Το Prince of Persia είναι ένας εντελώς καινούργιος τίτλος που ξεφεύγει από την ιστορία του sands of time, εισάγοντας έναν διαφορετικό πρίγκιπα, ο οποίος μάλιστα αυτή τη φορά δεν είναι μόνος…

prince of persiaΤο καινούργιο Prince of Persia είναι εδώ και όπως άλλωστε αναμενόταν, πρόκειται για έναν εξαιρετικό τίτλο. Πλέον, υπάρχει νέος πρωταγωνιστής, ο οποίος βέβαια μοιάζει αρκετά στον προηγούμενο, αφού μπορεί να κάνει πολλές από τις «ακροβατικές» κινήσεις του, ενώ είναι εξοπλισμένος και με ένα σιδερένιο γάντι που τον βοηθάει να πιάνεται από τοίχους ή ακόμα και από το ταβάνι! Η μεγάλη διαφορά όμως είναι η πριγκίπισσα Elika, ο συνοδοιπόρος του πρωταγωνιστή μας σε αυτή του την περιπέτεια…

Η Elika βέβαια πέρα από… κολαούζος, είναι μια πολύτιμη βοηθός. Βοηθάει τον πρίγκιπα να περάσει πάνω από μεγάλα χάσματα, επιτίθεται σε αντιπάλους, ενώ είναι και λίγο… GPS αφού μπορεί να δείχνει τον δρόμο που πρέπει να πάρουμε. Η μεγαλύτερη βοήθειά της βέβαια εντοπίζεται στο ότι δεν αφήνει τον πρίγκιπα να… πεθάνει. Στο παιχνίδι δεν υπάρχει θάνατος, και αν ποτέ βρεθούμε σε μία… άβολη κατάσταση (όπως το να πέφτουμε στο κενό) η Elika θα δώσει μια χείρα βοηθείας και θα μας επιστρέψει στο τελευταίο checkpoint.

prince-of-persiaΌπως και στα προηγούμενα Prince of Persia έτσι και εδώ το μεγάλο ατού του παιχνιδιού είναι ο εκπληκτικός σχεδιασμός των levels. Για να φτάσουμε από το ένα σημείο στο άλλο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας αλλά και τις ικανότητές μας (μαζί με τα ακροβατικά του πρίγκιπα βέβαια) κάνοντας την ολοκλήρωση ενός επιπέδου είναι μία άκρως ικανοποιητική  εμπειρία.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, και πολλές φορές θα σας θυμίσουν πίνακα ζωγραφικής παρά παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική του cell shading και έτσι το Prince of Persia θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ένας «κινούμενος πίνακας ζωγραφικής».

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο καινούργιος πρίγκιπας είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φίλους της σειράς και όχι μόνο, προσφέροντας αρκετές ώρες δράσης, έξυπνα puzzles και μία ιστορία που υπόσχεται να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox 360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                           9,5

ΗΧΟΣ:                                  9

GAMEPLAY:                       9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:       8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                         9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Diaktis