Αλλάζοντας ακόμη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το ψηφιακό περιβάλλον μας, η Logitech παρουσίασε το καινοτομικό Logitech Cube.

Quark White USB 300 DPI lowΜε την μοναδική του σχεδίαση, πετυχαίνει να επανεφεύρει το τυπικό ποντίκι υπολογιστών, προσφέροντας ό,τι ακριβώς περιμένουμε από ένα ποντίκι αλλά ταυτόχρονα μετατρέπεται σε χειριστήριο παρουσιάσεων όποτε το χρειαστούμε.


Όταν το χρησιμοποιούμε ως ποντίκι, το Logitech Cube προσφέρει λειτουργία σκρολαρίσματος απλά με μια κίνηση του δαχτύλου μας πάνω από την κύρια επιφάνειά του. Αυτό το πετυχαίνει χάρη στο λογισμικό Flow Scroll της Logitech, το οποίο μας δίνει μια ρευστή εμπειρία σκρολαρίσματος στην οθόνη, παρόμοια με αυτή που έχουμε συναντήσει στα μοντέρνα smartphones με οθόνες αφής.
«Με την κομψή του σχεδίαση το Logitech Cube τραβά αμέσως την προσοχή» εξήγησε ο Todd Walker, brand manager της Logitech. «Αλλά η διαφορετικότητά του δεν σταματά μόνο στον ιδιαίτερο σχεδιασμό. Το Cube έχει ακριβώς ότι χρειαζόμαστε από χαρακτηριστικά, όπου κι αν είμαστε, π.χ. εργαζόμενοι στο laptop μας ταξιδεύοντας ή κάνοντας μια κρίσιμη επαγγελματική παρουσίαση. Κι όλα αυτά σε ένα πανέμορφο και μικροσκοπικό κέλυφος».


Για να χρησιμοποιήσουμε το Logitech Cube ως χειριστήριο παρουσιάσεων απλά το σηκώνουμε από την επιφάνεια κύλισης και σε ελάχιστο χρόνο μπαίνει μόνο του στην συγκεκριμένη λειτουργία. Για να περάσουμε στο επόμενο slide της παρουσίασης απλά κάνουμε ένα κλικ στο πάνω μέρος. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε προηγούμενο slide; Αναποδογυρίζουμε το Cube και κάνουμε ξανά κλικ!
Το εντυπωσιακό αυτό ποντίκι τσέπης, φυσικά είναι πανεύκολο στη μεταφορά και μας ακολουθεί παντού, στα ταξίδια μας, στο χώρο εργασίας ή στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού.


Το Logitech Cube συνοδεύεται από τον γνωστό μικροσκοπικό ασύρματο δέκτη Unifying της Logitech με την εξελιγμένη τεχνολογία επικοινωνίας της εταιρίας στα 2.4 GHz, ενώ λόγω μεγέθους μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος συνεχώς πάνω στον φορητό μας υπολογιστή. Ετσι έχουμε στη διάθεσή μας την αξιοπιστία μιας ενσύρματης σύνδεσης με την ευκολία της ασύρματης, ενώ ο ίδιος δέκτης μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα 6 συμβατές συσκευές. Αυτές μπορεί να είναι ένα πληκτρολόγιο, ένα εξτρά αριθμητικό πληκτρολόγιο ή ακόμη και ένα δεύτερο ποντίκι, κι όλα αυτά από την ίδια θύρα USB.


Το εντυπωσιακό σε σύλληψη Cube πήρε τιμητική διάκριση στα βραβεία Καινοτομικής Σχεδίασης και Μηχανολογίας στην κατηγορία Περιφερειακά Υπολογιστών της φετινής έκθεσης CES. Η συσκευή θα παρουσιαστεί στην σχετική έκθεση διακριθέντων προϊόντων, στα πλαίσια της 2012 International CES που θα γίνει στο Λας Βέγκας στο διάστημα 10-13 Ιανουαρίου.


Τιμή και διαθεσιμότητα
Το Logitech Cube αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2012 μόνο online στο www.logitech.com, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 69,99€.