Η ομάδα hackers «Anonymous» ξαναχτυπά με την απειλή δημοσίευσης 2,7 εκατ. emails, τα οποία απέσπασε από την εταιρεία αναλύσεων Stratfor.

anonymous mottoΣύμφωνα με την εταιρεία, η επίθεση έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ανεξάρτητοι σύμβουλοι ασφαλείας έχουν κληθεί για να ενισχύσουν τις άμυνες των συστημάτων της Stratfor απέναντι σε μελλοντικές επιθέσεις.
Οι «Anonymous» με την επίθεσή τους αυτή φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την αμερικανική εταιρεία που παρέχει στρατηγικές αναλύσεις σε κολοσσούς όπως τράπεζες, πετρελαϊκές εταιρείες κ.α.
Ήδη μερικά από τα εν λόγω emails έχουν δει τη δημοσιότητα ως «μια μικρή πρόγευση του… χαμού που θα ακολουθήσει!», όπως ανακοίνωσε η γνωστή από προηγούμενες επιθέσεις της ομάδα hackers. Τα μέλη της μάλιστα ισχυρίζονται πως δώρισαν $500.000 σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, χρήματα που συγκέντρωσαν αξιοποιώντας πληροφορίες που αλίευσαν στα κλεμμένα emails, μεταξύ των οποίων και πάνω από 10.000 στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Η επιχείρηση των «Anonymous» κατά των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας ακούει στο όνομα «antisec», επίσης γνωστή και με τον ευφάνταστο τίτλο «Operation Robin Hood».