Η τεχνολογία μεταφοράς δεδομένων «Thunderbolt» της Intel, αφού έκανε το ντεμπούτο της στα Mac, έρχεται και στα PC το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

thunderbolt logoΔημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η Intel επιθυμεί να συνδυάσει το λανσάρισμα των νέων 22nm Ivy Bridge επεξεργαστών με την τεχνολογία I/O (Input/Output) που ακούει στο όνομα «Thunderbolt» και ήδη έχει ενσωματωθεί στα νέα Mac.
Η τεχνολογία «Thunderbolt» θα αποτελέσει το αντίπαλο «δέος» στις θύρες USB 3.0, αν και φυσικά οι Ivy Bridge υπολογιστές θα υποστηρίζουν και τα δύο νέα στάνταρτ.
Και οι δύο I/O τεχνολογίες κάνουν την συνδεσιμότητα USB 2.0 να φαντάζει… πρωτόγονη καθώς προσφέρουν πολλαπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από και προς τον υπολογιστή. Η USB 3.0 είναι δέκα φορές ταχύτερη από την 2.0 ενώ η Thunderbolt είκοσι φορές ταχύτερη!
Εκτός από τις εξαιρετικές της επιδόσεις, η θύρα Thunderbolt διακρίνεται και για την έξυπνη συνδεσμολογία της. Κάθε συσκευή που την υποστηρίζει έχει αντίστοιχη είσοδο και έξοδο, με αποτέλεσμα να μπορείτε να συνδέσετε όλες τις Thunderbolt συσκευές μεταξύ τους και μόνο ένα καλώδιο να καταλήγει σε μια και μοναδική Thunderbolt θύρα του PC σας. Τέρμα, λοιπόν, στο χάος των δεκάδων καλωδίων στο πίσω μέρος κάθε υπολογιστή!