Επιβιώνοντας την καταστροφή στο Nintendo Wii.

disaster-wiiΗ Monolith είναι μια εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά παιχνίδια, όπως το Xenosaga και το Sacrifice. Το Day of Crisis είναι στην ουσία τρία παιχνίδια σε ένα. Μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα αμάλγαμα adventure, rail shooter, και driving game και μάλιστα το κάθε ένα από τα τρία κομμάτια του τίτλου διαθέτει αρκετό βάθος και δεν πρόκειται απλά για μια επιφανειακή προσέγγιση του κάθε είδους.

Το σενάριο του παιχνιδιού τοποθετεί τον κεντρικό χαρακτήρα ονόματι Ray σε μία πόλη που μαστίζεται από φυσικές καταστροφές οι οποίες ξεκίνησαν με έναν μεγάλο σεισμό. Σκοπός του είναι να βρει όσους περισσότερους επιζήσαντες μπορεί, ενώ στο παιχνίδι υπάρχει και το σχετικό «πιστολίδι».

Όπως προαναφέραμε, ο τίτλος χωρίζεται σε τρία είδη παιχνιδιού. Στο adventure κομμάτι θα κινείτε τον ήρωα με το αναλογικό του nunchuck ψάχνοντας να βρείτε στοιχεία και επιζήσαντες. Μόλις βρείτε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά σας, τότε ξεκινάει ένα mini game στο οποίο θα πρέπει να προσφέρετε τις πρώτες βοήθειες κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις με τα controls.

Με το που συναντάτε τους αντιπάλους σας, το παιχνίδι μετατρέπεται σε ένα rail shooter στα πρότυπα του Time Crisis. Θα πρέπει να σημαδεύετε με το Wiimote (κατά προτίμηση στο κεφάλι), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύεστε από τα εχθρικά πυρά. Η παραπάνω λειτουργία επιτυγχάνεται πατώντας το “Z” οπότε ο Ray βγαίνει από την κάλυψή του και μπορεί να πυροβολήσει.

Ίσως το μεγαλύτερο ατού του Disaster είναι η ατμόσφαιρά του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα δείτε κτήρια να καταρρέουν μπροστά στα μάτια σας, ενώ θα είστε συνέχεια κάτω από μία συνεχή απειλή αφού οι φωτιές και οι πλημμύρες που έχουν ξεσπάσει θα σας αναγκάσουν να έχετε τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση προκειμένου να βγείτε ζωντανοί από το χάος. Συνολικά, το Disaster: Day of Crisis είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, και μία ευχάριστη προσθήκη στη συλλογή του Wii

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                          8

ΗΧΟΣ:                                 8

GAMEPLAY:                      8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                        8

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec