Η cosmoONE, τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο της κατηγορίας της, κατά την τελετή απονομής των βραβείων του κορυφαίου διαγωνισμού «e-volution awards».

cosmoone_logoΗ cosmoONE βραβεύθηκε ανάμεσα σε 70 περίπου συμμετοχές, για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών, στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» καταθέτοντας μια πλήρη ανάλυση της εμπειρίας που κατέχει, αλλά και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που έχει προσφέρει στους μετόχους και τους πελάτες της με την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας από το 2001.


Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από έγκριτη κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους θεσμικών φορέων (Γ.Δουκίδης, Π. Κουρουθανάσης, Μ. Βρεχόπουλος, Ι. Κουρνιώτης, Π. Γκεζερλής, Γ. Σύρρος).


Ο κ. Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Σ. Κομνηνό, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και δεσμεύθηκε για περισσότερες επιτυχίες στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Π. Γκεζερλής, μέλος της κριτικής επιτροπής, που αιτιολογούσε την επιλογή κάθε βράβευσης, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και στο μερίδιο του 60% της αγοράς που κατέχει η cosmoONE στην παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών και Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών.


Ο κ. Πετμεζάς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε κάποιες από τις επιτυχίες της cosmoONE που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα:


  • Επιτυχή διεξαγωγή πλέον των 4.200 ηλεκτρονικών διαγωνισμών και 2.200 Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών διαφορετικών τύπων: Αγγλικού, Δυναμικού, Αμερικάνικου, Ολλανδικού, Ιαπωνικού, Πολλαπλών μεταβλητών καθώς και δημοπρασιών με τους δύο μαθηματικούς τύπους συμφερότερης προσφοράς του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Εκποίηση 6.750 αυτοκινήτων με 150 ταυτόχρονες Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες και πάνω από 400 εγγεγραμμένους αγοραστές ανά Δημοπρασία.
  • Ηλεκτρονική Δημοπρασία για παροχή υπηρεσιών real estate με ταυτόχρονη υποβολή προσφορών για 18 μεταβλητές που διήρκησε 16 ώρες, ολοκληρώθηκε μετά από 90 δεκάλεπτες παρατάσεις με 213 προσφορές με όφελος εκατομμυρίων Ευρώ.
  • Δημοπρασία καλωδίων αξίας 18m€ με την ανάπτυξη ιδιαίτερου συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών, μέσα από το οποίο υποβλήθηκαν 2.762 προσφορές σε 7 ώρες.
  • Επιτυχή διοργάνωση 52 αγγλικών Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών εργολαβίας σε μία εβδομάδα, για λογαριασμό Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού.


Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Την ευθύνη της επιστημονικής υποστήριξης του διαγωνισμού είχε το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Στην τελετή απονομής, παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, πρόεδροι και μέλη των φορέων που υποστηρίζουν το θεσμό (ΕΕΔΕ-ΕΙΠ, ΕΙΕΠ, ΕΠΑΜ, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ), καθώς και εκπρόσωποι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.