Η Samsung Electronics βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, για πέντε συναπτά έτη (21 τρίμηνα) από το τρίτο τρίμηνο του 2006.

samsung_logoΣύμφωνα με την IDC, εταιρεία ερευνών αγοράς, οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν πάνω από 10% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας πωλήσεις 6,42 εκατ. τεμαχίων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε στην παγκόσμια αγορά πάνω από 3,49 εκατ. οθόνες premium LED κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, αντιπροσωπεύοντας το 25,5% της συνολικής αγοράς οθονών. Αυτό σημαίνει ότι μία στις τέσσερις LED οθόνες που πωλούνται παγκοσμίως είναι οθόνη Samsung.


Παράλληλα, η Samsung σημείωσε ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη πωλήσεων στην αγορά μεγάλων οθονών. Το μερίδιό αγοράς που κατείχε στην κατηγορία μεγάλων οθονών μεγέθους άνω των 24 ιντσών είναι 27,5%, με 1 εκατ. πωληθέντων τεμαχίων συνολικά κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ενώ, η συνολική αγορά οθονών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 5% στο δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις οθονών LED αυξήθηκαν κατά 26% από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας μάλιστα δύο φορές μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και αποδεικνύοντας μια δραστική στροφή της αγοράς από τις οθόνες LCD στις LED οθόνες.


Από τις αρχές του 2011 η Samsung Electronics παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμες οθόνες, που περιλαμβάνει από full HD 3D οθόνες, Central Station οθόνες – οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες την απευθείας σύνδεση περιφερειακών εξαρτημάτων και LAN καλωδίων, χωρίς τη χρήση υπολογιστή – έως και επαγγελματικές οθόνες ευρείας γωνίας θέασης με PLS (plane to line switching) πάνελ.


Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα μοντέλα οθονών της Samsung απέσπασαν τα Βραβεία Καινοτομίας CES 2012, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2012 στο Λας Βέγκας, Η.Π.Α., αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υπεροχή της προηγμένης τεχνολογίας της Samsung στην αγορά οθονών.