Η Nikon θέτει νέα πρότυπα για τις επαγγελματικές μηχανές D-SLR.

nikon-d3xΗ Nikon Europe ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας κορυφαίας μηχανής D-SLR D3X. Βασιζόμενη στην αξιοπιστία, στον εύκολο χειρισμό και στην αντοχή της βραβευμένης μηχανής D3, η D3X διαθέτει αισθητήρα απεικόνισης πολύ υψηλότερης ανάλυσης και ανοίγει νέους ορίζοντες στην ποιότητα της απεικόνισης. Ο ολοκαίνουριος αισθητήρας CMOS 24,5MP καθιστά τη νέα μηχανή ιδανική για λήψεις με εξαιρετικά μεγάλο εύρος, είτε σε στούντιο είτε σε εξωτερικό χώρο, και θα γίνει ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος από τους φωτογράφους φύσης, στούντιο και μόδας που δεν κάνουν συμβιβασμούς.

«Αυτή είναι η μηχανή που περίμεναν πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι», δήλωσε ο Robert Cristina, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων και NPS της Nikon Europe. «Όπως η D3 έγινε η αγαπημένη μηχανή των επαγγελματιών φωτογράφων σπορ, έτσι και η εξαιρετικά υψηλή ανάλυση απεικόνισης της D3X θα ανεβάσει τον πήχη στην εμπορική φωτογραφία και τη φωτογραφία μόδας και στοκ. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: πρόκειται αναμφίβολα για την μηχανή με την υψηλότερη ποιότητα  έως σήμερα».

Όλος ο κόσμος ένα στούντιο

Η D3X διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο αισθητήρα εικόνας CMOS φορμά FX με σύστημα ανάγνωσης 12 καναλιών, συστοιχία φακών micro ενιαίας επιφάνειας και αποθορυβοποίηση on-chip. Παρέχει κορυφαία επίπεδα ταχύτητας συνεχών λήψεων και διαχείρισης θορύβου σε υψηλότερες τιμές ευαισθησίας χωρίς απώλεια λεπτομερειών.

Η μηχανή D3X υποστηρίζει μεγάλο εύρος ISO από ISO 100-1600, με δυνατότητα επέκτασης από ISO 50 έως 6400 (ισοδύναμο), με συνεχείς λήψεις έως 5 fps σε πλήρη ανάλυση ή 7 fps στη λειτουργία επιλογής μέρους DX 10MP. Το φημισμένο σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων MultiCAM3500FX παρέχει εξαιρετική ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση ενός σημείου, με εκπληκτική δυναμική παρακολούθηση θεμάτων που κινούνται γρήγορα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η λειτουργία ζωντανής προβολής της μηχανής παρέχει ομαλή ροή εργασιών και είναι ιδανική για φωτογράφηση, σε στούντιο, αλλά και για εξωτερικές λήψεις όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σκόπευτρο. Επίσης, η μηχανή ανταποκρίνεται άμεσα, με ταχύτατη ενεργοποίηση μόλις 12 εκατοστά του δευτερολέπτου  και υστέρηση στην απελευθέρωση του κλείστρου 40ms. Το κλείστρο από Kevlar και ίνες άνθρακα έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων και έχει υποβληθεί σε 300.000 κύκλους δοκιμών.

Μοναδικές φωτογραφίες

Η μηχανή D3X ενσωματώνει τα τελευταία επιτεύγματα στο σχεδιασμό αισθητήρων και στην τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας. Σχεδιασμένη ώστε να ικανοποιεί τις μελλοντικές απαιτήσεις της εμπορικής φωτογραφίας και της φωτογραφίας στοκ, η μηχανή παρέχει αρχεία NEF (Raw) 50MB 14 bit. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Capture NX2, τα αρχεία NEF μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να μετατραπούν σε αρχεία μεσαίου φορμάτ – 140MB (TIFF-RGB 16 bit). Οι μικρές λεπτομέρειες απεικονίζονται με εξαιρετική ευκρίνεια, ενώ οι σκιές και τα τονισμένα σημεία διαθέτουν εκπληκτική διαβάθμιση τόνων με ελάχιστη περικοπή, για φωτογραφίες  μοναδικής εμφάνισης και αίσθησης.

Διαισθητικός έλεγχος

Η μηχανή D3X έχει τον ίδιο εργονομικό σχεδιασμό και εύκολο χειρισμό με την D3 και έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική ροή εργασιών. Το φωτεινό και εύχρηστο σκόπευτρο διαθέτει 100% κάλυψη και φωτεινές ενδείξεις, ενώ η υψηλής ανάλυσης οθόνη TFT VGA 3 ιντσών, 920.000 κουκκίδων παρέχει εκπληκτική ποιότητα απεικόνισης για άμεση αξιολόγηση των φωτογραφιών. Το σώμα της D3X είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και διαθέτει στεγανοποίηση για αντοχή στην υγρασία και τη σκόνη. Υποστηρίζει το ασύρματο σύστημα της Nikon (WT-4), διαθέτει έξοδο HDMI, διπλή υποδοχή για κάρτες CF και είναι συμβατό με τη νέα μονάδα GPS GP-1.

Η D3X θα είναι διαθέσιμη από τις 20 Δεκεμβρίου 2008.