Τί θα γινόταν αν το κουτί της Πανδώρας υπήρχε και άνοιγε στις μέρες μας; Το Legendary μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα τέτοιο φανταστικό σενάριο, αναθέτοντάς μας τη σωτηρία του κόσμου.

legendaryΤο Legendary είναι ένα first person shooter παιχνίδι από την εταιρεία Spark. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το ότι ξεφεύγει από τις γνωστές φόρμες και αντί να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ναζί, άραβες ή… εξωγήινους, οι αντίπαλοί μας είναι πλάσματα διαφόρων μυθολογιών τα οποία «δραπέτευσαν» από το κουτί της Πανδώρας.

Βέβαια, ένα τόσο ισχυρό αντικείμενο ασφαλώς και δεν περνάει απαρατήρητο από διάφορους σφετεριστές και έτσι μια «σκοτεινή» οργάνωση έχει βάλει σαν σκοπό να το βρει και να το θέσει υπό τον έλεγχό της, ελέγχοντας ταυτόχρονα και όλα τα πλάσματα που βγήκαν από μέσα. Από την άλλη, οι «καλοί» του παιχνιδιού θέλουν ακριβώς το αντίθετο, να βρουν δηλαδή το κουτί και να κλείσουν πάλι μέσα όλα τα πλάσματα σώζοντας τον κόσμο.

Κάπου εκεί μπαίνει και ο ήρωας του παιχνιδιού ο οποίος καλείται να υπερνικήσει όλα τα μυθολογικά πλάσματα που θα βρει στο δρόμο του  για να φτάσει πρώτος στο πανίσχυρο αυτό αντικείμενο και να σώσει τον κόσμο από τις καταστροφικές συνέπειες που έφερε το άνοιγμά του.

Το βασικό ατού του τίτλου είναι οι αντίπαλοι που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στην πορεία του παιχνιδιού θα συναντήσουμε από λυκανθρώπους μέχρι τεράστια golems, και το κάθε πλάσμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο αφού το καθένα έχει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Οι λυκάνθρωποι κινούνται ταχύτατα και μπορούν να δεχτούν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών πριν εξολοθρευτούν, αλλά δεν είναι και τόσο «έξυπνοι» αφού ορμάνε σχεδόν τυφλά κατά πάνω μας. Οι γρύφονες είναι τεράστια πτηνά, που μπορούν να μας επιτεθούν από κάθε κατεύθυνση ενώ είναι σε θέση να κουβαλήσουν και να πετάξουν τεράστια αντικείμενα όπως αυτοκίνητα και τεράστια κομμάτια από κτήρια.

Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη, και αφεθείτε στον κόσμο του Legendary, έναν κόσμο γεμάτο κίνδυνο, μυθολογία αλλά και ασταμάτητη δράση.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PC, PS3,

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                            8

ΗΧΟΣ:                                   8,5

GAMEPLAY:                        8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:        8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                          8

ΔΙΑΘΕΣΗ

Atari