Η γιορτή του φιλανδικού κολοσσού στη Βαρκελώνη σηματοδοτείται από την παρουσίαση του Nokia N97

nokia_n97Ένα μαγικό ταξίδι στο μέλλον της κινητής τηλεφωνίας και στον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούμε στο άμεσο μέλλον, μας προσέφερε η Nokia, προσκαλώντας μας στο συνέδριο Nokia World 08 στη Βαρκελώνη. Στο συνεδριακό κέντρο CCIB (Centre Convencions Internacional Barcelona) της Βαρκελώνης, ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία σήμερα να έρθουμε σε επαφή με το τεχνολογικό μέλλον που μας επιφυλάσσει η Nokia.
Στο Nokia World συναντήσαμε οποιονδήποτε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως έχει λόγο πάνω στις εξελίξεις της κινητής τηλεφωνίας. Πλήθος εκπροσώπων τύπου, προγραμματιστών, παρόχων κινητής τηλεφωνίας και περιεχομένου, games publishers, εταιρειών πληροφορικής και διαδικτύου, retailers, αναλυτές και bloggers, έδωσαν όλοι το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά events της χρονιάς.
Γίναμε μάρτυρες μιας ζωντανής διαδικασίας ζύμωσης ιδεών και απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς η Φιλανδική εταιρεία κάθε χρόνο μέσα από το εν λόγω συνέδριο προσπαθεί να αφουγκραστεί τις επιθυμίες των καταναλωτών, να εξερευνήσει τις ανάγκες της αγοράς και να επαναπροσδιορίσει τις τάσεις και τις νέες μόδες στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Nokia N97: Ο πρωταγωνιστής
Αναμφισβήτητα, την παράσταση στο φετινό Nokia World έκλεψε το Nokia N97, η νέα ναυαρχίδα του Φιλανδού κατασκευαστή. Η Nokia επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας για ένα hi-end κινητό με οθόνη αφής, λίγο μετά την ανακοίνωση του 5800 XpressMusic, του πρώτου της μοντέλου με touch screen. Το N97, λοιπόν, αποτελεί την μετεξέλιξη του N95 σε μια συσκευή που διαθέτει οθόνη 3,5 ιντσών, η οποία αποκρίνεται άμεσα στα αγγίγματα των δαχτύλων μας. Η ανάλυσή της εξαιρετικής οθόνης είναι 640×360 pixels, μπορεί να προβάλει 16 εκατ. χρώματα και υποστηρίζει αναπαραγωγή video στο… «κινηματογραφικό» format 16:9.
Το N97 είναι εξοπλισμένο με 32GB μνήμης, τα οποία αν για κάποιον δεν είναι αρκετά (που αμφιβάλουμε αν υπάρχει τέτοιος χρήστης!) μπορούν να επεκταθούν με τη βοήθεια κάρτας microSD, χωρητικότητας έως και 16GB, αγγίζοντας συνολικά το «ιλιγγιώδες» ποσό των 48GB!
Παράλληλα, το εντυπωσιακό N97 διαθέτει κάμερα 5MP και A-GPS για να βρίσκετε τον δρόμο σας στους χάρτες «Nokia Maps», ή σε πρόγραμμα πλοήγησης της επιλογής σας που θα εγκαταστήσετε μετέπειτα.
Το ελκυστικό πακέτο ολοκληρώνει η αλληλεπίδραση με το internet και την πλατφόρμα Ovi. Μεταξύ άλλων, το Nokia N97 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο, η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτήν των PC. Το πολυτάλαντο φιλανδικό αριστούργημα, υποστηρίζει wi-fi, USB 2.0, Bluetooth, gaming μέσω της πλατφόρμας N-Gage και το «κερασάκι» στην τούρτα: ένα πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο το οποίο βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την οθόνη!
Το Nokia N97 αναμένεται στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009.