Συνεργασία της CD Media A.E. με την Activision Blizzard για την επίσημη διανομή των προϊόντων Blizzard Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία CD Media ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Activision Blizzard Inc. για την συνέχιση της συνεργασίας της για την διανομή των προϊόντων της Blizzard Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο, εδραιώνοντας έτσι μία συνεργασία που υφίσταται από το 1999 στον χώρο της διανομής ψυχαγωγικού λογισμικού και video games.

H εταιρεία Activision Blizzard είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Activision Inc., με την Vivendi Games και είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγκοσμίως στον χώρο των video games με προβλεπόμενα έσοδα $ 4,9 δις και λειτουργικά κέρδη $ 1,2 δις για το 2009.

Η Blizzard Entertainment χαίρει της εκτίμησης και του θαυμασμού εκατομμυρίων gamers ανά τον κόσμο, έχοντας υπογράψει μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών όπως τα StarCraft, Diablo, και Warcraft, αλλά και το παγκόσμιο φαινόμενο World of Warcraft, το #1 μαζικά διαδικτυακό πολυχρηστικό παιχνίδι ρόλων (MMORPG) που μετρά πάνω από 11 εκατομμύρια παίκτες.

Στην Ελλάδα, το World of Warcraft μετράει δεκάδες χιλιάδες φανατικούς οπαδούς, ενώ πρόσφατα, η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου expansion του, Wrath of the Lich King, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων σε ένα 24ωρο και προκάλεσε ουρές ανυπόμονων παικτών που έσπευσαν να προμηθευτούν το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό της κυκλοφορίας του τα μεσάνυχτα της 13ης Νοεμβρίου 2008.

Ο Σπύρος Γιαμάς, κύριος μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της CD Media, δήλωσε σχετικά: «Η συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της Blizzard Entertainment προς την CD Media όλα αυτά τα χρόνια και η ανανέωση της συνεργασίας μας μετά την συγχώνευση Activision-Vivendi αποτελεί για εμάς την πιο έμπρακτη αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας και το επιστέγασμα πολλών ετών αδιάκοπης προσπάθειας χάρη στα οποία καταφέραμε και εδραιώσαμε τα προϊόντα της Blizzard Entertainment, και ειδικά το World of Warcraft, ως τα κορυφαία σε πωλήσεις στην Ελληνική αγορά. Προσβλέπουμε σε μία ακόμη πιο στενή συνεργασία στο μέλλον, με κύριο μέλημα μας την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της Blizzard Entertainment, μέσω της επέκτασης της βάσης των παικτών του World of Warcraft, αλλά και με την κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων παιχνιδιών StarCraft II και Diablo 3 που έχουν ανακοινωθεί».