήμης XQD αν χρησιμοποιηθούν στη νέα DSLR “D4” της Nikon, μπορούν να καταγράψουν περίπου 100 καρέ σε φορμά RAW*3, σε λειτουργία συνεχόμενης λήψης.


Οι κάρτες μνήμης XQD επιτυγχάνουν σταθερή συνεχόμενη λήψη σε φορμά RAW και εκπληκτικούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων (έως και 1Gbps• 125MB/s, εγγραφή και ανάγνωση) μέσω του PCIe*4 interface. Ένας μοναδικός ελεγκτής και μια βελτιστοποιημένη μνήμη τύπου φλας επιτυγχάνουν υψηλές ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων, με αποτέλεσμα ταχύτερη εγγραφή δεδομένων και απόδοση που δεν μπορούν να φτάσουν οι συμβατικές κάρτες τύπου compact flash.


Η Sony παρουσιάζει επίσης το MRW-E80, έναν USB 2.0/3.0 αναγνώστη καρτών συμβατό και με κάρτες XQD. Έτσι, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και εύκολα να μεταφέρουν μεγάλο όγκο δεδομένων στο PC τους. Επίσης, ένας προσαρμογέας XQD ExpressCard Adapter (QDA-EX1) θα είναι διαθέσιμος για χρήση με υπολογιστές που διαθέτουν θύρα κάρτας ExpressCard™ 34.


«Καθώς οι ανάγκες των χρηστών συνεχίζουν να επεκτείνονται, η Sony θα συνεχίσει και αυτή να βελτιώνει τη σειρά καρτών μνήμης XQD για να ικανοποιήσει τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς της high-end ψηφιακής απεικόνισης», προσθέτει ο Benoit Delfau.


Η νέα οικογένεια καρτών μνήμης XQD™ από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα τέλη Ιανουαρίου.