Η Dell δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και να καταναλώνουν λιγότερη ενεργεία αποκαλύπτοντας τα “κρυμμένα” τους data center.

Dell logoΗ Dell ανακοίνωσε σήμερα νέα έρευνα και υπηρεσίες σχεδιασμένες τα βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα του data center, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής του data center που διαθέτουν για να μειώσουν τα κόστη.

Η Dell πιστεύει στην υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης στις επιδόσεις του data center, εκτιμώντας την παραγωγικότητα των τεχνολογιών πληροφορικής, σε συνδυασμό με την ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών, για να βοηθήσει τους πελάτες να αξιοποιήσουν την υπολογιστική ικανότητα του data center τους και να περιορίσουν την κατανάλωση, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Dell «Αποκαλύψτε το κρυφό σας data center» για τις υφιστάμενες υποδομές τους.

Μέσω αυτής της προσέγγισης, η Dell μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την υπολογιστική τους δυνατότητα χρησιμοποιώντας λιγότερο εξοπλισμό με τις ίδιες απαιτήσεις ισχύος και χώρου. Με βάση ένα μοντέλο που συνυπολογίζει ένα σύνολο δεδομένων και μεταβλητών, η Dell εκτιμά ότι η δυνατότητα υπολογισμών μπορεί να αυξηθεί έως 270%.

Ο στόχος της Dell είναι πρωτίστως να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν έναν τρόπο να επιμηκύνουν την χρήση των υφιστάμενων data centers αντί να δημιουργήσουν καινούργια. Αυτό συνδέεται με τον ευρύτερο στόχο της Dell να βοηθήσει τους πελάτες της να απλοποιήσουν την τεχνολογία και να εξοικονομήσουν πόρους .

Η Dell χρησιμοποίησε την στρατηγική του κρυφού data center εσωτερικά και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και μείωσης περίπου 29 εκατ. δολαρίων στα λειτουργικά έξοδα και ανέβαλε τα σχέδια για την δημιουργία καινούργιου data center.

Η Dell επίσης ανακοίνωσε καινούργιες Υπηρεσίες Βελτιστοποίησης του Data Center για να βοηθήσει τους πελάτες να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες για την περαιτέρω μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του κόστους ενός data center.

Αποκαλύπτοντας το κρυφό Data Centre:

  • Η στρατηγική της Dell ‘αποκαλύψτε το κρυφό σας data center’ επικεντρώνεται στην εικονικοποίηση των server, θέτοντας εκτός λειτουργίας εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται, ανανεώνοντας τα παλαιότερης τεχνολογίας συστήματα, αυξάνοντας την θερμοκρασία του data center, χρησιμοποιώντας αποδοτικά τα συστήματα ψύξης με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα των υφιστάμενων data centers.
  • Η Dell επίσης προσφέρει Υπηρεσίες Βελτιστοποίησης Data Centre περιλαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες εικονικοποίησης και αποθήκευσης , ενοποίησης εξοπλισμού και μετάβασης, σχεδιασμού, διάταξης και ρύθμισης του data center. Οι καινούργιες υπηρεσίες βοηθούν τους πελάτες να βελτιώσουν περαιτέρω την παραγωγικότητα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την χωρητικότητα στις υπάρχουσες υποδομές και να αποφύγουν σημαντικά έξοδα που συνδέονται με την δημιουργία ενός καινούργιου data center.
  • Ενώ η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας μέσω των μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας και ψύξης προσφέρει σημαντικά οφέλη, οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν βελτιωμένη επίδοση data center επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην παραγωγικότητα των τεχνολογιών πληροφορικής.
  • Η Dell ωθεί καινούργιες, ολιστικές μετρήσεις που βοηθούν τους επαγγελματίες των data center να υπολογίσουν και να διαχειριστούν την παραγωγικότητα των τεχνολογιών πληροφορικής για να συμπληρώσουν υπάρχουσες τυπικές μετρήσεις της βιομηχανίας που παρέχουν πληροφορίες στην υποδομή της εγκατάστασης
    [Αποτελεσματικότητα χρησιμοποιούμενης ισχύος και Αποδοτικότητα Υποδομής Data Centre Power Usage Effectiveness (PUE) and Data Centre Infrastructure Efficiency (DCiE)].
  • Xρησιμοποιώντας αυτές τις καινούργιες μετρήσεις και την προσέγγιση της Dell για το κρυφό data center, ένα data center με 850 servers μπορεί να μειώσει τους server κατά 22%1, να βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 19% 1και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας περίπου 21%1 αποκαλύπτοντας αρκετό χώρο στο data center για να αυξήσει την υπολογιστική ικανότητα μέχρι 270% στην ίδια κατανάλωση ενέργειας και κάλυψη χώρου.

Δηλώσεις:

·         «Η πλειοψηφία των data centers έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της περιόδου που είναι γνωστή ως «dot com boom» και φτάνουν την 10ετή διάρκεια ζωής τους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι αρκετές εταιρίες δεν έχουν επιλογές όσον αφορά στη χωρητικότητα του data center» αναφέρει ο Dr. Albert Esser, αντιπρόεδρος του τμήματος Power and Infrastructure Solutions της Dell. «Η Dell βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως το υφιστάμενο περιβάλλον των κεντρικών υποδομών τους.»

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Αποκαλύψτε το κρυφό Data Center

Εργαλείο Σχεδιασμού Data Center από την Dell

PowerEdge Energy Smart Servers

Dell Eνεργειακή Αποδοτικότητα

Dell Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποδομής Data Centre

Απλοποίηση της τεχνολογίας