Ένα ευρύ φάσμα βελτιώσεων λογισμικού περιμένουν τους πελάτες του BlackBerry 7 smartphone στo φετινό Consumer Electronics Show (CES 2012).

Rim logoΗ Research In Motion (RIM) παρουσιάζει το νέο BlackBerry® 7.1 OS καθώς και τις αναβαθμίσεις των εφαρμογών του BBM™ (BlackBerry® Messenger), BlackBerry® Traffic™ και BlackBerry® Travel™. Το νέο λειτουργικό σύστημα και οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών κάνουν την αποτύπωση και την ανταλλαγή δεδομένων ακόμα πιο εύκολη.
Το BlackBerry 7.1 ξεκίνησε να διανέμεται ανά τον κόσμο αυτήν την εβδομάδα. Οι νέες εκδόσεις των BBM, BlackBerry Traffic και BlackBerry Travel είναι ήδη διαθέσιμες από το BlackBerry® App World™.


«Το BlackBerry 7 ανέπτυξε μια επόμενης γενιάς πλατφόρμα για τους πελάτες μας ανά τον κόσμο, και το ευρύ φάσμα των αναβαθμίσεων που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αξιοποιούν αυτά τα πλεονεκτήματα για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία της κινητής τηλεφωνίας και να κάνουν τη ζωή ευκολότερη, από την διαχείριση καθημερινών εργασιών μέχρι το σχεδιασμό μεγάλων περιπετειών» δήλωσε ο Mike Lazaridis, President και Co-CEO της Research In Motion.


Η ζωή είναι καλύτερο να μοιράζεται
Το BlackBerry 7.1 OS ενσωματώνει ένα νέο χαρακτηριστικό με το όνομα BlackBerry® Tag, το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του BlackBerry μοιράζονται πληροφορίες και δεδομένα. Απλώς ακουμπώντας ένα BlackBerry® smartphone με τεχνολογία NFC με ένα άλλο BlackBerry® smartphone με τεχνολογία NFC, οι χρήστες μπορούν να κάνουν τη μεταφορά δεδομένων πιο εύκολη. Μπορούν άμεσα να προσκαλέσουν κάποιο φίλο στο ΒΒΜ, να ανταλλάξουν πληροφορίες καταλόγου, αρχεία, URLs, φωτογραφίες και άλλα multimedia αρχεία, ενώ μπορούν ακόμα να συνδυάσουν το BlackBerry smartphone τους με μια συσκευή Bluetooth® NFC τεχνολογίας.


Η υποστήριξη για το BlackBerry Tag αποτελεί μόνο μία από τη σειρά αναβαθμίσεων της εφαρμογής BBM (έκδοση 6.1) που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους χρήστες να εξατομικεύσουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία τους, με την υποστήριξη κινούμενων avatars (animated GIF’s), με μια σειρά από νέα και χαρούμενα emoticons για να εμπλουτίσουν τις συζητήσεις και με τη δυνατότητα επιλογής χρώματος στα παράθυρα συνομιλιών. Ακόμα, η νέα εφαρμογή ΒΒΜ επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν στο προφίλ τους προσωπικά μηνύματα μέχρι 160 χαρακτήρων, πάνω από το διπλάσιο μέγεθος που υποστηριζόταν σε παλαιότερες εκδόσεις. Οι χρήστες έχουν τώρα τη δυνατότητα προσθήκης νέας φωτογραφίας προφίλ χρησιμοποιώντας απευθείας την κάμερα της συσκευής, επιλέγοντας το «Set as BBM Display Picture» από το μενού.


Κάντε το πραγματικότητα
Με το BlackBerry 7.1, οι χρήστες μπορούν να είναι δραστήριοι από οπουδήποτε. Μπορούν τώρα να μετατρέψουν το BlackBerry smartphone τους σε ένα κινητό hotspot, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει έως και 5 Wi-Fi®συσκευές, συμπεριλαμβανομένων laptops και tablets. Η αναβάθμιση 7.1 υποστηρίζει ακόμα πραγματοποίηση κλήσεων με χρήση του δέκτη WiFi (UMA/GAN όπου είναι διαθέσιμο) επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν τηλεφωνήματα μέσω Wi-Fi από τη BlackBerry συσκευή τους χωρίς να ξοδεύουν το χρόνο ομιλίας τους.


Το να φτάσετε σε οποιοδήποτε προορισμό είναι τώρα πιο εύκολο με το νέο BlackBerry Traffic (έκδοση3.0), τη δωρεάν εφαρμογή από την RIM που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα. Το BlackBerry Traffic υπολογίζει τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης του χρήστη σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας και τώρα συμπεριλαμβάνει hands-free οδηγίες πλοήγησης στροφή ανά στροφή.


Ο σχεδιασμός, η διαχείριση, και η ανταλλαγή ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων καθώς και οι κρατήσεις γίνονται επίσης πιο εύκολα από ποτέ χάρη στην αναβαθμισμένη εφαρμογή BlackBerry Travel που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα. Η νέα έκδοση υποστηρίζει επίσης εφαρμογή για συναλλαγές του είδους, όπως προσφορές για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ακόμη και τη μεταφορά σας με λιμουζίνα από και προς το αεροδρόμιο. Το BlackBerry Travel μπορεί αυτόματα να κρατήσει το ιστορικό από τις κρατήσεις και το πρόγραμμα του χρήστη και τον ενημερώσει άμεσα εάν η πτήση του έχει καθυστερήσει ή έχει ακυρωθεί, και έπειτα μπορεί να τον βοηθήσει να βρει άμεσα άλλη πτήση. Η λειτουργία “automatic trip scanning” μεταφέρει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού στην εφαρμογή, επιτρέποντας στο χρήστη να βλέπει συγκεντρωμένες σε ένα μέρος όλες τις αλλαγές στο ταξίδι του.


Άδραξε τη στιγμή
Κάποιες φορές είναι ωραίο όταν κάποιος (ή κάτι) «σκέφτεται» για λογαριασμό σας. Η εφαρμογή Universal Search έχει βελτιωθεί για ακόμα μια φορά για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αυτό που αναζητούν. Συμπεριλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό «αυτόματων προτάσεων» το οποίο έξυπνα φιλτράρει τα αποτελέσματα του Bing® για να προσφέρει στους χρήστες μια ποικιλία από σχετικά, σύμφωνα με τους δικούς τους όρους αναζήτησης, websites.


Ενδιαφέρεστε για τις καλές προσφορές; Τώρα το να τις βρείτε και να επωφεληθείτε από αυτές είναι πολύ πιο εύκολο χάρη στο BlackBerry® Maps – μια χρήσιμη εφαρμογή η οποία είναι πρεοεγκατεστημένη στα BlackBerry smartphones και έχει ενισχυθεί με την αναβάθμιση του BlackBerry 7.1 OS. Όταν οι χρήστες «τρέξουν» τη νέα εφαρμογή BlackBerry Maps μπορούν να ανακαλύψουν ειδικές προσφορές, κουπόνια και εκπτώσεις από τα κοντινά καταστήματα. Οι χρήστες μπορούν άμεσα να ανταποκριθούν στις προσφορές που τους παρουσιάζονται επιλέγοντας να τηλεφωνήσουν στο κατάστημα ή να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να φτάσουν σε αυτό.


Οι πελάτες που διαθέτουν smartphone BlackBerry Curve 9360 ή 9380 θα βρεθούν μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη με την αναβάθμιση του BlackBerry 7.1 OS στη μορφή FM ραδιοφώνου. Τα μοντέλα Curve 9360 και 9380 διαθέτουν ήδη ενσωματωμένο FM ραδιοφωνικό δέκτη, και τώρα το BlackBerry 7.1 παρέχει στους χρήστες μια νέα εφαρμογή που τους επιτρέπει να συντονιστούν και να απολαύσουν τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η χρήση του ραδιοφώνου δεν προϋποθέτει την προσαρμογή προγράμματος δεδομένων ή τη χρήση υπηρεσιών δεδομένων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του BlackBerry 7.1 OS, επισκεφθείτε το www.blackberry.com/bb7. Για περισσότερες πληροφορίες και για το «κατέβασμα» των νέων εκδόσεων των BBM, BlackBerry Traffic και BlackBerry Travel επισκεφθείτε το BlackBerry App World στο www.blackberry.com/appworld.