H WestNet Distribution αποκλειστικός Channel Development Provider της Sun στην Ελληνική αγορά.

Η Sun Microsystems Hellas ανακοινώνει τη σύναψη μίας στρατηγικής συνεργασίας με την WestNet Distribution, την οποία καθιστά σαν αποκλειστικό Channel Development Provider (CDP) για την Ελλάδα, όπως προδιαγράφεται στο παγκόσμιο μοντέλο συνεργασιών Sun Partner Advantage. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι εταιρίες επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ένα κοινό όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη των πωλήσεων της Sun Microsystems στην Ελληνική αγορά.

Η WestNet Distribution έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια τα οποία δραστηριοποιείται, στην ελληνική αγορά πληροφορικής, παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της καθώς και υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των συνεργαζόμενων μεταπωλητών. Βασικοί άξονες της στρατηγικής της, για την περαιτέρω ανάπτυξη και διαφοροποίησή της στο χώρο της πληροφορικής, αποτελούν η προώθηση επιλεγμένων προϊόντων και λύσεων στο κανάλι καθώς επίσης η επιλογή και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συνεργαζόμενων εταιριών, ώστε να υπάρχει ουσιαστική προστιθέμενη αξία.

Για τη Sun Microsystems σημαντικός χώρος ανάπτυξης τόσο παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα είναι ο χώρος των X64 Servers και του Storage. Εκτός των high-end συστημάτων, όπου η εταιρία διαθέτει ήδη μεγάλα μερίδια αγοράς (π.χ. ένας στους δύο Unix servers είναι Sun), το χαρτοφυλάκιο συστημάτων της εταιρίας περιλαμβάνει τα τελευταία χρόνια και μικρότερους servers (Χ64) καθώς και λύσεις για entry / medium Storage, τα οποία και διατηρούν όλα τα βασικά στοιχεία καινοτομίας, πρωτοπορίας και αξιοπιστίας που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα συστήματα της Sun.

Στο χώρο αυτών των συστημάτων, η Sun Microsystems Hellas στοχεύει σε ένα μερίδιο αγοράς 10% μέχρι το 2011. Ήδη τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Sun κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από τους X64 servers τα τελευταία 2 τρίμηνα της Sun έχουν ήδη ξεπεράσει το το σύνολο των εσόδων των αντίστοιχων συστημάτων στο προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ η πρόβλεψη – παρά τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας – για το σύνολο του οικονομικού έτους περιλαμβάνει νέα αύξηση των πωλήσεων κατά +48%.

Η WestNet Distribution αποτελεί τον μοναδικό Channel Development Provider της Sun στην Ελλάδα. Η υλοποίηση του κοινού σχεδιασμού των εταιριών για σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων στην ελληνική αγορά βασίζεται στους ακόλουθους βασικούς άξονες ενεργειών από την WestNet Distribution:
1. Επένδυση σε εξειδικευμένο προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες presales στο κανάλι συνεργατών της για τη δημιουργία και προώθηση εστιασμένων λύσεων της Sun στην τοπική αγορά
2. Επιλογή και ανάπτυξη σχέσεων με το κανάλι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις της Sun Microsystems σε όλη την ελληνική αγορά, εξασφαλίζοντας κάλυψη τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κάθετων λύσεων και αγορών
3. Δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα επιτρέπει συνεργασίες ανάμεσα σε διαφορετικές εταιρίες (π.χ. εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού, μεταπωλητές, εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων, κλπ.) για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Sun Microsystems

Με αφορμή την συμφωνία συνεργασίας με την WestNet Distribution, o κ. Αργύρης Μπακλέζος, Γενικός Διευθυντής της Sun στην Ελλάδα, δήλωσε: «Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Sun Microsystems είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες μας μέσω ενός δικτύου συνεργατών, οι οποίοι πιστοποιούνται για την ικανότητα μεταπώλησης και υποστήριξής τους. Επομένως η στρατηγική ανάπτυξης της Sun στη χώρα μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών μας. Αυτή τη στρατηγική υποστηρίζει η νέα συμφωνία συνεργασίας μας με την WestNet Distribution, η οποία και επιβεβαιώνει τους διαρκείς στόχους μας για: α) να καλύπτουμε αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών μας σε όλα τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα και β) να προωθήσουμε άμεσα τις νέες λύσεις μας σε Χ64 Servers και Storage σε υπάρχοντες και νέους πελάτες. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία και αυτής της συνεργασίας μας στην Ελληνική αγορά.»

Εκπροσωπώντας την WestNet Distribution ο κ. Κωνσταντίνος Βερύκιος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: « Η WestNet Distribution επιβεβαιώνοντας τα στρατηγικά της πλάνα, συνεργάζεται με εταιρίες που προσφέρουν αξιόπιστες προϊοντικές λύσεις και επενδύει στη μακροπρόθεσμη προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει στο δίκτυο μεταπωλητών της. Με την σύναψη της νέας αυτής συνεργασίας, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Sun Microsystems, γίνεται “σύμμαχος” στην εξυπηρέτηση κι ενδυνάμωση του δικτύου πανελλαδικά».

Με αφορμή την συμφωνία συνεργασίας με την WestNet Distribution, o κ. Koby Lif, Partner Alliances & Industries Director της Sun στην περιοχή ΝΑ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δήλωσε: «Μέσα από μία ισχυρή συνεργασία με την Sun, οι συνεργάτες μας CDPs εξυπηρετούν μία σειρά κρίσιμων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων σε δύο βασικές κατηγορίες: Καταρχήν, δραστηριότητες που επεκτείνουν τις δυνατότητες της Sun, σε θέματα όπως διανομή, logistics, πωλήσεις, μάρκετινγκ και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Επιπλέον, δραστηριότητες που βελτιστοποιούν τη θέση της Sun στο οικοσύστημα των μεταπωλητών και συμβάλλουν σε ειδικούς στόχους όπως αύξηση της ζήτησης, ανάπτυξη μεριδίου αγοράς, μεγιστοποίηση του customer loyalty και την προσέλκυση νέων συνεργατών. Θεωρούμε ότι η WestNet Distribution διαθέτει τις κατάλληλες ικανότητες και προϋποθέσεις ώστε να ενισχύσει τα αποτελέσματα της Sun και να ενισχύσει τη διείσδυση της στην Ελληνική αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θα συνεργαστούμε πολύ στενά με την WestNet Distribution για την ανάπτυξη μίας αμοιβαία επωφελούς και μακροπρόθεσμης συνεργασίας στην αναπτυσσόμενη Ελληνική αγορά πληροφορικής.»