Στις έρευνες των βρετανικών δικαστικών αρχών εμπλέκονται πλέον και οι δύο συμβουλευτικές εταιρείες Morgan Stanley και Ernst & Young.

wind logoΣύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Telegraph, φαίνεται πως το σίριαλ της διπλής αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Wind Ελλάς, έχει ακόμα μερικά επεισόδια. Και αυτό, γιατί βγήκε στην επιφάνεια ένα νέο ενδιαφέρον στοιχείο που έχει να κάνει με τις δύο συμβουλευτικές εταιρείες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και πιο συγκεκριμένα με την Morgan Stanley και την Ernst & Young. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές της Αγγλίας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις δύο αυτές εταιρείες προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ανάμειξη΄τους έχει κάποια σχέση με την υπόθεση.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο η Apax Partners και η Texas Pacific Group, οι δύο μέτοχοι της ΤΙΜ Ελλάς, ουσιαστικά αναχρηματοδότησαν την εξαγορά της εταιρείας με 1,36 δισ. ευρώ, πήραν επιπλέον δάνεια και λίγο πριν την πουλήσουν στη Weather Investments του Ναγκίμπ Σαουίρις, ενώ τέλος πήραν και μέρισμα ύψους 1 δισ. ευρώ. Ολες αυτές οι κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι δανειακές υποχρεώσεις της Wind Ελλάς να εκτιναχθούν στα 3,4 δισ. ευρώ και η εταιρεία να δηλώσει το 2009 ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.


Από τη μεριά τους, η Apax Partners και η Texas Pacific Group δηλώνουν ότι δεν έχουν κάνει κάτι παράνομο, ενώ αίσθηση προκαλεί και η απόφαση να ερευνηθεί και ο ρόλος της Morgan Stanley, η οποία λειτουργούσε ως μεσολαβητής στη διαδικασία της πρώτης αναδιάρθρωσης και πληρώθηκε αδρά για το ρόλο της. Σε αυτό το σημείο η βρετανική εφημερίδα κάνει μια αποκάλυψη κάνοντας λόγο για μία παρουσίαση της Morgan Stanley με την επωνυμία Project Mist, στην οποία συμβουλεύει τη Wind Ελλάς να «περιορίσει την πιθανότητα οργάνωσης των κατόχων ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης».